«Κουρέλα Ερντογάν 3 μπαλάκια θα φας!»

Η "υποστήριξη" στον Πούτιν εναντίον του Ερντογάν παίρνει διαστάσεις ποδοσφαιρικής αντιπαράθεσης στο μυαλό αρκετών Ελλήνων.
«Κουρέλα Ερντογάν 3 μπαλάκια θα φας!»
Κοιτάζω με σηκωμένο φρύδι και απορία τη στάση μιας μεγάλης μερίδας Ελλήνων, οι οποίοι παίρνουν θέση στην στρατιωτικοδιπλωματική εμπλοκή Ρωσίας – Τουρκίας, λες και παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Ακούς τι λέγεται και νομίζεις ότι είμαστε στην Τουρκοκρατία και περιμένουμε το ξανθό γένος από το βορά να έρθει να μας σώσει. Ως και στο γήπεδο, σε αγώνα του ΠΑΟΚ ήταν γραμμένο στα ρώσικα «Πούτιν είναι η ώρα να δείξεις τη δύναμή σου».

Οι ρωσοτουρκικοί πόλεμοι είναι μια παλιά ιστορία που σχεδόν πάντα στο τέλος ευνοεί τη Ρωσία, ενίοτε- εμμέσως- και την Ελλάδα. Στις σημερινές συνθήκες ωστόσο, μια σύρραξη στη γειτονιά μας μόνο καλό δεν θα μπορούσε να είναι- και αυτό φαντάζομαι ότι είναι ευνόητο ακόμη και από τα χουλιγκάνια που πήραν την ενδιαφέρουσα πολιτική πρωτοβουλία.  

Ούτε τα σημερινά προβλήματα με την Τουρκία είναι τόσα, ούτε και θα λυθούν αν η γειτονική χώρα φάει μια καρπαζιά από τη Ρωσία. Αντιθέτως: Προφανώς η Τουρκία θα επικαλεστεί τις νατοϊκές υποχρεώσεις όλων των χωρών μελών, οι οποίες περιλαμβάνουν –hello!- και δράσεις εκ μέρους της Ελλάδας. Εκτός και αν κάνει την εξ αριστερών έκπληξη ο Αλέξης και μας βγάλει από το ΝΑΤΟ- κάτι που δεν βλέπω και πολύ πιθανό, αν κρίνω από το γλείψιμο που ρίχνει η Κυβέρνηση στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Από τις 10 το πρωί της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό. Ο λόγος; Θα τρέξουν- και εγώ δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα- διάφοροι τύποι ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, και καλά λόγω του εορταστικού κλίματος, το οποίο είναι στο δρόμο και όπου να’ ναι θα φανεί.

Αναρωτιώμουν μέχρι που φτάνει η μούρλα διάφορων μανιακών με τον υγιεινό τρόπο ζωής, την πολιτική ορθότητα, την οικολογία και γενικώς μια κατηγορία πραγμάτων υψηλών και ωραίων, αλλά που παρέχουν αφορμή για συχνές υστερίες. Η μόδα του τρέχειν είναι εδώ τα τελευταία 2-3 χρόνια. Άπειρος κόσμος τρέχει για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς: για τα παιδάκια στην Αφρική, για τον καρκίνου του στήθους, για την αδικία στον κόσμο, κατά του καπνίσματος- χώρια από τους αγώνες τρεξίματος που οργανώνονται από διάφορους δήμους και λοιπούς φορείς.

Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αυτή η τρέλα με το υγιώς ζειν- είναι όλου του δυτικού κόσμου, ο οποίος αλλάζει τα πρότυπά του και τα κάνει περισσότερο «άρια». Όλοι αδύνατοι, όλοι γυμνασμένοι, με την καλή διατροφή που επιτρέπει η ευμάρεια και με τα όλο και συχνότερα τσεκ απ.

Έτσι, το να είμαστε υγιείς θα περνά από όλο και περισσότερες υποχρεώσεις, οι οποίες τροφοδοτούν διάφορες αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που με τη σειρά τους  τροφοδοτούν με χρήματα τα μίντια. Έτσι, τα μίντια προβάλλουν και ξαναπροβάλλουν την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα του fitness και τους κινδύνους μιας ζωής γεμάτης απολαύσεις. 

Όλα τακτοποιημένα στον όμορφο δυτικό μας κόσμο.           

 

 

      

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v