Μια δωροδοκία ζητά σπίτι

Τι άραγε είχαν στο μυαλό τους Χαϊκάλης και Αποστολόπουλος όταν ξεκίνησαν να αλληλοκατηγορούνται για εξαγορά της ψήφου του βουλευτή;
Δεν θα αντισταθώ στον πειρασμό να πανηγυρίσω για τη «δικαίωσή» μου, κατά το λαϊκό δημοσιογραφικό κλισέ. Λέω για την υπόθεση Χαϊκάλη για την οποία είχα σπεύσει να τοποθετηθώ λέγοντας ότι μάλλον δεν τρέχει κάτι. Όχι δεν είχα «πηγή», αλλά την κοινή λογική που λέει ότι αν θέλεις να δωροδοκήσεις διαλέγεις ή έναν φαιδρό ή έναν πολύ σοβαρό. Και οι δύο, είτε τα πάρουν είτε όχι, δεν θα βγάλουν κιχ. Ο Χαϊκάλης δεν ανήκει σε καμία από τις δύο κατηγορίες, άρα ήταν ακατάλληλος.

Αυτό που είναι δυσεξήγητο είναι το κίνητρο Αποστολόπουλου, ο οποίος, αν κατάλαβα καλά δήλωσε ότι έριξε δόλωμα στον (μελλοντικό) κουμπάρο του για να τα πάρει και έτσι να «αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση του κ. Χαϊκάλη». Εδώ ο κ. Αποστολόπουλος ή λέει ένα μεγάλο ψέμα ή το μυαλό του δεν επαρκεί για να καταλάβει ότι παιδιαρίζει.

Έτσι, σε ένα κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης ο ένας κατέγραφε τον άλλον και ο ένα κατηγόρησε τον άλλον ότι έθεσε το θέμα εξαγοράς της ψήφου για Πρόεδρο. Στα αξιοσημείωτα αλλά ευεξήγητα θα πρόσθετα τη σπουδή των δικαστικών αρχών για γρήγορο κλείσιμο της υπόθεσης, αφού μέσα σε ένα σαββατοκύριακο η υπόθεση είχε φουντώσει και… κλείσει.

Βεβαίως και η ταχύτητα στις δικονομικές διαδικασίες είναι ζητούμενο- ειδικά σε μια τόσο φιλόδικη χώρα σαν την Ελλάδα με τις άπειρες εκκρεμοδικίες. Ωστόσο, καλό θα ήταν αυτές οι υποθέσεις να κλείνουν χωρίς να αφήνουν πίσω τους κανένα ίχνος γκρίνιας. Όπως αυτό που έχει η πλευρά Χαϊκάλη οποία ζήτησε την άρση του απορρήτου για τις συνομιλίες του κ .Αποστολόπουλου, καθώς εμφανίζεται πεπεισμένη ότι κάποιος τον ειδοποίησε λίγο πριν πέσει στη φάκα του πανέξυπνου Παύλου.

Θυμήθηκα την ατάκα που είχε πει προ ετών ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Παύλο Χαϊκάλη, όταν λίγο μετά τη συνεργασία τους στους Δέκα Μικρούς Μήτσους, ο Χαϊκάλης είχε αναλάβει να παρουσιάσει τον Τροχό της Τύχης. «Εκτός από τον τροχό της τύχης, καλό θα ήταν να γυρίζει και ο τροχός του μυαλού», είχε σχολιάσει τότε πικρόχολα ο Λάκης, που τώρα, εκτός από τις.. .φιλικές συμβουλές, φαίνεται να δίνει εξίσου μεγάλη σημασία και την εκλογική τύχη του Σύριζα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v