Μ΄ένα σμπάρο 2 τρυγόνια για την κ. Βούλτεψη

Η κρατική τηλεόραση κάνει άλματα προς τα πίσω και μας δίνει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να πούμε και μια καλή κουβέντα για την κ. Βούλτεψη…
Ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση και την αρμόδια για την ΝΕΡΙΤ υπουργό που κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στο χρόνο και να μετατρέψουν την κρατική τηλεόραση σε αυτό που ήταν κατά τη δεκαετία του 1980 (ή μήπως δεν άλλαξε ποτέ;).

Όσοι θυμούνται εκείνα τα χρόνια θα έχουν ίσως στο μυαλό τους τις καθημερινές αντεγκλήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για το ποιος έχει κάνει «φέουδό του την κρατική τηλεόραση» και τις αλληλοκατηγορίες για «πράσινη» και «γαλάζια» χούντα. Ήταν, και μάλλον είναι, κοινός τόπος ότι όποιος είναι εξουσία δικαιούται να παραβιάζει υπέρ του την αρχή της αμεροληψίας του κρατικού μέσου, το οποίο-να θυμίσω- συντηρείται και λειτουργεί με τα χρήματα των πολιτών.

Δεν μπορεί σκεφτόμουν- κάτι θα έχει αλλάξει! Και μετά ήρθαν οι παραιτήσεις.

Τουλάχιστον, είπα, τώρα πια όταν γίνονται παρεμβάσεις σαν και αυτή που έγινε από κυβερνητική πηγή, η οποία ζήτησε να μην μεταδοθεί η ομιλία Τσίπρα από τη ΔΕΘ, υπάρχει κάποιος που παραιτείται. Δεν θεωρείται η άνωθεν παρέμβαση εντός του «job description», όπως θεωρούνταν παλαιότερα ή όπως κάθε πολιτικός προϊστάμενος εύχεται να ισχύει ακόμη.

Ας συζητήσουμε λοιπόν ποιος πρέπει να είναι ο ενημερωτικός ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης. Μπορεί και να καταλήξουμε ότι δεν είναι κανένας, οπότε ας δείχνει μόνο σήριαλ και αθλητικά. Θα πρότεινα πάντως από μια τέτοια συζήτηση να μείνει εκτός η κ. Βούλτεψη, που με το θράσος της γνώμης της εξήγησε πως βλέπει η κυβέρνηση την διαχείριση της κρατικής τηλεόρασης. «Σιγά μην δώσουμε στον κ. Τσίπρα οκτώ ώρες…» είπε η μονίμως αγανακτισμένη κ. Βούλτεψη- μια πραγματικά ακατανόητη επιλογή του Πρωθυπουργού, για την οποία ο Ανδρέας Πετρουλάκης εύστοχα είπε πως αποτελεί «την Δέσποινα Στυλιανοπούλου της Κυβέρνησης»

Έπαθε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μεταδόθηκε η ομιλία Τσίπρα; Και αν μεταδιδόταν δηλαδή τι θα άλλαζε; Πόσοι θα κάθονταν να δουν 2,5- 3 ώρες τα όσα εις άψογον… αριστερικήν γλώσσα είχε να εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας; Το πιθανότερο ήταν ότι ακόμη και οι ακραιφνώς συριζαίοι μετά από κανά 40λεπτο ξύλινων εξαγγελιών θα άλλαζαν μετά από λίγο κανάλι, περιμένοντας να ενημερωθούν από τα προσφιλή δελτία ειδήσεων. Τώρα κατάφεραν να ηρωοποιήσουν τον ο κ. Τσίπρα και να αποκαλύψουν τι πραγματικά σκέφτονται για την πρόσβαση των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση.
Δεν είναι και εύκολο μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγόνια…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v