Κέρδη και ικανοποίηση, ο καλύτερος συνδυασμός!

Αναμφισβήτητα ο καλύτερος συνδυασμός για ένα μάνατζερ είναι να εξασφαλίσει την κερδοφορία της εταιρείας που διοικεί και παράλληλα να είναι ικανοποιημένοι οι πελάτες του.
Κέρδη και ικανοποίηση, ο καλύτερος συνδυασμός!
του Σπύρου Ρέκκα

Αναμφισβήτητα ο καλύτερος συνδυασμός για ένα μάνατζερ είναι να εξασφαλίσει την κερδοφορία της εταιρείας που διοικεί και παράλληλα να είναι ικανοποιημένοι οι πελάτες του. Ένα καλό και επιτυχημένο παράδειγμα που αξίζει να τονίσω είναι η περίπτωση της εταιρείας LeasePlan Ελλάς. Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες σχετικές με τη διαχείριση του εταιρικού στόλου οχημάτων.

Η LeasePlan δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2003. Σήμερα, το σύνολο των οχημάτων σε μακροχρόνια μίσθωση - leasing που διαχειρίζεται φθάνει τα 11.000, εξυπηρετώντας περισσότερους από 1.000 πελάτες. Το ανθρώπινο δυναμικό της αποτελείται από 75 εργαζομένους.

Στέκομαι στη τελευταία της διάκριση που έχει σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Ανακοινώθηκε ότι κατέχει τον υψηλότατο δείκτη (TRI*M Index 81) στην Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών (Customer Satisfaction Survey). Ειδικότερα ο δείκτης ικανοποίησης των πελατών της καταλαμβάνει την τιμή 81, σε μια κλίμακα που κινείται από -10 έως 110, σύμφωνα με το δείκτη αξιοπιστίας TRI*M της εταιρείας ερευνών TNS. Αποτέλεσμα της εύστοχης στρατηγικής της εταιρείας είναι η σταθερή αύξηση του τζίρου σε βάθος τριετίας (2010-2012) αγγίζοντας το 14%.

Για τη σημαντική πορεία της LeasePlan Hellas στην ελληνική αγορά, ο κ. Φίλιππος Ζαγοριανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η LeasePlan Hellas κατάφερε να καταγράψει θετικά αποτελέσματα και το 2013, παρά τη κρίση που διανύει η χώρα μας και το σύνθετο περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε. Τα αποτελέσματα μας αποδεικνύουν ότι η αποτελεσματικότητα, η διάθεση για παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και η υπευθυνότητα ανταμείβονται. Πιστεύουμε ότι το 2014 η θετική πορεία ανάπτυξης που ακολουθεί η LeasePlan Hellas τα τελευταία 11 χρόνια στην ελληνική αγορά στο χώρο της μακροχρόνιας μίσθωσης θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο, χάρη στις υπηρεσίες που προσφέρουμε, στον επαγγελματισμό των ανθρώπων μας και στις αξίες που πρεσβεύουμε.»

Σε επίπεδο ομίλου υπήρξε ανάλογη θετική πορεία, καθώς κατά το 2013 η κερδοφορία (μετά φόρων) σημείωσε ρεκόρ για τη 51ετή δραστηριοποίηση της αγγίζοντας τα 326 εκατ. ευρώ και καταγράφοντας αύξηση 35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανήλθαν σε 4,9 δισ ευρώ με το σύνολο του ενεργητικού να αγγίζει τα 19,1 δις ευρώ, ενώ ο δείκτης Core tier 1 το 2013 ανήλθε στο 16,9% από 15,6% το 2012.

Η LeasePlan ιδρύθηκε το 1963 στην Ολλανδία και αποτελεί τον αναμφισβήτητο ηγέτη στη διαχείριση εταιρικών στόλων αυτοκινήτου στην Ευρώπη με, παρουσία σε 32 χώρες, 1,37 εκατ αυτοκίνητα παγκοσμίως, 813 εκατ. ευρώ λειτουργικά και οικονομικά έσοδα, 6.571 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και 13,620 εκατ. ευρώ σε συμβάσεις μίσθωσης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v