ΣΧΕΣΕΙΣΑΣΤΡΑ

Τα πιο ενοχικά ζώδια

Ποια είναι τα ζώδια που συνεχώς τα πνίγουν οι ενοχές; Που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς να νιώθουν άσχημα μετά;

Τα πιο ενοχικά ζώδια

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη ενοχές. Είναι εκείνες οι κινούμενες προσωποποιήσεις της (κιόλας ξεπερασμένης) φράσης YOLO. Και, αν ήσασταν περίεργοι να μάθετε ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί, μπορούμε να σας πούμε: Τοξότες, Υδροχόοι και Κριοί. Αυτά τα τρία ζώδια έχουν μάθει πως η ζωή είναι καλύτερη όταν αφήνεις τον εαυτό σου να γίνει… λίγο χαζός, και δεν τους ενοχλεί καθόλου να απολαμβάνουν κάθε στιγμή, χωρίς ενοχές.

Οι υπόλοιποι, σιγά-σιγά, έχουν τις αμφιβολίες τους. Κανείς όμως δεν πρόκειται να γίνει πιο ενοχικός από τα παρακάτω ζώδια.

Καρκίνος
Οι Καρκίνοι μετανιώνουν πολύ συχνά για τις επιλογές τους, αλλά για τους πιο λάθος λόγους. Όταν καταφέρνουν να αφεθούν, έστω για λίγο, και να ζήσουν αληθινά, χωρίς κάτι να τους κρατάει πίσω, αμέσως φοβούνται ότι αφήνουν τον εαυτό τους απροστάτευτο, και αρχίζουν να σκέφτονται ότι έκαναν κάτι λάθος. Αν θες να προσθέσεις και τις ενοχές επειδή δεν πέρασαν, εν τέλει, και τόσο καλά (επειδή δεν το επέτρεψαν στον εαυτό τους), έχεις ίσως το πιο περίεργο κοκτέιλ αρνητικών αισθημάτων. Δύσκολο να είσαι Καρκίνος, παιδιά…

Ιχθείς
Οι Ιχθείς γουστάρουν να περνάνε καλά, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούν να σταματήσουν να ανησυχούν. Φοβούνται ότι δεν μπορούν να οργανώσουν σωστά την ζωή τους (έχουν λίγο δίκιο) και ότι κάθε φορά που αφήνουν τον εαυτό τους να διασκεδάσει, αμελούν τις ευθύνες τους, τους φίλους και την οικογένειά τους. Τα πάντα μπορεί να γίνουν δίκοπο μαχαίρι για έναν Ιχθύ, και ειλικρινά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δώσουμε συγχαρητήρια που διαχειρίζονται τέτοιο στρες.

Παρθένος
Αυτό το ζώδιο δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται και να υπεραναλύει. Σχεδόν κάθε πράγμα που θα κάνει στην ζωή του, περνάει (λογικά το ίδιο βράδυ) από μια μακροσκελή διαδικασία αναστοχασμού, δημιουργίας εναλλακτικών σεναρίων, φόβων για συνέπειες… Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι Παρθένοι έχουν μάθει να ζουν με αυτόν τον τρόπο, και μάλιστα να είναι και αρκετά λειτουργικοί—όπως έχουμε δει όλοι εμείς που έχουμε έναν Παρθένο στην ζωή μας. Και επειδή, ως γνήσιο ζώδιο της γης, δεν πρόκειται να αλλάξει για κανέναν, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε τις απόψεις μας για τον εαυτό μας. Οι Παρθένοι θα την βγάλουν την άκρη…

Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι είναι ζώδια που τους αρέσει να κρίνουν. Τον κόσμο, τις πράξεις των άλλων, αλλά κυρίως τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπορεί να τους πιάσουν ενοχικά συναισθήματα για το παραμικρό, και να ρίξουν όλες τις ευθύνες πάνω τους, απλά και μόνο επειδή έτσι έχουν συνηθίσει να ζουν. Φροντίζοντας να κυλούν όλα ομαλά. Οι Αιγόκεροι είναι οι αυστηροί βιβλιοθηκάριοι του ζωδιακού κύκλου, αλλά μερικές φορές χρειάζονται να πάρουν άδεια. Επειδή δεν θα την παλέψουν…

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Καμιά εξαιρετική δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκέντρωση και αυτοθυσία και μόχθο και αμφιβολία."

Μαξ Μπίρμπομ

  • 1812 - Ο Ναπολέων και οι Γάλλοι εισβάλλουν στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
    1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
    1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
    1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
    1947 - Ένας Αμερικανός πιλότος αναφέρει ότι, είδε άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό, κοντά στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφει ως "ιπτάμενους δίσκους".

© 2002-2018 MEDIA2DAY