Ποια ζώδια λένε τα περισσότερα ψέματα

Ποια ζώδια είναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες και ποιοι είναι οι πιο ειλικρινείς εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου; Ώρα… να ακούσεις την αλήθεια.
Ποια ζώδια λένε τα περισσότερα ψέματα
Κριός
Ο Κριός δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τους γύρω του, ούτε να ανεχτεί τις συνέπειες, γι’ αυτό δε νιώθει την ανάγκη να πει ψέματα. Ωστόσο, δεν θα διστάσει να «μανουβράρει» την πραγματικότητα όταν πρόκειται για καλό σκοπό, για να προστατεύσει κάποιον που αγαπά ή που αδικείται – γι’ αυτό και… τον συγχωρούμε.
Ποσοστό Πινόκιο: 30%

Ταύρος
Γήινο και σταθερό ζώδιο, ο Ταύρος δεν θέλει να μασάει τα λόγια του, ούτε να ψάχνει δικαιολογίες. Σε γενικές γραμμές, ο Ταύρος θα κάνει αυτό που λέει. Και θα λέει αυτό που εννοεί.
Ποσοστό Πινόκιο: 20%

Δίδυμοι
Δε θα σου πούμε ψέματα, οι Δίδυμοι… ψεύδονται. Αλλά στο μυαλό τους, το ψέμα είναι απλώς η «διφορούμενη εκδοχή» της αλήθειας. Αυτό είναι άλλωστε για εκείνους η πραγματικότητα: Όχι κάτι άσπρο και μαύρο, αλλά με πολλές πλευρές, από τις οποίες θα διαλέξουν αυτή που κάθε φορά τους βολεύει. Έτσι, εκείνοι μπορεί να έχουν καθαρή τη συνείδησή τους, αλλά οι γύρω τους έχουν αντίθετη άποψη. Κι αν αυτό είναι που μετράει, τότε το ποσοστό «Πινόκιο» ανεβαίνει πολύ.
Ποσοστό Πινόκιο: 80%

Καρκίνος
Μυστήριος τύπος, ο Καρκίνος δεν είναι παθολογικός ψεύτης, αλλά του αρέσει να βλέπει τα γεγονότα από την απόλυτα υποκειμενική σκοπιά. Έτσι, δε θα διστάσει να παρουσιάσει τα πράγματα όπως τα θυμάται – αλλά όχι πάντα όπως έγιναν.
Ποσοστό Πινόκιο: 70%

Λέων
Το λιοντάρι δεν λέει ακριβώς ψέματα. Απλώς του αρέσει να μεγαλοποιεί τα πράγματα, κυρίως για να αναδείξει τον εαυτό του και να τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Δεν είναι όμως… επαγγελματίας ψεύτης – εκτός από εκείνες τις περιπτώσεις λιονταριών που ο ναρκισισμός τους είναι το νούμερο ένα χαρακτηριστικό τους.
Ποσοστό Πινόκιο: 50%

Παρθένος
Δεν θέλει να λέει ψέματα. Και δεν μπορεί να πει ψέματα. Ο Παρθένος έχει την εσωτερική ανάγκη να νιώθει ηρεμία, να βάζει τη συνείδησή του σε τάξη και να μη διαταράσσει τίποτα την εύθραυστη ψυχολογική του ισορροπία. Γι’ αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, από το στόμα του θα ακούσεις μόνο την αλήθεια.
Ποσοστό Πινόκιο: 10%

Ζυγός
Άλλος ένας εκπρόσωπος της «λευκής» πλευράς των ψεμάτων, ο Ζυγός θα κρύψει την αλήθεια μόνο και μόνο για δύο λόγους: Είτε για να μην δυσαρεστήσει κάποιον, είτε για να καθυστερήσει όσο μπορεί την έκβαση μιας κατάστασης μέχρι να ξεκαθαριστεί μέσα του. Γι’ αυτό, αν του ζητήσετε τη γνώμη του, πιθανότατα θα σας… χαϊδέψει τα αυτιά – αλλά τίποτα πιο «ένοχο».
Ποσοστό Πινόκιο: 50%

Σκορπιός
Είναι πολύ δύσκολό για έναν Σκορπιό να πει απλώς την αλήθεια. Δεν θέλει να «απογυμνωθεί» μπροστά σε κανέναν, γι’ αυτό, ίσως από άμυνα, ανοίγει… το κουτί με τα ψέματα. Θα βρει δικαιολογίες, θα κρύψει μυστικά, θα παραλείψει σημαντικές λεπτομέρειες, θα αποφύγει να πει τι πραγματικά νιώθει.
Ποσοστό Πινόκιο: 100%

Τοξότης
Γνήσιο ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης είναι τις περισσότερες φορές ευθύς και άμεσος. Δεν του αρέσει να ξοδεύει ενέργεια σε ψέματα και μηχανορραφίες. Είναι φύση αισιόδοξος, γι’ αυτό πιστεύει ότι η ειλικρίνεια θα του φέρει αυτό που θέλει και θα τα καταφέρει όπως και να ‘χει – παρ’ ότι αυτό συχνά δεν καταλήγει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, και να ήθελαν, δύσκολα μπορούν να στήσουν ένα ψέμα χωρίς να ξεχάσουν τις λεπτομέρειες και να μην προδοθούν.
Ποσοστό Πινόκιο: 30%

Αιγόκερως
Το ψέμα δεν είναι στο DNA του, εκτός από μία μικρή περίπτωση: Όταν νιώθει την ανάγκη να διατηρήσει «ψηλά» την κοινωνική εικόνα του ή να παραδειγματίσει τους ανθρώπους για τους οποίους νιώθει υπεύθυνος. Κατά τα άλλα, η ειλικρίνεια και ο Αιγόκερως… πάνε πακέτο.
Ποσοστό Πινόκιο: 30%

Υδροχόος
Πιστεύει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και η «ρευστή» του φύση συχνά τον ωθεί στο ψέμα. Δεν είναι όμως επειδή ντρέπεται για τις πράξεις του. Κάθε άλλο: Ο Υδροχόος θα εμπλουτίσει το ψέμα γιατί νιώθει ότι έχει πάντα δίκιο. Θα βρει αμέσως μια λίστα από λόγους που πιστεύει ότι λέει το σωστό και θα υπεραμυνθεί της θέσης του, ακριβώς σα να λέει την απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια.
Ποσοστό Πινόκιο: 60%

Ιχθείς
Στα μάτια σας θα φανούν αρκετά συχνά ψεύτες. Στα δικά τους μάτια πάλι, η αλήθεια είναι κάτι πολύ δύσκολο να οριστεί. Μπλέκεται με την φαντασία και τις επιθυμίες τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεχωρίσουν την αλήθεια από την ουτοπία τους. Αυτό όμως δεν είναι μεγάλο πρόβλημα για τους γύρω τους: Είναι κυρίως για τον εαυτό τους, καθώς δεν έχουν τάση προς την εξαπάτηση αλλά προς την… αυταπάτη.
Ποσοστό Πινόκιο: 70%
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v