Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε ως singles

Στηρίζουμε και συμπάσχουμε με τους singles όλου του κόσμου—αλλά ας το παραδεχτούμε, μερικές φορές κάνουν γιγάντια λάθη.
Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε ως singles
του Θοδωρή Διάκου

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σκέφτεται ότι δεν θα βρεις ποτέ τον έρωτα της ζωής σου; Εναλλακτικά, ότι θα πεθάνεις μόνος σου σε ένα σπίτι με εφτά γάτες. Οι εφτά γάτες σου δεν έχουν φταίξει σε τίποτα για να το ανέχονται αυτό. Γι’ αυτό σήκω, αποδέξου ότι σίγουρα κάποια στιγμή της ζωής σου έχεις κάνει τα παρακάτω λάθη, και σταμάτα να ψάχνεις τον έρωτα στα λάθος μέρη και με τον λάθος τρόπο.

Δεν γνωρίζεις κόσμο
Πώς ακριβώς περιμένεις να βρεις τον έρωτα όταν το μόνο άτομο που σε βλέπει είναι η ταμίας του σούπερ μάρκετ; Σίγουρα, η ταμίας του σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι ο έρωτας της ζωής σου, αλλά τα ολοένα και πιο καταθλιπτικά περιεχόμενα του καλαθιού σου μάλλον θα την ξενερώσουν. Επίσης, αν είσαι γυναίκα και αποφεύγεις να γνωρίζεις (μτφρ: να την πέφτεις σε) κόσμο για να μην σε χαρακτηρίσουν κάπως είναι το πιο ηλίθιο πράγμα που μπορείς να κάνεις.

Νομίζεις ότι είστε μαζί
Μικρή συμβουλή: Από μια ηλικία και μετά, οι άνθρωποι (υποτίθεται ότι) μιλάνε ξεκάθαρα. Αν, λοιπόν, δεν έχετε πει φωναχτά και οι δυο σας ότι είστε μαζί, σε μία μονογαμική σχέση, είστε πρακτικά και οι δύο ελεύθεροι να κάνετε ό,τι θέλετε, και δεν έχετε κανένα δικαίωμα στην γκρίνια.

Κατηγορείς άσχετα πράγματα
Όχι, δεν φταίνε οι αλγόριθμοι του Tinder που δεν μπορείς να βρεις σχέση. Ίσως να φταίει η προσωπικότητά σου, είναι λίγο προφανές ότι έχεις ένα θεματάκι με την ανάληψη ευθυνών.

Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά
Το μόνο πράγμα που συμβαίνει με την πρώτη ματιά είναι η επιθυμία να δεις ένα άτομο χωρίς τα ρούχα του. Επειδή έτσι είναι κατασκευασμένοι οι άνθρωποι. Συγγνώμη, αλλά ο έρωτας χρειάζεται χρόνο.

Δεν κάνεις ποτέ την πρώτη κίνηση
Επίσης γνωστό και ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των ατόμων που κάνουν σεξ μια φορά το οχτάμηνο. Θυμήσου αυτό με τον Μωάμεθ και το βουνό.

Πιστεύεις ότι οι καλές σχέσεις είναι απλές
Όπως μας έχουν αποδείξει οι ρομαντικές κωμωδίες (και οι φίλοι μας που βρίσκονται σε πετυχημένες σχέσεις), δεν υπάρχει σχέση χωρίς δράμα. Το δράμα είναι παντού. Απόλαυσε το δράμα. Άσε το δράμα να σε μιζεριάσει. Είναι όλα κομμάτι της εμπειρίας.

Δίνεις υπερβολική σημασία στο σεξ
Δεν θα το κάνεις. Υπολογίζεις πότε μπορείς να το κάνεις. Πώς θα το κάνεις. Αν έβαζες έστω και την μισή σκέψη που ρίχνεις στο σεξ στο να περνάς απλά καλά, θα είχες λύσει όλα σου τα προβλήματα.

Κρίνεις επιφανειακά
Ο συντάκτης του κειμένου είχε κάποτε έναν φίλο που αγόρασε παπούτσια All-Star με μοναδικό σκοπό να “ρίχνει τις εναλλακτικές”. Στην τρυφερή ηλικία των είκοσι τριών. Μην γίνεις σαν αυτό το άτομο. Ούτε σαν τις “εναλλακτικές” που έχουν σεξουαλικό φετίχ με τα σταράκια. Δώσε ευκαιρίες στους ανθρώπους.

Φοβάσαι να εκφραστείς
Νιώθεις ότι αγαπάς; Πες το. Νιώθεις ότι αυτή η σχέση δεν τραβάει; Πες το. Πιστεύεις ότι γνώρισες ένα υπέροχο άτομο αλλά σε απωθεί σεξουαλικά; Πες το! Αλλά βρες έναν πιο γλυκούλη τρόπο να το πεις.

Κλαίγεσαι κάθε φορά που κάτι πάει στραβά
Πολύ ώριμο. Πολύ ενήλικο. Πολύ παραγωγικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v