One-night stand: Τα ναι και τα όχι

Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις σε ένα one-night stand. Τα “μην” είναι λίγο πιο σημαντικά, οπότε δώσε σημασία.
One-night stand: Τα ναι και τα όχι
Μερικές φορές, ακόμα και οι πιο ρομαντικοί από εμάς, ακόμα και οι πιο σχεσάκηδες, θέλουν απλά να κάνουν σεξ. Ούτε μισή υποψία δέσμευσης. Απλό, ανθρώπινο σεξ και μετά πίσω στην καθημερινότητα. Αλλά, όπως σε κάθε άλλη ανθρώπινη επαφή, υπάρχουν κανόνες. Και, ναι, όλοι αυτοί οι κανόνες βρίσκονται κάτω από την μεγαλύτερη ομπρέλα του “Μην είσαι μαλάκας άνθρωπος”, αλλά επειδή ο καθένας έχει διαφορετικό ορισμό για αυτή τη λέξη, ας τα δούμε αναλυτικά.

ΝΑΙ στο online dating
Είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος να βρεις κάποιο άτομο που να θέλει να κάνει μόνο σεξ, χωρίς συναίσθημα, χωρίς υποχρέωση να βγείτε και να πιείτε και να μιλήσετε από πριν. Μπορείς απλά να ανοίξεις το Tinder και να στείλεις ένα πολύ ειλικρινές “Θέλω απλά να κάνω σεξ, αν δεν σε ενδιαφέρει, ελπίζω να έχεις μια ωραία ημέρα”. Το αν το άτομο που θα διαλέξεις είναι μανιακός δολοφόνος, το αφήνουμε 100% στην δική σου κρίση.

ΟΧΙ στο να το κάνεις με κάποιον φίλο σου
Σε γενικές γραμμές, η αληθινή ζωή δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε σενάριο ρομαντικής κωμωδίας. Όχι, αν κάνεις σεξ με ένα άτομο από την παρέα σου (και υποθέτουμε οι πιθανότητες να είσαι νηφάλιος/α είναι μικρές), το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα και να θες να σε καταπιεί η γη. Και, όχι, δεν πρόκειται να ανακαλύψετε ότι είστε τρελά ερωτευμένοι και πως τόσο καιρό καταπιέζατε τα αισθήματά σας. Είχατε κ**λες. Και διαλέξατε το λάθος άτομο να τις εκφράσετε.

ΝΑΙ στο ασφαλές σεξ
Προφυλακτικά. Προφυλάξεις. Ασφάλεια. Υπευθυνότητα. Ωριμότητα. Αποφυγή σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Αποφυγή εγκυμοσύνης.

ΟΧΙ στο μη ασφαλές σεξ
Όχι, ειλικρινά, αν πας σε ξεπέτα και δεν έχεις μαζί σου προφυλακτικά, δεν σου αξίζει να ξανακάνεις σεξ στην ζωή σου.

ΝΑΙ στην επικοινωνία
Το γεγονός ότι είναι ξεπέτα δεν σημαίνει πως πρέπει να συμβιβαστείτε με βαρετό ή κακό σεξ. Μίλα για τις φαντασιώσεις σου – ειδικά αν ξέρεις πως δεν πρόκειται να ξαναδείς αυτό το άτομο, έχεις την ελευθερία να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά πράγματα.

ΟΧΙ στις ντροπές
Γιατί να ντραπείς για οτιδήποτε; Είναι ξεπέτα. Και οι δύο έχετε έναν και μόνο έναν σκοπό: να τελειώσετε.

ΝΑΙ στην καλή φιλοξενία
Αν η φάση γίνεται στο σπίτι σου, είναι πολύ ευγενικό να ρωτήσεις το άλλο άτομο αν θέλει να χρησιμοποιήσει το ντους. Το να κοιμηθεί στο σπίτι σου δεν είναι υποχρεωτικό, και επίσης δεν είναι καθόλου αγένεια να πεις ότι απλά δεν σου αρέσει να κάνεις sleepover μετά. Κανείς δεν θα σε κρίνει. Στην περίπτωση που είσαι, όμως, σπίτι του…

ΟΧΙ στο να φεύγεις σαν τον κλέφτη
Το γνωστό “walk of shame”. Πρώτον, αυτός ο ορισμός είναι απαίσιος, επειδή ποινικοποιεί την ανθρώπινη λίμπιντο. Δεύτερον, αν κοιμήθηκες εκεί και ξύπνησες νωρίς, γιατί να μπεις στον κόπο να σηκωθείς αθόρυβα και να φύγεις όσο πιο γρήγορα γίνεται από εκεί μέσα; Στην καλύτερη περίπτωση θα τα καταφέρεις, το άλλο άτομο θα ξυπνήσει και δεν θα έχει ιδέα πού πήγες. Στην χειρότερη, θα ξυπνήσει από την φασαρία που ούτως ή άλλως θα κάνεις – επειδή ξέρεις ότι θα κάνεις φασαρία, ποιον κοροϊδεύουμε – και θα ακολουθήσει άβολος διάλογος, που θα σου προκαλέσει ενοχές που δεν χρειάζεσαι. Πες μια καλημέρα και μετά φύγε. Πού ξέρεις, μπορεί να σου προσφέρει και καφέ. Βέβαια…

ΟΧΙ στην αρμένικη βίζιτα
Κάποια στιγμή πρέπει να πας και σπιτάκι σου, δεν νομίζεις;

Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v