Οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια είναι… εξυπνότερες!

Το τραγούδι που λέει “It’s all about that bass” τελικά έχει δίκιο, ή τουλάχιστον έτσι δείχνει μια νέα έρευνα…
Οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια είναι… εξυπνότερες!
Τα οπίσθια είναι στην μόδα εδώ και αρκετό καιρό. Διάσημες όπως η Nicki Minaj και η Iggy Azalea μιλούν ανοιχτά για το πόσο περήφανες νιώθουν που δεν είναι αδύνατες, και έχουν βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα κίνημα που προάγει την θετική αντιμετώπιση κάθε είδους σώματος. Κι όμως, φαίνεται πως ένας μεγάλος πισινός δεν είναι μόνο… αισθητικά ωραίος, αλλά μπορεί να κάνει καλό και στην υγεία!

Μία μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανέλυσε δεδομένα από περισσότερες από 16.000 γυναίκες, ανακάλυψε πως οι γυναίκες με μεγαλύτερα οπίσθια είναι εξυπνότερες, αλλά και πολύ πιο ανθεκτικές σε χρόνιες παθήσεις. Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μανόπουλος, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη γνωστό πως η διανομή του σωματικού λίπους παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία, η ανακάλυψη πως το λίπος στην περιοχή των γοφών μπορεί να είναι καλό είναι πολύ πρόσφατη. Φαίνεται πως το λίπος στο κάτω μέρος του σώματος μπορεί να δρα προστατευτικά.

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν πως οι γυναίκες με μεγαλύτερη περιφέρεια είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και γλυκόζης, και υψηλότερα επίπεδα των πολύτιμων λιπαρών οξέων ωμέγα-3, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου. Επιπλέον, αυτή η σωματική διάπλαση ευνοεί την ύπαρξη λεπτινών, ορμονών που ρυθμίζουν το βάρος, όπως και ορμονών με αντιφλεγμονώδεις και αντιδιαβητικές ιδιότητες. Τέλος, ο λιπώδης ιστός των οπίσθιων “παγιδεύει” επικίνδυνα λιπαρά σωματίδια, προλαμβάνοντας την καρδιαγγειακή νόσο.

Φυσικά, υπενθυμίζουμε ότι το λίπος στο πάνω μέρος του σώματος δεν είναι σημάδι καλής υγείας, και μπορεί να οδηγήσει σε ένα σωρό προβλήματα, όπως αυξημένη αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη και διαβήτη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v