Οργασμοί κάθε μέρα; Η επιστήμη λέει ναι

Μελέτες λένε πως ένας οργασμός κάθε μέρα – εκτός του ότι είναι απολαυστικός – μπορεί να έχει οφέλη στην υγεία των ανδρών.
Οργασμοί κάθε μέρα; Η επιστήμη λέει ναι
Κάθε φορά που ένας άντρας έρχεται σε οργασμό, μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, φαίνεται πως οι άντρες που εκσπερματώνουν περισσότερες από 21 φορές τον μήνα, διατρέχουν 22% μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Σίγουρα, έχουμε ξαναμιλήσει για τα οφέλη του οργασμού, όπως ότι βοηθάει να έχουμε καλύτερη ποιότητα ύπνου, αλλά και προφυλάσσει την καρδιαγγειακή μας υγεία. Αυτή η μελέτη όμως έρχεται να ενισχύσει όλα αυτά τα ευρήματα.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως η έρευνα δηλώνει πεντακάθαρα ότι τα οφέλη έρχονται από την εκσπερμάτωση, όχι από την σεξουαλική πράξη, και προφανώς όχι από την σεξουαλική πράξη με όσο περισσότερους συντρόφους μπορούμε να βρούμε. Συνεπώς, ο αυνανισμός συμπεριλαμβάνεται. Πάντως, η ομάδα των ερευνητών προτείνει να είμαστε σχετικά επιφυλακτικοί με αυτά τα αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν πολλοί ακόμα παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του συγκεκριμένου καρκίνου.

Αλλά και πάλι· μιλάμε για οργασμούς, οπότε ποιος μπορεί να είναι παραπονεμένος;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v