Οι μεγαλύτερες σεξουαλικές ανασφάλειες των αντρών

Ποια είναι άραγε τα πράγματα που κάνουν έναν άντρα να φρικάρει πάνω στο σεξ; (Και ναι, κάπου υπάρχει η λέξη μέγεθος.)
Οι μεγαλύτερες σεξουαλικές ανασφάλειες των αντρών
Οι άντρες συχνά περηφανεύονται για τις σεξουαλικές τους περιπέτειες. Πόσες φορές, πόσο καλό… Παρ’ όλα αυτά, πάνω στην πράξη, οι περισσότεροι σκέφτονται μερικά πράγματα που τους κάνουν να βραχυκυκλώνουν. Ποια είναι άραγε αυτά;

1. Τα χέρια τους
Από όλες τις στιγμές που δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα χέρια σου, το σεξ είναι το χειρότερο για τους άντρες. Δηλαδή, ναι, έχουν αρκετές ιδέες σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν με τα χέρια τους, αλλά φοβούνται πως θα είναι αδέξιοι. Και, όπως είναι λογικό, αυτό τους κάνει να γίνονται όντως αδέξιοι, μιας και είναι πολύ απορροφημένοι με τις σκέψεις τους για να απολαύσουν την στιγμή. Ευτυχώς, μετά από τις πρώτες (ομολογουμένως δύσκολες) φορές με ένα καινούριο άτομο, αυτό το πρόβλημα εξαφανίζεται από μόνο του.

2. Το στομάχι τους
Είτε υπάρχει, είτε όχι, δεν έχει σημασία. Οι περισσότεροι άντρες – εκτός κι αν είναι κυριολεκτικά φέτες – ανησυχούν για το πώς φαίνεται το σώμα τους γυμνό, και το στομάχι συνήθως αποτελεί την κύρια πηγή ανασφάλειας. Μία πολύ κοινή σκέψη, όταν βρίσκονται από πάνω, είναι ότι κάποια στιγμή θα πλακώσουν το άτομο που βρίσκεται από κάτω. Ας μην προσθέσουμε και το γενικότερο ψυχολογικό στρες όταν πρέπει να σταθείς γυμνός μπροστά σε κάποιον. Αν δείτε ότι αρχίζει να σας… μένει στα χέρια επειδή νιώθει άβολα με το σώμα του, μια καλή κουβέντα (και μια διαφορετική στάση) θα βοηθήσουν πολύ.

3. Οι οργασμοί (και όχι μόνο οι δικοί τους)
Για τους άντρες, ο οργασμός είναι ο στόχος του σεξ. Και αυτό είναι λάθος, γιατί τους σταματάει από το να ευχαριστηθούν την στιγμή. Σκέφτονται αν θα καταφέρουν να κάνουν την σύντροφό τους να τελειώσει, και θα κρίνουν τον εαυτό τους πολύ σκληρά αν δεν το πετύχουν. Στο μεταξύ, η ανησυχία της πρόωρης εκσπερμάτωσης τους κάνει να φρικάρουν ακόμα περισσότερο. Μιλήστε του, πείτε του πως ο οργασμός δεν είναι το παν, και προσπαθήστε να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται.

4. Το πέος τους
Προφανώς. Όποτε μιλάμε για αντρικές ανασφάλειες, δεν γίνεται να λείπει. Και οι ανησυχίες τους μπορείτε να μαντέψετε με τι έχουν να κάνουν: το μέγεθος, την εμφάνιση, και αν το “χρησιμοποιούν” σωστά. Αλλά κυρίως ανησυχούν για το τι θα σκεφτείτε μόλις βγάλουν το εσώρουχό τους. Άρα, και πάλι, ένας καλός λόγος δεν πρόκειται να βλάψει. Πόσο μάλλον, θα τον ηρεμήσει και θα περάσετε και οι δυο σας πολύ καλύτερα…

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v