Σημάδια ότι έχει ξενερώσει

Μήπως αυτή η σχέση τον έχει κουράσει, και αρχίζει να ψάχνει την έξοδο;
Σημάδια ότι έχει ξενερώσει
Δυστυχώς, οι περισσότερες σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τις απολαμβάνουμε, και ότι δεν κρατάμε τις καλές μονάχα αναμνήσεις μετά, αλλά – όπως και να το κάνουμε – δεν είναι εύκολο να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι ένα άτομο που για λίγο καιρό ήταν ό,τι πιο σημαντικό στην ζωή σου αποφασίζει πως δεν αντέχει άλλο.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, που οι άνθρωποι επικοινωνούν χωρίς φόβο και πάθος, αυτό θα λυνόταν εύκολα. Οι ανησυχίες θα συζητιούνταν, και θα καταλήγαμε σε ένα ωραίο συμπέρασμα, θα το δεχόμασταν και θα συνεχίζαμε την ζωή μας. Αλλά ο κόσμος δεν είναι ιδανικός, και τα περισσότερα άτομα που έχουν ξενερώσει με την σχέση τους, παραμένουν παγιδευμένα, χωρίς να εκφράζουν τους φόβους και αυτά που τους ενοχλούν. Και μετά εσύ πρέπει να κάνεις τον ντετέκτιβ. Άσε μας να σε βοηθήσουμε, λοιπόν…

Λιγότερη επικοινωνία
Έχει λίγο καιρό που σου φαίνεται απόμακρος, ειδικά στα μηνύματα και στα τηλέφωνα; Και όταν βρίσκεστε από κοντά, πώς συμπεριφέρεται; Είναι όλα φυσιολογικά, ή σου φαίνεται μαζεμένος; Αν η απάντηση είναι ναι, μάλλον δεν περνάει και πολύ ωραία.

Εσύ κανονίζεις τα πάντα
Συνέχεια (και συνέπεια) του προηγούμενου: Αν είναι να βγείτε ή να βρεθείτε, πρέπει να κάνεις πάντα εσύ την πρώτη κίνηση. Εκείνος έχει σταματήσει να προσπαθεί, και σε κάνει να νιώθεις λες και αδιαφορεί για το αν θα σε δει καθόλου.

Δεν θέλει να κάνετε σχέδια
Τον ρώτησες αν έχει σχέδια για τον επόμενο μήνα. Ή για τα Χριστούγεννα. Κι εκείνος σήκωσε τους ώμους, εμφανώς άβολα, έκανε μια γκριμάτσα και σου είπε την πιο φονική ατάκα που μπορείς να πεις στην σχέση σου: “Θα δούμε”. Κάτι μας βρωμάει εδώ πέρα…

Δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες
Σήμερα δεν θέλει να σε δει, επειδή του έτυχε κάτι σοβαρό, ένας φίλος του έχει πρόβλημα και πρέπει να τον βοηθήσει. Αν οι δικαιολογίες του για να μην βρεθείτε γίνονται σταδιακά όλο και πιο ασαφείς (ή εξαιρετικά λεπτομερείς, είναι δύο άκρα εξίσου κακά), τότε η πιθανότητα απλώς να σου λέει ψέματα, όλο και ανεβαίνει.

Θέλει ξαφνικά να δοκιμάσει νέα πράγματα
Είναι εκείνο το κλασικό, το απελπισμένο “Η σχέση μου δεν πάει καλά, πρέπει να την τονώσω”. Οπότε πιθανότατα θα σου προτείνει κάτι εντελώς καινούριο και απροσδόκητο στο σεξ. Ή να αρχίσετε να κάνετε “αστικό τουρισμό”, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Γενικότερα, όταν έχεις ήδη την υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά, αν αρχίσει να σου λέει πράγματα που δεν θα έλεγε δυο μήνες πριν, η υποψία σου επιβεβαιώνεται.

Κάνει σχέδια χωρίς εσένα
Σίγουρα, είναι πολύ ενθουσιασμένος για το τι θα κάνει σε έναν χρόνο από τώρα που θα έχει πάρει την προαγωγή, ή θα έχει μετακομίσει, ή θα έχει αλλάξει καριέρα, ή ένας θεός ξέρει τι, αλλά εσύ; Εσύ βρίσκεσαι κάπως σε αυτές τις φαντασιώσεις για το μέλλον;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v