Πώς να μην του γίνεις βδέλλα

Αν φοβάσαι ότι έχεις τυλιχτεί γύρω από τον σύντροφό σου και αυτός ασφυκτιά, ίσως πρέπει να κάνεις τα παρακάτω…
Πώς να μην του γίνεις βδέλλα
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, είτε στις αρχές μιας σχέσης, είτε μετά από αρκετό καιρό, που οι ανασφάλειές μας αρχίζουν να εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο. Γινόμαστε βδέλλες, προσπαθούμε να δείξουμε την αγάπη μας με τόσο έντονο τρόπο, που οι σύντροφοί μας νιώθουν ότι πνίγονται. Αν, λοιπόν, φοβάσαι ότι έχεις φτάσει σε εκείνο το σημείο – ή, χειρότερα, αν σου το έχει πει ξεκάθαρα ο σύντροφός σου – δοκίμασε τις παρακάτω συμβουλές για να… ξεκολλήσεις.


Μην ξεχνάς τους φίλους σου
Πολλές φορές, όταν μια σχέση πηγαίνει καλά, έχουμε την τάση να απομακρυνόμαστε από τους φίλους μας. Περνάμε όλο και περισσότερη ώρα με το ταίρι μας, όχι πως αυτό είναι κακό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα άλλα πολύ σημαντικά άτομα στην ζωή μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μία σχέση και οι δύο σύντροφοι να εξακολουθούν να έχουν την δική τους κοινωνική ζωή.

Μην φοβάσαι να μιλήσεις
Καταλαβαίνουμε ότι το να γίνεσαι κολλιτσίδα σε ένα άτομο είναι εξίσου ενοχλητικό για εκείνο, όσο είναι και για ‘σένα· σίγουρα δεν θα σου αρέσει να βλέπεις τον εαυτό σου έτσι. Συνεπώς, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι σου προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά, και να το συζητήσεις ψύχραιμα με τον σύντροφό σου.

Άφησε το προφίλ του ήσυχο
Ένα από τα πιο κοινά σημάδια αυτής της συμπεριφοράς είναι να σου γίνεται εμμονή να τον παρακολουθείς online. Τι έκανε, πού πήγε, σε ποιον και ποια έκανε like… Σταμάτα να το κάνεις, γιατί απλά ταΐζεις την παράνοιά σου και κάποια στιγμή όλο αυτό θα ξεσπάσει και θα καταλήξει σε καυγά.

Σταμάτα να φρικάρεις αν δεν απαντάει αμέσως
Ναι, μερικές φορές μπορεί όντως να μην είχε το κινητό του κοντά. Ή να το είχε αθόρυβο. Ή να έκλεισε από μπαταρία. Επίσης, μερικές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν όρεξη να μιλήσουν. Σίγουρα, θα ήταν ευγενικό να σου το πει εκείνη τη στιγμή και να σε καθησυχάσει, αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν σου απαντήσει μέσα σε είκοσι λεπτά.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου
Βγες για τρέξιμο. Διάβασε ένα βιβλίο. Μαγείρεψε κάτι για τον εαυτό σου. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για να απασχοληθείς και για να έχεις δική σου ζωή, οπότε δεν χρειάζεται να κανονίζεις το πρόγραμμά σου γύρω από το δικό του. Τα πιο πετυχημένα ζευγάρια ξέρουν ότι το μυστικό για να κρατήσει μια σχέση πολύ καιρό είναι ο σεβασμός στον χρόνο, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του άλλου.

Έχε του εμπιστοσύνη
Τις περισσότερες φορές που η ζήλεια σου χτυπά την πόρτα, δεν σου έχει δώσει κάποιο δικαίωμα. Όλα έχουν να κάνουν με τους δικούς σου φόβους και ανασφάλειες. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση, και αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να εμπιστευθείς τον σύντροφό σου, μάλλον αυτή η σχέση δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Σταμάτα να φτιάχνεις σενάρια στο κεφάλι σου
Αυτές οι υποθέσεις που κάνουμε, και μετά χτίζουμε στο κεφάλι μας ολόκληρους καυγάδες, μπορεί να μας καταστρέψουν. Ήδη έχουν καταστρέψει πολλούς από εμάς. Πρέπει κάποια στιγμή να αποδεχτείς ότι μερικά πράγματα βρίσκονται εκτός του ελέγχου σου. Δώσε προσοχή στο παρόν και στην σχέση σου, και σταμάτα να φρικάρεις για το μέλλον.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v