Κανόνες για τις σχέσεις που δεν πρέπει να ακολουθείς

Επειδή υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει ότι το να περιμένεις το τρίτο ραντεβού για να κάνεις σεξ είναι η κοινωνικά και ηθικά σωστή επιλογή.
Κανόνες για τις σχέσεις που δεν πρέπει να ακολουθείς
Κανόνες. Παντού στην ζωή μας υπάρχουν κανόνες. Κάποιοι από αυτούς υπάρχουν για να μας προστατεύσουν, κάποιοι άλλοι απλά για να μας ενοχλούν. Και υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις, που είναι τόσο ξεπερασμένοι και λάθος, που πρέπει να κλειδωθούν μια και καλή στο χρονοντούλαπο και να ξεχαστούν για πάντα.

Το πρώτο ραντεβού πρέπει να είναι πάντα χαλαρό
Ναι, σίγουρα μπορεί για μερικούς ανθρώπους ένα πιο χαλαρό πρώτο ραντεβού, για έναν απογευματινό καφέ, ας πούμε, να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν κάποιος προτείνει δείπνο σε εστιατόριο είναι υπερβολικός. Αν μη τι άλλο, δείχνει πως είναι πρόθυμος να κάνει κάτι επιπλέον για να περάσετε και οι δύο καλά. Και, στο κάτω-κάτω, οτιδήποτε δεν είναι παράνομο, μπορεί δυνητικά να είναι τέλειο ραντεβού.

Πρέπει να περιμένεις το τρίτο ραντεβού για να κάνεις σεξ
Φανταστείτε ότι χτυπάμε παλαμάκια για έμφαση ανάμεσα στις λέξεις: Αν θες να κάνεις σεξ με κάποιον, θα κάνεις σεξ με κάποιον. Όποτε θες.

Πρέπει να περιμένεις προτού τον γνωρίσεις στους φίλους σου
Ξανά, αυτός είναι ένας κανόνας που δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα. Μπορεί να θες όντως να περιμένεις μέχρι να σιγουρευτείς, αλλά μπορεί να ταιριάξετε αμέσως τόσο καλά, που να μην χρειάζεται να περιμένετε τίποτα. Αν μη τι άλλο, αν γνωρίσει τους φίλους σου και οι φίλοι σου τον συμπαθήσουν, μάλλον σημαίνει πως έκανες καλή επιλογή.

Όταν έχεις δίκιο, μη ζητάς συγγνώμη πρώτος
Όταν έχεις δίκιο, έχεις δίκιο. Και αυτό δεν σημαίνει πως είναι η ώρα να σηκώσεις τον εγωισμό σου μέχρι το ταβάνι. Όταν ένα ζευγάρι διαφωνεί για κάτι, το ζήτημα είναι να καταλάβετε ο ένας τον άλλο και να τα βρείτε με ηρεμία και σεβασμό. Και το να παίζεις παιχνιδάκια με την λέξη Συγγνώμη δεν δείχνει σεβασμό.

Ποτέ μην λες ναι σε μια πρόταση της τελευταίας στιγμής
Ναι, πολλές φορές, μια πρόσκληση της τελευταίας στιγμής δείχνει ότι δεν ήσουν προτεραιότητα, και απλά ξέμεινε από άλλες επιλογές. Αλλά, ανάλογα τις περιστάσεις, μπορεί να μην ισχύει αυτό. Μπορεί τα πλάνα που είχε να μην είχαν καμία σχέση με ραντεβού, και επειδή συνέβη κάτι, να αποφάσισε πως θέλει τελικά να περάσει αυτό τον χρόνο μαζί σου. Και αυτό, αν το καλοσκεφτείς, είναι κομπλιμέντο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v