Μήπως σε απατάει (χωρίς να κάνει σεξ);

Μήπως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να απιστήσει κάποιος, που δεν περιλαμβάνουν σεξ;
Μήπως σε απατάει (χωρίς να κάνει σεξ);
Ο φόβος της απιστίας – δυστυχώς – υπάρχει σε πολλές σχέσεις. Άλλες φορές γιατί ο σύντροφός σου έχει δώσει δικαιώματα, και άλλες φορές επειδή η δική σου ανασφάλεια παίζει παιχνίδια με το μυαλό σου. Τι είναι όμως η απιστία; Σίγουρα, το να κάνεις σεξ με κάποιο άλλο άτομο είναι απιστία.

Μήπως όμως η απιστία είναι γενικότερα το να προδίδεις την εμπιστοσύνη που σου δείχνει ο σύντροφός σου; Και αν υπάρχει απιστία χωρίς σεξ;

Το “ακίνδυνο” φλερτ
Ναι, το ξέρουμε. Όλοι θα φλερτάρουμε και όλους θα μας φλερτάρουν, και το να ανταποκριθείς για λίγο στο φλερτ ενώ είσαι σε σχέση δεν είναι αμαρτία. Όταν όμως το ακίνδυνο φλερτ πάει ένα βήμα παραπέρα; Ποια είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε κάτι μη ανησυχητικό και στην προδοσία; Όταν τα σχόλια και τα πειράγματα ξεφύγουν από το απλό, περιστασιακό παιχνιδάκι και ο σύντροφός σου αρχίζει να δίνει όντως σε ένα ξένο άτομο πάτημα για να πιστεύει πως κάτι θα συμβεί;

Τι είναι η συναισθηματική απιστία;
Όταν ένα άτομο έρθει πιο κοντά με τον σύντροφό σου – πλατωνικά, πάντα – και σιγά-σιγά η σχέση τους εξελίσσεται, χωρίς όμως να γνωρίζεις γι’ αυτό, τότε μιλάμε για συναισθηματική απιστία. Είναι η στιγμή που ο σύντροφός σου αρχίζει να δείχνει πολλά από τα όμορφα αισθήματα που κανονικά θα έπρεπε να δίνει σε εσένα σε ένα άσχετο άτομο, κι εσύ βρίσκεσαι στο σκοτάδι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η συναισθηματική απιστία είναι ακόμα χειρότερη από την σωματική, καθώς η σωματική μπορεί να είναι μία μεμονωμένη στιγμή αδυναμίας, ενώ η συναισθηματική απαιτεί χρόνο για να αναπτυχθεί, και οφείλεται στην βαθύτερη επιθυμία του συντρόφου σου για επικοινωνία.

Κολλημένος, αλλά όχι μαζί σου
Θα το πούμε, και θα συνεχίσουμε να το λέμε: οι εθισμοί είναι κι αυτοί μια μορφή απιστίας. Όταν ένας άνθρωπος είναι εθισμένος σε κάτι, σημαίνει πως προσπαθεί να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην ζωή του. Και, σίγουρα, δεν έχουμε αυταπάτες ότι μια σχέση είναι το γιατρικό για κάθε βάρος που κουβαλάει στην ψυχή του κάποιος—αλλά ο σκοπός μιας σχέσης είναι να λειτουργεί σαν καταφύγιο. Να μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα για κάθε τι που σε προβληματίζει, αντί να αναζητάς λύση σε ουσίες, αλκοόλ, τζόγο και οτιδήποτε άλλο εθιστικό. Και, ναι, μπορεί να έχουμε πει ότι δεν είναι ανησυχητική συνήθεια σε γενικές γραμμές, αλλά και ο εθισμός με το πορνό πιάνεται.

Ό,τι γίνεται online… μένει online;
Εδώ η κατάσταση περιπλέκεται. Και όχι επειδή δεν είμαστε σίγουροι αν είναι κακό ή όχι—είναι σίγουρα. Αλλά αν μάθεις ότι ο σύντροφός σου έχει ανοίξει προφίλ σε κάποιο site ή app για γνωριμίες (και αυτά μαθαίνονται πολύ γρήγορα, πίστεψέ μας), δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις ποιος είναι ο σκοπός του. Μπορεί να ψάχνει για σεξ, αλλά μπορεί να ψάχνει και για κουβέντα – η συναισθηματική απιστία που λέγαμε πιο πάνω. Σε κάθε περίπτωση, αν μάθεις κάτι τέτοιο, πλέον έχεις δύο λόγους να του δείξεις την πόρτα: και γκρέμισε την εμπιστοσύνη σου, και ήταν αρκετά ηλίθιος για να πιστεύει ότι το ίντερνετ τον προστατεύει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v