ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί κολλάει ο υπολογιστής μου;

Το μηχάνημά σου σέρνεται και οι σελίδες αργούν να φορτώσουν; Δες τι μπορεί να φταίει και πώς θα το φτιάξεις.

Γιατί κολλάει ο υπολογιστής μου;

Μέχρι να ανοίξει ο explorer ή ο chrome έχεις πιει καφέ με τους κολλητούς και έχεις βάλει να δεις ένα ωριαίο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς.

Ακόμα χειρότερα, ανοίγεις τον υπολογιστή σου και φορτώνει η επιφάνεια εργασίας για ένα πεντάλεπτο στην καλύτερη περίπτωση.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

Γιατί έχεις ένα μύριο προγράμματα να τρέχουν στο background.

Λύση: Έλεγξε και κλείσε όσα δεν χρειάζεσαι από τα εικονίδια δίπλα στο ρολόι του υπολογιστή ή απενεργοποίησε από τις ρυθμίσεις του καθενός την επιλογή «εκκίνηση μαζί με τα Windows».

Το antivirus κάνει πάρτι και δεν είσαι καλεσμένος

Πολλά antivirus ξεκινούν μόνα τους αυτόματο έλεγχο «τραβώντας» σημαντικό μερίδιο της μνήμης. Μην τα αφήσεις να κάνουν ό,τι θέλουν και επίλεξε εσύ πότε θα γίνεται το σκανάρισμα. Πιθανώς κάποια στιγμή που δεν βρίσκεσαι πάνω από τον υπολογιστή.

Ο σκληρός σου έχει τιγκάρει

Όταν ο σκληρός δίσκος γεμίζει, τότε τα πράγματα… ζορίζουν για την απόδοση του υπολογιστή σου. Φρόντισε λοιπόν να αφήνεις αρκετό ελεύθερο χώρο στον σκληρό, που να αναλογεί περίπου στο διπλάσιο της RAM.

Έχεις να κάνεις ανασυγκρότηση από π.Χ.

Τα αρχεία που «γράφονται» στον σκληρό δίσκο συνήθως βρίσκονται «κομμένα» σε δεκάδες κομμάτια, το καθένα σε διαφορετικό σημείο. Αυτό προκαλεί επιβράδυνση της απόδοσης του υπολογιστή. Αν η λέξη «ανασυγκρότηση» δε σας λέει κάτι, τότε μάλλον ήρθε η ώρα την… μάθετε. Γράψτε στην αναζήτηση defrag και επιλέξτε το μοναδικό πρόγραμμα που θα σας εμφανιστεί.

Οι ιοί κάνουν πάρτι – και ούτε τώρα είσαι καλεσμένος

Ένας ιός ή κακόβουλο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ταχύτητα του υπολογιστή. Τσέκαρε ότι έχεις αφ’ ενός ένα καλό antivirus αφ’ ετέρου ότι το έχεις κάνει update και τέλος, ότι έχεις κάνει σχετικά πρόσφατα scan για ιούς.

Η Registry είναι πιο βρώμικη από ποτέ

Γενικά, η registry δε θα πρέπει να «ενοχλείται» από μη ειδικούς, αλλά κάποιες φορές… βρωμίζει τόσο που επιβάλλεται να τις κάνεις ένα λουτρό. Για να τα καταφέρεις εμπιστεύσου το CC Cleaner.

Ο υπολογιστής σου είναι «καυτός»

Όχι με την καλή έννοια. Η σκόνη που συσσωρεύεται στο εσωτερικό του μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του επεξεργαστή και λοιπών μερών του μειώνοντας τις επιδόσεις και κατά περίπτωση τη διάρκεια ζωής τους. Τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο άνοιξέ τον με προσοχή και καθάρισε τη σκόνη με σπρέι πεπιεσμένου αέρα και όχι με πανάκια ή οποιοδήποτε άλλο υγρό. Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να καταστρέψει τα κυκλώματά του.

Η μνήμη του λίγη, πολύ λίγη

Αν έχεις αρκετό καιρό τον υπολογιστή σου και εφ’ όσον το υποστηρίζει, τότε καλό θα ήταν να αναβαθμίσεις τη μνήμη του με περισσότερα GB. Το λιγότερο που πρέπει να έχει ένας υπολογιστής του σήμερα για να στέκεται αξιοπρεπώς είναι 4GB.

N.Γ.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Αν θέλετε να μάθετε τι πιστεύει ο Θεός για το χρήμα, απλώς ρίξτε μια ματιά στους ανθρώπους που το έδωσε."

Ντόροθυ Πάρκερ, 1893-1967 , Αμερικανίδα συγγραφέας

  • 1613 - Ενθρονίζεται ο Μιχαήλ Φιοντόροβιτς Ρομάνοβ στη Μόσχα ως «Μιχαήλ Α', τσάρος πάσης Ρωσίας».

    1962 - Κακή αρχή για το Πρόγραμμα Μάρινερ: το Μάρινερ 1 καταστρέφεται 293 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του.

© 2002-2018 MEDIA2DAY