Google: Κλειδί USB για προστασία από τους χάκερ

Να μας απαλλάξει από τους κωδικούς πρόσβασης, προστατεύοντάς μας ταυτόχρονα από τους hacker, φιλοδοξεί η Google με ένα κλειδί που θα συνδέεται σε θύρα USB.
Google: Κλειδί USB για προστασία από τους χάκερ
Ένα κλειδί USB που θα μας προστατεύσει από τους hacker και ταυτόχρονα θα μας γλιτώσει από τον πονοκέφαλο της απομνημόνευσης passwords λάνσαρε πριν από λίγες μέρες η Google. Πρόκειται για ένα «χειροπιαστό» κλειδί που συνδέεται στη θύρα USB του υπολογιστή, και παρέχει πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, χωρίς την εισαγωγή κωδικού πρόσβασης που απαιτείται σήμερα.

«Αντί να πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας, απλώς εισάγετε το Security Key στη θύρα USB και πατάτε το κουμπί του όταν σας ζητηθεί από το Chrοme. Όταν συνδέεστε στο Λογαριασμό Google χρησιμοποιώντας Chrome και Security Key, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η κρυπτογραφική υπογραφή δεν μπορεί να υποκλαπεί» γράφει στο blog της Google ο Νίσιτ Σα, διευθυντής του τμήματος Ασφάλειας.

Προς το παρόν, το Security Key δεν υποστηρίζεται από άλλους internet browsers πέραν του Chrome, ενώ έναν ακόμα περιορισμό στη χρήση του συνιστά το γεγονός ότι τα περισσότερα smartphones δεν διαθέτουν θύρα USB για την σύνδεσή του.

Η τεχνολογία της Google βασίζεται στο U2F (Universal 2nd Factor), ένα ανοιχτό πρότυπο ασφάλειας που ανέπτυξε η κοινοπραξία FIDO, της οποίας μέλη είναι μεγάλες εταιρείες όπως η Google και η Microsoft, όχι όμως και η Apple. Το πρότυπο U2F χρησιμοποιείται ήδη σε εφαρμογές πληρωμών από την PayPal, τη Samsung, τη Synaptics και άλλες εταιρείες.

Το Security Key πωλείται ήδη στο Amazon σε τιμές που ξεκινούν από 6 δολάρια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v