Samsung LED 3D TV: Υπεροχή… τριών διαστάσεων

Προβολή Full HD και τρισδιάστατων ταινιών, δυνατότητα σύνδεσης στο Ίντερνετ και εγκατάστασης εφαρμογών και παιχνιδιών, ασύρματη σύνδεση με smartphones και tablets. Η εντυπωσιακή εξέλιξη της τηλεόρασης, δια χειρός… Samsung.
Samsung LED 3D TV: Υπεροχή… τριών διαστάσεων
του Χρήστου Τζώρτζη

Από τη στιγμή που οι λεπτές (TFT και Plasma) τηλεοράσεις έχουν καθιερωθεί έναντι των παλιών ογκωδέστατων τηλεοράσεων καθοδικού σωλήνα και όσο αφορά την τηλεόραση, σαν συσκευή, έχουμε λύσει το χωροταξικό της πρόβλημα, τότε είναι καιρός να δούμε την τηλεόραση σφαιρικά και να δούμε τι μπορεί να μας προσφέρει περισσότερο.

Η Samsung UE40D6750 είναι ίσως ένα από τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα. Η συγκεκριμένη τηλεόραση εξασφαλίζει όλα όσα ψάχνουμε εδώ και καιρό σε μια τηλεόραση, ωστόσο διευρύνει τις επιλογές μας στην οικιακή διασκέδαση, είτε αυτό εκφράζεται μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης, είτε μέσω της πρόσβασης στο Internet και την επικοινωνία με άλλες συσκευές (Smart TV το ονομάζει η Samsung). Σε αυτά μπορείτε να προσθέσετε το όμορφο και διακριτικό design της UE40D6750, αλλά και την ποιότητα κατασκευής Samsung, καθώς η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στις τηλεοράσεις.



Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά και αυτά δεν είναι άλλα από αυτά που καθορίζουν την ποιότητα της εικόνας που προβάλει η τηλεόραση. Η τεχνολογία LED, οι "χορταστικές" 40 ίντσες, η υποστήριξη Full HD (1080p) και η τεχνολογία βελτίωσης χρώματος Micro Dimming, εξασφαλίζουν ζωντανά χρώματα και ποιοτικές προβολές, ενώ σημαντικό είναι (ίσως το σημαντικότερο) ότι το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει ρυθμούς ανανέωσης που εξασφαλίζουν ομαλή και ρεαλιστική κίνηση ακόμη και σε γρήγορες σκηνές δράσης και σε αναπαραγωγή υψηλής ευκρίνειας.

Τι άλλο παραπάνω όμως έχει να προσφέρει η Samsung UE40D6750 στην οικιακή σας διασκέδαση. Μα φυσικά το 3D. Η τηλεόραση μέσω της τεχνολογίας 3D HyperReal Engine αναλαμβάνει τη μετατροπή δισδιάστατου περιεχομένου σε 3D και σε συνδυασμό με τα 3 ζευγάρια γυαλιά 3D που συνοδεύεται, υπόσχεται απόλαυση σε τρεις διαστάσεις και για τρία τουλάχιστον άτομα. Αντιλαμβάνεστε πως η απόλαυση πολλαπλασιάζεται στην περίπτωση που διαθέτετε πρωτογενές 3D περιεχόμενο. Επομένως η Samsung UE40D6750 είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε το…ντεμπούτο σας στις τρισδιάστατες οικιακές προβολές.

Η δεύτερη συνεισφορά της Samsung UE40D6750 στην οικιακή διασκέδαση είναι το Smart TV. Το Smart TV σας δίνει τη δυνατότητα μέσω της τηλεόρασης και του τηλεκοντρόλ να συνδεθείτε στo Internet και να συμμετάσχετε σε site κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter), να εγκαταστήσετε εφαρμογές και παιχνίδια, να επικοινωνήσετε μέσω Skype κ.ά. Επιπλέον, η τηλεόραση της Samsung μπορεί να συνδεθεί ασύρματα, μέσω DLNA με διάφορες συσκευές (smartphones, tablet, laptops κ.ά.) διευκολύνοντας την αποστολή και προβολή στην τηλεόραση περιεχομένου, όπως φωτογραφίες και βίντεο.



Τα χίλια και πλέον ευρώ που κοστίζει η Samsung UE40D6750 δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αλλά μην ξεχνάτε ότι το ποσό αυτό δεν αφορά μόνο μια πάρα πολύ καλή τηλεόραση, αλλά ένα ολοκληρωμένο σύστημα οικιακής διασκέδασης, που εξασφαλίζει την προβολή ταινιών υψηλής ευκρίνειας, προβολή ταινιών 3D και πρόσβαση στο Internet, από την άνεση του καναπέ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v