Οι τάσεις της μόδας για την άνοιξη του 2016

Λευκά πουκάμισα, αέρινα υφάσματα, ισπανικές επιρροές και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα πήρε το μάτι μας στις πασαρέλες για την άνοιξη του 2016.
Οι τάσεις της μόδας για την άνοιξη του 2016
Τι θα φορεθεί φέτος; Ρίχνουμε μια ματιά στις σημαντικότερες τάσεις και προτάσεις που κυκλοφόρησαν στις πασαρέλες του Παρισιού, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου για την άνοιξη του 2016 και αναμεταδίδουμε.

Σουέντ βγαλμένο από τα 70s


Ένα από τα πιο αγαπημένα υφάσματα της εποχής των λουλουδιών κάνει δυναμικό comeback στις στιλάτες πασαρέλες των Jonathan Saunders, Alberta Ferretti, Rebecca Minkoff και Olivier Rouesteing.

X-Factor


Τα τοπ που γλιστράνε στον ώμο κυριάρχησαν την προηγούμενη άνοιξη. Φέτος, είναι η σειρά των χιαστί τιραντών, που αφήνουν επίσης ακάλυπτους τους ώμους, όπως τις είδαμε στις πασαρέλες των Proenza Schouler, Givenchy, Jason Wu, ADEAM και Derek Lam.

Το λευκό πουκάμισο… σε ρεμίξ


Το είδαμε σε πολλές ενδιαφέρουσες παραλλαγές, όπως αυτές των Phillip Lim, Tome, Monse, Delpozo και Zac Posen, και μας έβαλε σε σούπερ ανοιξιάτικο mood.

Ισπανικές επιρροές


Τα φορέματα του flamenco, οι μαύρες δαντέλες και οι ισπανικές βεντάλιες ενέπνευσαν φέτος σχεδιαστές όπως οι Proenza Schouler, Diane von Furstenberg, Michael Kors και Peter Copping για τον Oscar de la Renta.

Πιέτες παντού


Οι υπερμεγέθεις πιέτες που κυριάρχησαν το περασμένο φθινόπωρο δίνουν την θέση τους στις πιο «μαζεμένες», περισσότερο ανοιξιάτικες εκδοχές τους. Τις είδαμε στις πασαρέλες των Altuzarra, Tome, Boss και Proenza Schouler.

Μην ψαρώνεις


Τα δίχτυα είναι μια από τις πιο «τωρινές» τάσεις της φετινής ανοιξιάτικης μόδας, όπως αποδεικνύουν οι δημιουργίες των Marchesa, Alexander Wang, Cushnie et Ochs, Tome, Proenza Schouler, Dion Lee και creatures of the Wind.

Ξεκίνησα πλέξιμο


Μπορεί εκ πρώτης τα πλεκτά να μην μοιάζουν ιδιαίτερα ανοιξιάτικη ιδέα. Μέχρι να δεις τις προτάσεις των Wes Gordon, Michael Kors, Creatures of Comfort, Jason Wu και BCBG, και να αλλάξεις γνώμη.

Τα μέσα έξω


Σχέδια και υφάσματα που μέχρι πρότινος περιορίζονταν στην κρεβατοκάμαρα βρίσκουν την θέση που τους αρμόζει στις πασαρέλες και κατ’ επέκταση στους δρόμους. Οι προτάσεις στη φωτογραφία είναι δημιουργίες των Alexander Wang, Wes Gordon, Givenchy, Calvin Klein και Yigal Azrouël.

Κρόσσια ξανά


Συνεχίζοντας την τάση που ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι, απ’ ό,τι φαίνεται για να μείνει, οι Derek Lam, Edun, Boss, Diane von Furstenberg, Anna Sui και Prabal Gurung προτείνουν για φέτος πιο μαζεμένα και διακριτικά, αλλά πάντως εμφανή κρόσσια.

Το denim της καρδιάς μας


Καμία σαιζόν δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς τις τζιν-ο-προτάσεις της, και η άνοιξη του 2016 έχει να καταθέσει την άποψη περί ελαφρού denim σε φούστες, φορέματα και πουκάμισα, από τους Gabriela Hearst, Opening Ceremony, Jil Sander Navy, Cushnie et Ochs και Suno.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v