Τι να φοράτε για να είστε πάντα στη μόδα

Ρούχα και αξεσουάρ που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα, και γι’ αυτό αξίζουν δικαιωματικά μια θέση στην γκαρνταρόμπα σας.
Τι να φοράτε για να είστε πάντα στη μόδα
της Ηρώς Κουνάδη

Ένα περιοδικό μόδας θα σας τα σύστηνε ως “statement” ρούχα και αξεσουάρ. Είναι τα κομμάτια-κλειδιά που ό,τι και να γίνει, όσα χρόνια και όσες μόδες και αν περάσουν από πάνω μας, δεν θα θεωρηθούν ποτέ ξεπερασμένα ή εκτός μόδας. Είναι, το καθένα από αυτά, μια μικρή επένδυση για την ντουλάπα σας: Αν έχετε αυτά τα βασικά, όλα τα υπόλοιπα ρούχα σας μπορούν κάλλιστα να είναι του 5ευρου. Χώρια που δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στα μαγαζιά κάθε εξάμηνο, για να είστε ντυμένοι σύμφωνα με την τάση της εποχής.

Ένα καλό τζιν

Καλό τζιν δεν είναι απαραίτητα το ακριβό τζιν. Είναι το τζιν εκείνο που αναδεικνύει τέλεια τον σωματότυπό σας, που θα κουραστείτε να το βρείτε (θα δοκιμάσετε πολλά μέχρι να καταλήξετε) και θα το φυλάτε μετά σαν κόρη οφθαλμού μην πάθει τίποτα. Αποφύγετε τις εξτρίμ γραμμές που έρχονται και φεύγουν και ξανάρχονται στη μόδα –βλέπε καμπάνες, skinny, πολύ χαμηλοκάβαλα ή πολύ ψηλοκάβαλα. Προτιμήστε κάποιο σε κλασική γραμμή, ή ελαφρώς bootcut που κολακεύει πάντα τις μεσογειακές μας σιλουέτες –το ίδιο κάνουν και οι καμπάνες, αλλά είπαμε, δεν είναι διαχρονικές στον κόσμο της μόδας.

Ένα μικρό μαύρο φόρεμα

Τόσο κλασικός που στον κόσμο της μόδας έχει τη δική του συντομογραφία (LBD, από το little black dress) ο όρος που χάρισε στον κόσμο η Coco Chanel τη δεκαετία του ’20 δεν αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος φορέματος. Μπορεί να είναι στράπλες ή με τιράντες, ανοιχτό στην πλάτη ή και όχι, με βαθύ ντεκολτέ ή χωρίς, ίσιο και στενό ή σε γραμμή «άλφα», να έχει μανίκια ή και όχι. Διαλέγετε και παίρνετε, αναλόγως με το τι σας κάνει να αισθάνεστε όμορφες. Αρκεί να είναι ένα απλό, κοντό μαύρο φόρεμα.

Ένα καλό λευκό πουκάμισο

Το αντίστοιχο του μικρού μαύρου φορέματος για τους κυρίους της παρέας, είναι το καλό λευκό πουκάμισο που θα παραμείνει λευκό στον αιώνα τον άπαντα (αν δεν ξέρετε πώς γίνεται αυτό, μην επιχειρήσετε να το πλύνετε μόνοι σας ποτέ) θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους επί χρόνια, όσο τα ριγέ/ καρό/ ροζουλί/ χαβανέζικα/ Τεξανά πουκάμισα θα έρχονται και θα φεύγουν από τη μόδα.

Ένα σκούρο μπλε blazer

Και τι συνδυάζεται τέλεια με ένα κλασικό λευκό πουκάμισο, ακόμα και αν απεχθάνεστε τα κοστούμια και θέλετε να κυκλοφορείτε μονίμως με το τζιν σας, ή αν η περίσταση δεν απαιτεί φοβερή επισημότητα; Ένα μπλέιζερ σε σκούρα μπλε απόχρωση –γιατί το μαύρο θα παρασοβαρεύει το ντύσιμό σας, και όλα τα υπόλοιπα χρώματα απλώς δεν θα είναι διαχρονικά.

Ένα “statement” φουλάρι

Δεν χρειάζεται να είναι Hermes και να έχει δύο μηδενικά στο καρτελάκι της τιμής του. Ένα φουλάρι με print που να τραβά το μάτι –χωρίς να είναι κραυγαλέο– και μερικοί έξυπνοι και κομψοί τρόποι να το δένετε (πολλούς διαφορετικούς έχει το Mama365.gr εδώ και εδώ) μπορούν να κάνουν θαύματα για το στιλ σας.

Ένα ζευγάρι κλασικά παπούτσια

Μαύρα. Χωρίς ιλιγγιώδη τακούνια ή στρασάκια για τις κυρίες, χωρίς αστείες «μύτες» που γεννούν συνειρμούς με κατσαρίδες και γωνίες για τους κυρίους. Και πάλι, δεν χρειάζεται να είναι πανάκριβα: αρκεί να είναι όμορφα, απλά και στιλάτα. Θα λέγαμε και άνετα, αλλά η φράση άνετο τακούνι είναι σχήμα οξύμωρο, οπότε θα το αφήσουμε εδώ –και θα ευχηθούμε καλή τύχη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v