Ρολόγια: Exclusive ώρα για τα μάτια σας μόνο!

Ποιο ρολόι σας ταιριάζει; Με δερμάτινο λουράκι, ατσάλινο μπρασελέ, οβάλ, στρογγυλά, τετράγωνα, με λεπτομέρειες που προσδίδουν διακριτική πολυτέλεια ή με λιτή απλότητα, ένα είναι το σίγουρο. Τα φετινά ρολόγια κλέβουν τις καρδιές και κερδίζουν τις εντυπώσεις...
Ρολόγια: Exclusive ώρα για τα μάτια σας μόνο!

Ώρα να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας ρολόι (που φοράτε από όταν γίνατε δεκαοχτώ) και να επενδύσετε σε ένα από τα μοναδικά κομμάτια που σας προτείνει το in2life και τα οποία αποτελούν πραγματικά αντικείμενα τέχνης και πόθου.

Το ρολόι δίνει το προσωπικό στίγμα του καθενός, καθορίζει το στυλ, ολοκληρώνει μια κομψή εμφάνιση (αν και ένα εντυπωσιακό ρολόι μπορεί να σταθεί και μόνο του) και αποκαλύπτει πολλές πτυχές του χαρακτήρα μας. Πολλές φορές ξεφεύγει από τη συνηθισμένη χρήση του και αντιμετωπίζεται ως κόσμημα. Και όχι άδικα βέβαια.

Κλασικά ή μοντέρνα, με δερμάτινα λουράκια ή ατσάλινα μπρασελέ, γοητεύουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, απευθύνονται σε κάθε στυλ και προσωπικότητα, εναρμονίζονται απόλυτα με τις τάσεις της μόδας και... ”κλέβουν την παράσταση”.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τα πρώτα ρολόγια ήταν τα λεγόμενα ρολόγια ”τσέπης”. Ξέρετε, αυτά που βλέπουμε στις παλιές ταινίες και τα οποία έβγαζαν οι πρωταγωνιστές από τις τσέπες τους με μια αλυσίδα. Αυτά βέβαια τώρα έχουν εκλείψει και όσοι τυχεροί διαθέτουν κάποιο, το φυλούν σαν κόρη οφθαλμού.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Alberto Santos-Dumont, που εργαζόταν τότε για την κατασκευή του αεροπλάνου, εξέφρασε στον φίλο του Louis Cartier την επιθυμία του για ένα ρολόι στο οποίο θα μπορούσε να ανατρέχει γρήγορα, χωρίς να αναγκάζεται να το βγάζει από την τσέπη του και να χάνει χρόνο.

(Λέτε από τότε να βγήκε και το ρητό ”ο χρόνος είναι χρήμα”;)

Τότε ο Cartier του χάρισε ένα ρολόι χειρός με δερμάτινο λουράκι. Κάπως έτσι φαίνεται ότι ξετυλίγεται η ιστορία των ρολογιών...(ή μάλλον του εμπορίου ρολογιών για να ακριβολογούμε).

Εκτοτε, οι παραλλαγές και οι δημιουργίες των σχεδιαστών είναι πολλές και όλες εντυπωσιακές.

Ρολόγια μεγάλα, μικρά, οβάλ, τετράγωνα, στρογγυλά, με χρωματιστά καντράν, χρωματιστά λουράκια, με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, λεπτομέρειες από γούνα ή βελούδο, κροκό, μέχρι ό,τι μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Αλλωστε, κάθε σεζόν το ρολόι συγκαταλέγεται στα must αξεσουάρ ενώ η επιλογή του μετατρέπεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση καθώς οι προτάσεις και οι επιλογές είναι τόσες πόλλες.

Τα ατσάλινα μπρασελέ κυριαρχούν στις προτιμήσεις καθώς συνδυάζουν και σπορ ύφος και αμπιγιέ, ενώ μπορούν να μεταμορφωθούν ανάλογα με την περίσταση. Ξεχωρίσαμε το Bvlgari Bvlgari του ομώνυμου οίκου αλλά και το 21 Chronoscaph του οίκου Cartier.

* Bvlgari Bvlgari, Bvlgari, ενδεικτική τιμή: 2.200 ευρώ,

* 21 Chronoscaph, Cartier, ενδεικτική τιμή: 2.500 ευρώ

Τα ρολόγια με δερμάτινο λουράκι και δη με κροκό αποτελούν σταθερή επιλογή καθώς αναβαθμίζουν ακόμα και το πιο κοινότυπο σχέδιο. Φοριέται όλες τις ώρες και αποπνέει τη διακριτική πολυτέλεια και κομψότητα που αναζητούμε.

Ξεχωρίσαμε το ρολόι SLR της Tag Heuer και το Assioma του οίκου Bvlgari που - κατά τη γνώμη μας- έκλεψε την παράσταση.

* SLR, Tag Heuer, ενδεικτική τιμή: 3.990 ευρώ

* Assioma, Bvlgari, ενδεικτική τιμή: 2.195 ευρώ.

Εάν ανήκετε στους λάτρεις των σπορ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα μοναδικά σχέδια με χρονογράφους. Ενδεικτικά αναφέρουμε του οίκου Vacheron Constantin αλλά και της Tag Heuer.

Τέλος, αν είσαστε από αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν και να πρωτοτυπούν σε όλα τότε σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ρολόι από την καινούρια συλλογή του Cartier με σχέδια στο εσωτερικό του καντράν, δερμάτινο λουράκι και στοιχεία από χρυσό.

Ξεχωρίσαμε τα ρολόγια της συλλογής Tortue του οίκου Cartier τα οποία στο εσωτερικό τους φέρουν την όψη μιας τίγρης.

* Tortue, Cartier, ενδεικτική τιμή: 10.000 ευρώ

Πολλοί τα θεωρούν εκκεντρικά, κάποιοι άλλοι απλώς ”απρόσιτα”, όλοι όμως συμφωνούν πως είναι πολύ κομψά. Μήπως όντως ήρθε η ώρα να αλλάξετε ρολόι;

Έφη Ρουτζάκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v