ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα φόρμα που αρέσει

Η Honda παρουσίασε στη Γενεύη τοUrban EV Concept, το πρώτο μοντέλο παραγωγής στη στρατηγική 'Electric Vision'.

Η νέα φόρμα που αρέσει

Η ηλεκτροκίνηση επηρεάζει και την σχεδίαση των αυτοκινήτων που θα φέρουν τη μονάδα παραγωγής ισχύος μηδενικών ρύπων. Η Honda παρουσίασε στη Γενεύη τοUrban EV Concept,  το πρώτο μοντέλο παραγωγής στη στρατηγική 'Electric Vision' της ιαπωνικής φίρμας. Αυτό το μοντέλο με την πρωτότυπη σχεδίαση αναδείχτηκε 'Best Concept Car' στο θεσμό των βραβείων 2018 Car Design Award.

Το Honda Urban EV Concept επιλέχθηκε μεταξύ των φιναλίστ και στη συνέχεια επικράτησε ως γενικός νικητής στην κατηγορία πρωτότυπων οχημάτων, έχοντας απέναντί του εννέα αντιπάλους. Η παγκόσμια αναγνώριση στο θεσμό Car Design Award έρχεται σε συνέχεια της επιτυχίας του Urban EV Concept τον Ιανουάριο, όταν απέσπασε τη διάκριση 2018 Concept of the Year.


Η Honda αποκάλυψε το Urban EV Concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017. Η βραβευμένη σχεδίαση θα αποτελέσει την αισθητική βάση για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας της Honda στην Ευρώπη που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2019, με μία απλή και σοφιστικέ εμφάνιση, σε αντίθεση με την προηγμένη τεχνολογία κίνησης του οχήματος.

Χαμηλό και φαρδύ σε διαστάσεις, αποπνέει ένα σπορτίφ στυλ, ενώ η σύγχρονη αισθητική του αποτυπώνεται στις λεπτές κολόνες Α και στο φαρδύ παρμπρίζ που φαίνεται να αγκαλιάζει ολόκληρο το εμπρός τμήμα της καμπίνας. Η πρόσβαση στο όχημα (είσοδος/έξοδος) γίνεται μέσω θυρών με μεντεσέδες στο πίσω τμήμα. Στο εμπρός τμήμα του Urban EV Concept, διαδραστικά πολύγλωσσα μηνύματα μπορούν να εμφανίζονται μεταξύ των προβολέων, όπως χαιρετισμοί, συμβουλές για άλλους οδηγούς ή ενημερώσεις της κατάστασης φόρτισης.Το εσωτερικό είναι εξίσου ελκυστικό, με φυσικά υλικά και μία ενιαία καμπίνα που φιλοξενεί δύο σειρές καθισμάτων, μπροστά και πίσω. Φυσικό γκρι ύφασμα και μοντέρνες ξύλινες πινελιές συνθέτουν ένα χαλαρό περιβάλλον που θυμίζει σαλόνι, ενώ ένα high-tech, ‘αιωρούμενο’ ταμπλό ενσωματώνει μία εκτεταμένη οθόνη που διατρέχει την κονσόλα σε όλο της το μήκος και φτάνει μέχρι τις πόρτες.

Το Urban EV Concept της Honda θα είναι το πρώτο, γνήσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φτάνει στη μαζική παραγωγή στο πλαίσιο της στρατηγικής 'Electric Vision' της μάρκας για την Ευρώπη. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την εξέλιξη μιας ειδικής ηλεκτρικής πλατφόρμας αυτοκινήτου, με πλήρως ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης.

Οι παραγγελίες για το μοντέλο παραγωγής του Honda Urban EV Concept θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, και οι πρώτες Ευρωπαϊκές παραδόσεις θα γίνουν προς το τέλος της χρονιάς αυτής.

SPONSORED LINKS

"Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε."

Φιντέλ Κάστρο

  • 1675 - Ιδρύεται στην Αγγλία το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς.
    1913 - Οι ελληνικές δυνάμεις θριαμβεύουν επί των βουλγαρικών στη Μάχη του Κιλκίς.
    1919 - Επαναστατικό κίνημα ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη, με αρχηγό τον στρατηγό Κεμάλ πασά.
    1979 - 85 αρχαία αντικείμενα, κυρίως κεραμικά, που κατασχέθηκαν από τη Βρετανία, επιστρέφονται στην Κύπρο.
    1941 - Ξεκινάει η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα", η γερμανική επίθεση στην ΕΣΣΔ.

© 2002-2018 MEDIA2DAY