ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η αρχιτεκτονική ταιριάζει στο νέο VW T-Roc

To μοντέρνο, compact SUV της Volkswagen ήταν το επίσημο αυτοκίνητο του Open House Athens 2018.

Η αρχιτεκτονική ταιριάζει στο νέο VW T-Roc

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Open House Athens 2018. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής, ο οποίος στην Ελλάδα διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά.

Το νέο T-Roc ήταν το επίσημο αυτοκίνητο του Open House Athens 2018. To μοντέρνο, compact SUV της Volkswagen με την πρωτοποριακή σχεδίαση και την έντονη προσωπικότητα, ηταν ο ιδανικός σύντροφος για τη μεγαλύτερη ετήσια αρχιτεκτονική γιορτή της πρωτεύουσας.

Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Ο  θεσμός προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος στον αστικό ιστό. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, γίνονται  επισκέψεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια.Ενδεικτικά μερικά κτίρια που συμμετείχαν στο Open House Athens 2018: Το Δημαρχείο Αθηνών, το Ιλίου Μέλαθρον, η νέα Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το κτίριο που στεγαζόταν το περιοδικό «Ρομάντσο», η οικία Γιάννη Τσαρούχη, η οικία και γλυπτοθήκη Ζογγολόπουλου, το Container Home στην Κηφισιά, η Βίλα Καζούλη κ.α.

Η πλήρης λίστα των κτιρίων που συμμετέχουν στο Open House Athens 2018 είναι διαθέσιμη στο www.openhouseathens.gr/buildin gs/open-tours-2018/

Το Open House Athens 2018 διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο, 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου.

SPONSORED LINKS

"…και η οικογένεια εκεί που πρέπει: κάπου πέρα, αλλά όχι μακριά."

Μαρσέλ Προυστ

  • 1834 - Γεννιέται ο Γάλλος ζωγράφος και γλύπτης Εντγκάρ Ντεγκά

    1870 - Γαλλοπρωσικός Πόλεμος: Η Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Πρωσία.

© 2002-2018 MEDIA2DAY