Lexus LF 1: Πολυτέλεια και άνεση για όλους τους επιβάτες

Η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει ένα πρωτότυπο SUV το οποίο ξεχωρίζει με την τολμηρή του σχεδίαση και την οδηγική άνεση.
Lexus LF 1: Πολυτέλεια και άνεση για όλους τους επιβάτες

αποστολή στη Γενεύη

Οι σχεδιαστές της Lexus LF 1 Limitless concept, που πήρε την θέση της ναυαρχίδας της premium φίρμας, αναζήτησαν τρόπους για να προσφέρουν πολυτέλεια και άνεση σε όλους τους επιβάτες.

Το LF 1 είναι πιστό στην Ιαπωνική παράδοση του ‘omotenashi’, δηλαδή της φιλοξενίας, και καλωσορίζει όλους τους επιβάτες με τον ίδιο ενθουσιασμό. Το cockpit είναι σχεδιασμένο για μπορεί ο οδηγός να είναι συγκεντρωμένος στην οδήγηση, καταργώντας αναλογικά κουμπιά και μπουτόν που διασπούν την προσοχή. Αντί αυτών οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω κινήσεων των χεριών και μιας μινιμαλιστικής οθόνης ακριβώς μπροστά του.



Ο χώρος μπροστά από το συνοδηγό είναι πιο ανοιχτός, με ακόμα λιγότερα χειριστήρια και ένα φαρδύ ταμπλό που δεν εμποδίζει την ορατότητα. Οι πίσω επιβάτες έχουν τα ίδια καθίσματα με τους εμπρός, με πλούσιο χώρο για τα πόδια και ατομικές οθόνες  για τη ρύθμιση του ελέγχου κλιματισμού ή τις επιλογές ψυχαγωγίας.

Η ταπετσαρία εσωτερικού κοσμείται με μεταλλικό φινίρισμα που είναι ένα τέλειο κράμα ροζ χρυσού και χαλκού παρόμοιο με την εξωτερική απόχρωση, αλλά με ένα σατινέ φινίρισμα για αίσθηση μεγαλύτερης θαλπωρής. 

Πινελιές γύρω από τον πίνακα οργάνων και το τιμόνι αναδεικνύουν την αίσθηση του cockpit για τον οδηγό. Πρόσθετες μεταλλικές πινελιές σε όλο το εσωτερικό έρχονται σε αντίθεση με τη σκούρα δερμάτινη ταπετσαρία Cocoa Bean και τα καλύμματα από περφορέ δέρμα Chiffon White.

Ο φωτισμός παίζει επίσης βασικό ρόλο στην εμφάνιση και αίσθηση του εσωτερικού. Με την ενεργοποίηση του μπουτόν START ξεκινά μία συναρπαστική αλληλουχία φωτισμού περιβάλλοντος, ανάλογη του επιλεγμένου οδηγικού προγράμματος. Για πρόσθετες πινελιές φινέτσας, η ξύλινη επένδυση στις πόρτες έχει μικροσκοπικές οπές που επιτρέπουν έμμεσο φωτισμό από LED σε ποικίλα χρώματα που συμπληρώνουν τα φώτα οροφής.

Η τεχνολογία επιτείνει την αίσθηση πολυτέλειας της LF 1 διευρύνοντας τις προσφερόμενες επιλογές για τον οδηγό. Ξεκινά με το Chauffeur mode του LF 1, που επιτρέπει hands-free λειτουργία χάρη στο ηλεκτρικό έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, πέδησης, επιτάχυνσης, φώτων και σημάτων του οχήματος. Για να μπορεί ο οδηγός να απολαμβάνει την οδήγηση χωρίς να διασπάται η προσοχή του από το δρόμο, όλοι τα χειριστήρια του συστήματος κίνησης και οι ενδείξεις των οδηγικών προγραμμάτων (Modes) βρίσκονται στο τιμόνι. Το αποτέλεσμα είναι ομαλή και ξέγνοιαστη οδήγηση, με μέγιστη απόδοση και μειωμένο κίνδυνο ατυχημάτων. 



Υπάρχει επίσης ένα τετραδιάστατο σύστημα πλοήγησης που βασίζεται σε παραδοσιακά συστήματα, προσθέτοντας το στοιχείο του χρόνου στην εξίσωση. Αυτό λειτουργεί σαν concierge για τους επιβάτες, προβλέποντας τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών με βάση την πρόοδο, την κυκλοφορία και τις οδικές συνθήκες κατά μήκος της προγραμματισμένης διαδρομής, υποδεικνύοντας στάσεις ανεφοδιασμού καυσίμου, διαλείμματα για ξεκούραση και εστιατόρια, προσφέροντας ακόμα και δυνατότητα κρατήσεων σε ξενοδοχείο. Οι πληροφορίες πλοήγησης και διαδρομής προβάλλονται στο μόνιτορ του ταμπλό, στις πίσω οθόνες ψυχαγωγίας ή συνδέονται ασύρματα με τα tablets και τα smart phones των επιβατών.

Η πρόσβαση στα χειριστήρια αφής είναι εύκολη μέσω της διεπαφής του τιμονιού με το 4D σύστημα πλοήγησης και τα ενσωματωμένα συστήματα άνεσης και ψυχαγωγίας.  Μια επιφάνεια αφής ενσωματωμένη στην δερμάτινη κεντρική κονσόλα υποστηρίζει την αναγνώριση χαρακτήρων για την εισαγωγή δεδομένων. Ένα πρόσθετο χειριστήριο αφής στην πίσω κεντρική κονσόλα επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν τις δικές τους επιλογές άνεσης και ψυχαγωγίας.

Οι βασικές διαστάσεις της Lexus LF 1 Limitless concept, που πήρε την θέση της ναυαρχίδας στη πολυτελή μάρκα, μήκος 5,01 μ., πλάτος 1.08 μ., ύψος 1.6 μ., μεταξόνιο 2.974 χιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v