Η Toyota στην πρώτη θέση των πωλήσεων

Η Toyota κατέκτησε την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου με περισσότερες από 11.000 ταξινομήσεις οχημάτων.
Η Toyota στην πρώτη θέση των πωλήσεων
Η Toyota και το 2017 κατέκτησε την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου με συνολικές ταξινομήσεις 11.228 αυτοκινήτων.

Αναλυτικότερα, η ιαπωνική μάρκα αναδείχθηκε στη κορυφή των επιβατικών με 10.026 ταξινομήσεις, όγκος που αντιστοιχεί στο 11,4 % της αγοράς, ενώ στα επαγγελματικά με  1.166 ταξινομήσεις επαγγελματικών, η εταιρεία πέτυχε ποσοστό 17,6%.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς κ. Αριστείδης Αραβανής, δήλωσε τα εξής: «Βασιζόμενοι στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της Τoyota, στα αξιόπιστα προϊόντα μας και στο οργανωμένο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων μας, πετύχαμε άλλη μια πρωτιά τη χρονιά που πέρασε. Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας, για την προτίμηση και εμπιστοσύνη τους στην Τoyota και δεσμευόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους».

Το 2017 η αύξηση την ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου άγγιξε το 12,1% σε σχέση με το 2016. Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων ανήλθαν στις 94.710, ενώ το 2016 είχαν ταξινομηθεί 84.496 αυτοκίνητα.

Η Toyota Ελλάς και το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της πέτυχαν μερίδιο της μάρκας 12% περίπου, διατηρώντας την μάρκα στην ηγετική θέση. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς τα μοντέλα της μάρκας  βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους.

Ειδικότερα, στις κύριες και βασικές κατηγορίες της αγοράς:

- Το Aygo κατέγραψε 1.491 ταξινομήσεις και 11,3% μερίδιο αγοράς.  Ειδικότερα, στις λιανικές πωλήσεις το Aygo κατέκτησε την δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15,2%. 

- Το Yaris είχε 5.508 ταξινομήσεις και μερίδιο 18,3%. Ήταν το best seller της ελληνικής αγοράς και το 2017 ανεξαρτήτως κατηγορίας! Απέδειξε ακόμα μια χρονιά, πως είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά σε ολόκληρη την αγορά.

-Το Auris με 1.341 ταξινομήσεις και το Corolla με 452 κατέκτησαν αθροιστικά, την δεύτερη θέση στη κατηγορία C.

Επιπρόσθετα, το νέο μοντέλο της μάρκας, C-HR, στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, προσέδωσε μια ισχυρή, νέα παρουσία στην αναπτυσσόμενη κατηγορία C Crossover.  Η μοντέρνα σχεδίαση του και η ισχυρή προσωπικότητα του, ανάδειξαν για μια ακόμα φορά την υπεροχή της μάρκας. To C-HR διακρίθηκε επάξια για την τεχνολογική του υπεροχή, την αναβαθμισμένη οδηγική απόλαυση, ενώ έχει ήδη αποτελέσει σημείο αναφοράς, προσελκύοντας τις θετικότερες εντυπώσεις των Ευρωπαίων, και φυσικά και των Ελλήνων καταναλωτών.

Με το νέο C-HR, η μάρκα ενδυνάμωσε το 2017 περαιτέρω την ισχυρή παρουσία της στην υβριδική τεχνολογία, η οποία έχει φτάσει σήμερα να καλύπτει πλέον σχεδόν όλες τις κατηγορίες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v