Opel Corsa 1.4 Innovation: Πλήρης πρόταση

Δοκιμάσαμε το νέο Opel Corsa 1.4 Innovation, με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.400 κ.εκ. και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Opel Corsa 1.4 Innovation: Πλήρης πρόταση
Test Drive

Η οικονομική κρίση και οι νέες τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν ενισχύσει περαιτέρω το ποσοστό που κατέχουν στην αγορά τα supermini. Πρόκειται για τα μοντέλα που έχουν μήκος γύρω στα 4 μ. και εξασφαλίζουν ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερις ενήλικες. Στην ελληνική αγορά το μερίδιο που κατέχουν ανέρχεται στο 37,2% και είναι το υψηλότερο από όλες τις κατηγορίες.

Η Opel έχει συνεχή παρουσία στη κατηγορία των supermini με το μοντέλο Corsa. Τώρα κυκλοφορεί η πέμπτη γενιά του γερμανικού μοντέλου και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι παγκόσμιες πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 750.000 μονάδες. Στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς, στην ελληνική αγορά κατέλαβε την δεύτερη θέση στη κατηγορία του. Πρώτο είναι το ιαπωνικό μοντέλο Toyota Yaris.

Η εμπορική καριέρα του Opel Corsa ξεκίνησε το 1982, όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του γερμανικού μοντέλου. Μέχρι τώρα έχουν κατασκευαστεί στα εργοστάσια της φίρμας πάνω από 13 εκατομμύρια Corsa.

Η δοκιμή έγινε με το Opel Corsa 1.4 Innovation. Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.400 κ.εκ. αποδίδει 90 ίππους. Η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 13,4 χλγμ. στις 4.000 σ.α.λ. Το μοτέρ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Όπως διαπιστώθηκε, η λειτουργία του είναι καλή και ο θόρυβος παραμένει σε σχετικά χαμηλό επίπεδο.

Οι επιδόσεις είναι στο μέσο επίπεδο της κατηγορίας και ικανοποιούν τις αστικές ανάγκες μετακίνησης. Ο κατασκευαστής δίνει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 13,2’’ και τελική ταχυτητα 175 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση στο τεστ ήταν 6,3 λίτρα/100χλμ. Η Opel έχει μετρήσει την μέση κατανάλωση στα 5 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 117 γραμ./χλμ

Θετικά σχόλια για την οδική συμπεριφορά. Το γερμανικό αυτοκίνητο έχει καλή ευστάθεια και δεν επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους. Το σύστημα διεύθυνσης είναι ακριβές και προσφέρει καλή πληροφόρηση στον οδηγό.

Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος και στην έκδοση Innovation 1.4, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων τα εξής: κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρονικός κλιματισμός ECC καθώς και το OnStar με 5 χρόνια δωρεάν συνδρομή.

Το Opel Corsa 1.4 Innovation κοστίζει 12.950 ευρώ(5θ.) Οι παρατηρήσεις εστιάζονται, στο περιορισμένο χώρο που έχουν στη διάθεση τους οι πίσω επιβάτες και στα σκληρά πλαστικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v