Νέα BMW Σειρά 4: Έμφαση στο σπορ χαρακτήρα

Οι νέες εκδόσεις της σειράς 4 της γερμανικής φίρμας στηρίζονται στις σπορ επιδόσεις και την οδηγική άνεση.
Νέα BMW Σειρά 4: Έμφαση στο σπορ χαρακτήρα
Η BMW αύξησε τις επιλογές των οδηγών που αναζητούν την οδηγοκεντρική προσέγγιση. Δημιούργησε νέες εκδόσεις της Σειράς 4, οι οποίες έχουν το πλεονέκτημα των μικρών κινητήρων. Προσφέρεται και με κινητήρα βενζίνης 1.500 κ.εκ. ισχύος 136 ίππων.

Η BMW Σειρά 4 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής από τότε που λανσαρίστηκε. Οι σχεδόν 400.000 συνολικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο (μέχρι τα τέλη του 2016) αποτελούν απόδειξη της  απήχησης της. Η ιστορία του πολυτελούς γερμανικού αυτοκινήτου ξεκίνησε το 2013 με την άφιξη της Σειράς 4 Coupe. Την επόμενη χρονιά, πλαισιώθηκε από τις Σειρά 4 Cabrio και Σειρά 4 Gran Coupe. Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο Μόναχο (BMW Σειρά 4 Coupe), στο Regensburg (BMW Σειρά 4 Cabrio) και στο Dingolfing (BMW Σειρά 4 Gran Coupe).

Οι νέες εκδόσεις γράφουν το επόμενο κεφάλαιο μιας επιτυχημένης ιστορίας με ακόμα πιο συναρπαστικό στυλ και ανανεωμένη ανάρτηση. Οι ανασχεδιασμένοι προβολείς LED αντικαθιστούν τις μονάδες xenon των απερχόμενων μοντέλων. Επίσης, όλα τα μοντέλα της γκάμας εφοδιάζονται με εμπρός προβολείς LED στο βασικό εξοπλισμό τους. Η χρήση πίσω φώτων LED για πρώτη φορά στη Σειρά 4 συμβάλλει στη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Τροποποιημένοι αεραγωγοί, αποκλειστικά στοιχεία για κάθε έκδοση και η νέα πίσω ποδιά προσθέτουν νέες πινελιές.

Στο εσωτερικό, οι νέες γαλβανιζέ λεπτομέρειες, τα στοιχεία χρωμίου και η μαύρη κεντρική κονσόλα ενισχύουν την αίσθηση υψηλής ποιότητας. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι η διπλή ραφή στο ταμπλό, ενώ τρία νέα χρώματα ταπετσαρίας μαζί με τρεις νέες διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού παρέχουν ακόμα περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης.

Οι νέες 4 Coupe και 4 Gran Coupe έχουν τώρα πιο σφιχτή ρύθμιση ανάρτησης για σπορ συμπεριφορά χωρίς να υπονομεύεται η οδηγική άνεση. Τόσο οι πλευρικές όσο και οι διαμήκεις επιταχύνσεις έχουν βελτιωθεί, ανεξαρτήτως φορτίου στο όχημα.

Αυτό ισχύει εκτός από τη στάνταρ ανάρτηση και για τις αναρτήσεις M Sport και Adaptive. Όλα τα μοντέλα της νέας Σειράς 4 προσφέρουν πιο αξιόπιστη ευστάθεια σε ευθεία πορεία και πιο ‘επικοινωνιακό’ σύστημα διεύθυνσης. Ελαστικά υψηλών επιδόσεων διατίθενται ως εργοστασιακός εξοπλισμός για όλα τα μοντέλα από τις BMW 430d και BMW 430i και πάνω.

Όλοι οι βενζινοκινητήρες και οι τετρακύλινδροι ντίζελ που τοποθετούνται στη νέα Σειρά 4 προέρχονται από την τελευταία οικογένεια κινητήρων BMW EfficientDynamics και υιοθετούν τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Υπάρχουν τρεις βενζινοκινητήρες (418i, 420i, BMW 430i και BMW 440i) και τρεις εκδόσεις ντίζελ (BMW 420d, BMW 430d, BMW 435d xDrive).

Η ισχύς των βενζινοκίνητων μοντέλων ξεκινά από τους 136 ίππους και φτάνει τους 326 ίππους. Κατανάλωση μικτού κύκλου 7,9 – 5,5 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 185 – 127 γραμ./χλμ. Στους κινητήρες ντίζελ, το φάσμα ισχύος ξεκινά από τους 190 ίππους  και φθάνει μέχρι τους 313 ίππους. Κατανάλωση μικτού κύκλου 5,9 – 4 λιτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 155 – 106 γραμ./χλμ.

Η BMW Σειρά 4 Gran Coupe διατίθεται με μία ακόμα έκδοση ντιζελ με 150 ίππους. Συνολικά δώδεκα εκδόσεις μοντέλων διατίθενται με το BMW xDrive, ενώ η 435d xDrive διατίθεται με το σύστημα all-wheel-drive στο βασικό εξοπλισμό της – σε εκδοχή Coupe, Cabrio και Gran Coupe.

Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει τώρα μία οθόνη με μεγάλα εικονίδια που είναι πιο εύχρηστα. Η διάταξη των εικονιδίων μπορεί να προσαρμόζεται και να προβάλλεται πάντα η πιο ενημερωμένη έκδοση του περιεχομένου του συνδεδεμένου μενού, κάτι που κάνει τα λειτουργία ακόμα πιο διαισθητική για τους χρήστες.

Προαιρετικά διατίθεται Multifunctional Instrument Display, που προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικής απεικόνισης για όλες τις ενδείξεις ανάλογα με τον επιθυμητό πρόγραμμα οδηγικής εμπειρίας.

Οι M4 Coupe και BMW M4 Cabrio τώρα διατίθενται με προσαρμοζόμενους προβολείς πλήρους λειτουργικότητας LED στο βασικό εξοπλισμό τους. Τα νέας σχεδίασης πίσω φώτα full- LED ανανεώνουν την εμφάνιση και προσδίδουν μία τεχνική πινελιά. Επιπλέον, αρκετά στυλιστικά στοιχεία χαρίζουν στην καμπίνα των πιο σπορ εκδόσεων ακόμα πιο σοφιστικέ αίσθηση. Και τα δύο μοντέλα M4 φέρουν την ανανεωμένη έκδοση του συστήματος Πλοήγησης Professional και άλλα χαρακτηριστικά του ConnectedDrive.

Από 43.150 ευρώ(418i 1.5 βενζίνη 136 ίππων).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v