Mahindra KUV 100: Compact crossover

Η εντυπωσιακή σειρά αυτοκινήτων Mahindra έκανε το επίσημο ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στην Βαρκελώνη.
Mahindra KUV 100: Compact crossover
Στην έκθεση της Βαρκελώνης παρουσιάστηκε όλη η ανανεωμένη σειρά αυτοκινήτων Mahindra. Πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου GOA Pick Up και του νέου μοντέλου XUV 500 W10. Ένα ακόμη εντυπωσιακό μοντέλο έκανε την πρεμιέρα του, το πρωτότυπο  XUV Aero που προδιαγράφει τους μελλοντικούς σχεδιασμούς και το στυλ των αυτοκινήτων Mahindra στην Ευρώπη.

Το KUV 100 είναι ένα νέο σημαντικό  μοντέλο που ανοίγει τον δρόμο στη νέα κατηγορία compact crossover. Είναι προορισμένο να σηματοδοτήσει μια νέα πορεία του Ινδού κατασκευαστή στην Ευρώπη. Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε ειδικά για να θεμελιώσει  την νέα κατηγορία compact crossover και να διευκολύνει την ζωή την οδηγών στην πόλη, διεισδύοντας και παρκάροντας εύκολα.

Πρόκειται για ένα πεντάπορτο πενταθέσιο το οποίο συνδυάζει το στυλ και την εμφάνιση του SUV με την ευελιξία ενός αυτοκινήτου πόλης. Προσφέρεται με ένα ποιοτικό ελκυστικό πακέτο και η αναλογία μεταξύ ποιότητας και τιμής είναι επίσης καλή. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας μεγάλης κατηγορίας πελατών, και πρωταρχικά ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των νέων. To όνομα του υποδηλώνει τη βασική φιλοσοφία του σχεδιασμού του. K σημαίνει γενιά Kool & Τrendy (απολαυστικό και μοντέρνο), και UV αναφέρεται στον όρο Utility vehicles (χρηστικά αυτοκίνητα). Ο αριθμός 100 προδιαγράφει το μέγεθος και την κατηγορία του αυτοκινήτου. Είναι το πιο μικρό μοντέλο της σειράς με κορυφαίο το Mahindra XUV500. Σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και εξελίχθηκε από το κέντρο ερευνών Mahindra Research Valley στο Chennai (Ινδία) και διαθέτει αυτοφερόμενο πλαίσιο.

Το σμιλευμένο αμάξωμα παρουσιάζει ωραίες γραμμές, προεξέχων εμπρόσθιο τμήμα και υψηλή μεσαία γραμμή, μοντέρνους προβολείς κ.α. Εξοπλίζεται με ζάντες 15 ιντσών, έχει όμορφο σχεδιασμό πίσω, φώτα LED, φώτα ομίχλης και χερούλια στις πίσω πόρτες τοποθετημένα κάθετα. Ο εκλεπτυσμένος εσωτερικός διάκοσμος ταιριάζει με τον εξωτερικό σχεδιασμό. Οι χώροι και η ποιότητα είναι υπέροχα παρά το compact αμάξωμα. Υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τα καθίσματα και μέσα στο πάτωμα και ο αποθηκευτικός χώρος στο πορτ μπαγκάζ είναι 243 λίτρα και 473 λίτρα με τα καθίσματα κάτω.

Υψηλά είναι τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στην Ευρώπη το KUV 100 θα εξοπλίζεται με τον νέο αλουμίνιο κινητήρα Mfalcon, 1.2 MPFI, 82 ίππων προδιαγραφών  Euro 6.  Ο κινητήρας αποδίδει υψηλή ροπή από τις χαμηλές στροφές. Το KUV 100 αναμένεται  στην Ευρώπη, το τέλος του  2017.

Στην έκθεση της Βαρκελώνης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το ανανεωμένο GOA Pick-Up. Η σειρά Goa είναι σημαντικό μοντέλο για την Mahindra. Παίζει ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της Ινδικής εταιρείας στον τομέα των επαγγελματικών αυτοκινήτων. Το GOA είναι ένα διαχρονικό Pick-Up το οποίο προσφέρει πλούσια ροπή από χαμηλές στροφές. Ο τούρμπο ντίζελ κινητήρας των 2.200 κ.εκ. αποδίδει 140 ίππους. Προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής 2WD ή 4WD με κλείδωμα κεντρικού διαφορικού.

To κορυφαίο μοντέλο Mahindra XUV500 παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη με την νέα έκδοση W10,  η οποία είναι ετοιμοπαράδοτη στην Ευρώπη. Ο Jose Ebenezer, Γενικός Διευθυντής της Mahindra Europe, απεκάλυψε κατά την διάρκεια της ενημερωσης, ότι είναι το μοντέλο που επέτρεψε στην Mahindra να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Η Mahindra & Mahindra Ltd, έχει διεθνείς δραστηριότητες και επιχειρεί σε πολλούς τομείς, που περιλαμβάνουν την ναυπηγική, αεροναυπηγική, γεωργικά μηχανήματα, νέες τεχνολογίες και επενδύσεις. Είναι ο ηγέτης στην κατασκευή SUV στην Ινδία  και ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια. Σήμερα ο Όμιλος απασχολεί 200.000 εργαζομένους, δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 αγορές και στις 6 ηπείρους. Ο κύκλος εργασιών ανέβηκε στα 17,8 δις δολάρια. Κατέχει πλειοψηφικά πακέτα στις εταιρείες Pininfarina, SsangYong Motor Company, Reva Electric and Peugeot Scooters. To 2016 απέκτησε τις μοτοσικλέτες BSA και JAWA. Είναι ουσιαστικός χορηγός σε σπορ( Formula E, Moto 3 Glass, Moto GP κ.α.).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v