ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέος ρόλος για την Seat

Η Seat Componentes αναλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου κιβωτίου ταχυτήτων για λογαριασμό της VW.

Νέος ρόλος για την Seat

Η Seat Componentes ανέλαβε τη κατασκευή του νέου κιβωτίου ταχυτήτων MQ281 του Ομίλου VW, ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου που θα εξοπλίζει τα οχήματα της πλατφόρμας MQB.

Το κιβώτιο θα κατασκευάζεται στη μονάδα που βρίσκεται στο El Prat de Llobregat, η οποία είναι μία από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις κατασκευής συστημάτων μετάδοσης του Ομίλου VW σε όλο τον κόσμο, μαζί με αυτές στο Kassel (Γερμανία), Mladá Boleslav και Vrchlabi (Τσέχικη Δημοκρατία), Córdoba (Αργεντινή) καθώς και τέσσερα εργοστάσια στη Κίνα (Tianjin, Dalian, Changchun and Anting).

Η Seat Componentes θα αρχίζει να κατασκευάζει αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων το 2019 και η ετήσια παραγωγική ικανότητα προβλέπεται να φτάσει τις 450.000 μονάδες, με παγκόσμια διανομή.

Με τη παραγωγή του MQ281, η Seat Componentes, ένα από τα τρία παραγωγικά κέντρα της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, εκτός από εκείνα του Martorell και της Βαρκελώνης, θα φτάσει τη μέγιστη παραγωγική δυναμική της. Το πρώτο μοντέλο που θα είναι εξοπλισμένο με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι το VW Passat.

Ο Όμιλος VW αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται από την Seat Componentes τα τελευταία χρόνια στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και στην αύξηση της παραγωγικότητας, έκανε μία πολύ θετική αξιολόγηση της απόφασης.

Μέχρι το 2019, το εργοστάσιο θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί με νέο εξοπλισμό και γραμμές παραγωγής ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες να κατασκευάζουν καθημερινά 1.800 νέα MQ281.

H τρέχουσα ετήσια παραγωγή της εταιρείας είναι περίπου στα 650.000 κιβώτια, αριθμός που αναμένεται να φτάσει σύντομα τις 800.000 μονάδες. Το κέντρο διαθέτει εργατικό δυναμικό πάνω από 1.000 εργαζόμενους και εξάγει το 70% της παραγωγής του.
Από την ίδρυση του το 1979, το κέντρο παραγωγής Seat Componentes έχει αναγνωριστεί επανειλημμένως για την αποτελεσματικότητα του και την υψηλή ποιότητα διαδικασιών παραγωγής.

Από το 2010 έως το 2013, αναδιοργάνωσε τις παραγωγικές ροές προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα, η παραγωγικότητα και η ποιότητα. Το Σεπτέμβριο του 2013 η Seat Componentes απέσπασε το Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας σε αναγνώριση της στρατηγικής της στο lean management.

SPONSORED LINKS

"Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν."

Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας

  • 1864 - Το Ιωνικό κράτος ενώνεται με την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY