Το ηλεκτρικό μέλλον της Ford

Η Ford μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία της ηλεκτροκίνησης, με τη νέα της γκάμα να περιλαμβάνει επτά ηλεκτρικά μοντέλα.
Το ηλεκτρικό μέλλον της Ford
Η Ford εξελίσσει τα ηλεκτρικά μοντέλα της που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2020. Η νέα γκάμα περιλαμβάνει αρχικά επτά ηλεκτρικά οχήματα.

Ειδικότερα: Ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV, που θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2020, σχεδιασμένο να προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χλμ., θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock και θα πωλείται σε Β. Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Ένα αυτόνομο όχημα μαζικής παραγωγής σχεδιασμένο για επαγγελματική χρήση σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride-hailing) ή με κοινοχρησία οχήματος (ride-sharing). Ξεκινώντας τη διάθεσή του στη Β. Αμερική, το υβριδικό όχημα θα κάνει ντεμπούτο το 2021 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock.

Μία υβριδική έκδοση του δημοφιλούς pickup F-150 που θα διατίθεται μέχρι το 2020 και θα πωλείται σε Β. Αμερική και Μέση Ανατολή. Το F-150 Hybrid, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο φορτηγών της Ford στο Dearborn, θα προσφέρει υψηλές ικανότητες ρυμούλκησης και ωφέλιμου φορτίου και θα λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια.

Μία υβριδική έκδοση της θρυλικής Mustang που θα αποδίδει ισχύ όμοια ενός V8 κινητήρα, θα προσφέρει ακόμα περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Η Mustang Hybrid, που θα κατασκευάζεται στο Flat Rock Plant, θα κάνει ντεμπούτο το 2020 και θα διατίθεται αρχικά στη Β. Αμερική.

Μία έκδοση plug-in hybrid του Transit Custom θα διατίθεται το 2019 στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους ακόμα και στους πιο φορτωμένους κυκλοφοριακά δρόμους.

Δύο νέα, υβριδικά αστυνομικά αυτοκίνητα ιδανικά για καταδιώξεις. Ένα από τα δύο νέα, υβριδικά αστυνομικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζεται στο Σικάγο, ενώ και τα δύο θα εφοδιάζονται με τον ειδικό εξοπλισμό τους στο ειδικό κέντρο μετατροπής αστυνομικών οχημάτων της Ford στο Σικάγο.

Επιπλέον, η Ford ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια γκάμα των SUV οχημάτων της θα είναι η πρώτη που τα υβριδικά μοντέλα της θα διαθέτουν κινητήρες EcoBoost αντί για ατμοσφαιρικούς, βελτιώνοντας περαιτέρω τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου.

Η μάρκα σχεδιάζει επίσης να εξελίξει παγκόσμιες υπηρεσίες και λύσεις γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές περιλαμβάνουν διαχείριση στόλων ηλεκτρικών οχημάτων EV, προγραμματισμό διαδρομών και λύσεις τηλεματικής.

Για να υποστηρίξει τη νέα εποχή στο χώρο της αυτοκίνησης, η Ford προσθέτει άμεσα 700 νέες θέσεις εργασίας στην Αμερική και επενδύει 700 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη τετραετία, δημιουργώντας ένα νέο Κέντρο Καινοτομίας (Manufacturing Innovation Center) στο εργοστάσιο παραγωγής στο Flat Rock. Εκεί οι εργαζόμενοι θα κατασκευάζουν το νέο μικρό SUV με εκτεταμένη αυτονομία μπαταρίας καθώς και το πλήρως αυτόνομο όχημα για υπηρεσίες μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride-hailing) ή με κοινοχρησία οχήματος (ride-sharing) – μαζί με τη θρυλική Mustang και τη Lincoln Continental.

Αυτή η σημαντική επένδυση στο Flat Rock προέρχεται από τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια που η εταιρία είχε προγραμματίσει να επενδύσει σε ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό.

Η Ford ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα σχέδια για το νέο εργοστάσιο στο San Luis Potosi του Μεξικό. Ανακοίνωσε επίσης ότι για να βελτιώσει την κερδοφορία της και να διασφαλίσει την οικονομική καθώς και την εμπορική επιτυχία της επόμενης γενιάς Ford Focus, το επερχόμενο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο υπάρχον εργοστάσιο στο Hermosillo του Μεξικό. Αυτό θα απελευθερώσει χώρο για δύο νέα θρυλικά προϊόντα στο εργοστάσιο παραγωγής του Wayne στο Michigan, όπου κατασκευάζεται σήμερα το Focus – προστατεύοντας σχεδόν 3.500 αμερικανικές θέσεις εργασίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v