H Kosmocar σε στάση αναμονής

Σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Διευθυντής της Kosmocar αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η VW, καθησυχάζοντας τους πελάτες της εταιρείας.
H Kosmocar σε στάση αναμονής
του Σπύρου Ρέκκα

Το σκάνδαλο της VW, έχει δημιουργήσει προβλήματα και αναστάτωση σε όλους τους αντιπροσώπους του γερμανικού ομίλου. Οι κάτοχοι αυτοκινήτων ανησυχούν για την λειτουργία των γερμανικών αυτοκινήτων ενώ έχει χαθεί και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.

Στην Ελλάδα, η Kosmocar, αποκλειστική αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων VW και Audi, ενημερώνει τους κατόχους αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει λάβει από το εργοστάσιο. Το επόμενο βήμα είναι η επίσημη ανακοίνωση από τη κεντρική διοίκηση του ομίλου για την αποκατάσταση του προβλήματος. Εκτιμάται ότι το θέμα θα πάρει νέα τροπή στο τέλος της άλλης εβδομάδας. Η πιθανότερη λύση είναι η ανάκληση όλων των αυτοκινήτων που έχουν πρόβλημα με τους ρύπους και η αντικατάσταση του λογισμικού με άλλη μονάδα νέων προδιαγραφών που δεν παραποιεί τα στοιχεία των ρύπων.

Η VW παραδέχτηκε ότι 11 εκατ. αυτοκίνητα με κινητήρα ντίζελ, εκ των οποίων 2,1 είναι της Audi και 1,2 εκατομμύρια της Skoda, που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο έχουν πονηρό λογισμικό το οποίο μόλις αντιληφθεί ότι γίνεται έλεγχος των καυσαερίων από εξωτερική πηγή, δίνει λανθασμένα στοιχεία για τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου(ΝΟΧ). Έχει την ικανότητα να μειώνει τις ενδείξεις έως και 40 φορές!

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου VW Touran που έγινε στην Αθηνά, ο κ. Στήβ Σίρτης γενικός διευθυντής της Kosmocar, αναφέρθηκε στο πρόβλημα και τόνισε ότι ΄΄το θέμα, ασφαλώς είναι τεράστιο, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες μας. Επίσης διευκρίνισε ότι ‘’μέχρι τώρα καμία νομική διεκδίκηση δεν έχει εγερθεί, από πελάτη της VW στην Ελλάδα και πως οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.’’

Ο κ. Σίρτης είπε πως οι τεχνικοί της Kosmocar ζήτησαν λεπτομέρειες, γιατί όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το πονηρό λογισμικό είχε τοποθετηθεί και σε μοντέλα με κινητήρες μικρότερου κυβισμού. Η Kosmocar, είναι έτοιμη μέσω του επίσημου δικτύου της να κάνει άμεσα την τεχνική αναβάθμιση, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, δήλωσε ο κ. Σίρτης.

Τέλος, επεσήμανε ότι δεν έχει παρατηρηθεί υστέρηση στον τομέα των πωλήσεων λόγω του σκανδάλου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v