Πιο κοντά η Toyota και η Mazda

Η τελευταία συνεργασία που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αναλυτών αφορά την ανταλλαγή τεχνολογίας και υλικών μεταξύ των εταιρειών Toyota και Mazda.
Πιο κοντά η Toyota και η Mazda
του Σπύρου Ρέκκα

Η ανάγκη για μείωση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής των νέων μοντέλων καθώς και οι συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου, υποχρεώνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεργαστούν σε διάφορους τομείς.

Η τελευταία συνεργασία που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αναλυτών και των καταναλωτών είναι αυτή που αφορά την ανταλλαγή τεχνολογίας και υλικών μεταξύ των εταιρειών Toyota και Mazda.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι δυο ιαπωνικές μάρκες συμφώνησαν να κάνουν ανταλλαγή τεχνολογικών διατάξεων, μεθόδων αναβάθμισης των αυτοκινήτων και κινητήρων.

Η Toyota θα δώσει στην Mazda την υβριδική τεχνολογία που αναπτύσσει συνεχώς και σκοπεύει να την τοποθετήσει σε όλα τα νέα μοντέλα της. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου είναι ηγέτης στα υβριδικά συστήματα κίνησης και κατάφερε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των μειονεκτημάτων που έχει η υβριδική τεχνολογία. Επίσης θα επιτρέψει στην Mazda να αξιοποιήσει και την τεχνολογία fuel cell. Η Toyota, επενδύει μεγάλα ποσά στην ανάπτυξη των κυψελών καυσίμου και στην αξιοποίηση του υδρογόνου σαν καύσιμο .

Η Mazda θα προσφέρει τον φάκελο των νέων κινητήρων με τεχνολογία SkyActiv καθώς και άλλες τεχνολογίες για την κατασκευή των αυτοκινήτων. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τα μελλοντικά μικρά μοντέλα των δυο ιαπωνικών εταιρειών να έχουν κοινό πάτωμα και ίδια μηχανικά μέρη.

H Toyota έχει ανάλογη συνεργασία εδώ και μερικά χρόνια με την BMW. Η ιαπωνική μάρκα δίνει την υβριδική τεχνολογία, η γερμανική εταιρεία παρέχει κινητήρες ντίζελ ενώ προβλέπεται και η κοινή παραγωγή σπορ μοντέλων όπως τα BMW Z4 και Toyota Supra.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v