Καλπάζει η Skoda

Η Skoda, για πρώτη φορά στην 120χρονη ιστορία της, ξεπέρασε σε ετήσια βάση το φράγμα του ενός εκατομμύριου αυτοκίνητων για το 2014.
Καλπάζει η Skoda
του Σπύρου Ρέκκα

Η Skoda ένα από τα πλέον δυναμικά και αναπτυσσόμενα μέλη του γερμανικού ομίλου VW, απολαμβάνει τα κέρδη από την επιτυχία της στη διεθνή αγορά αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για πρώτη φορά στην 120χρονη ιστορία της μάρκας, οι πωλήσεις ξεπέρασαν σε ετήσια βάση το φράγμα του ενός εκατομμύριου αυτοκίνητων, το 2014 πωλήθηκαν συνολικά 1.037.000 μοντέλα Skoda εμφανίζοντας αύξηση πωλήσεων κατά 12,7%, έναντι του 2013 με 920.800 ταξινομήσεις. Το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά αυξήθηκε στο 1,4% (2013: 1,3%).
Ο ετήσιος τζίρος αυξήθηκε κατά 13,9%, στα 11,8 δισ. ευρώ και το λειτουργικό κέρδος έως 56,5%, στα 817 εκ. ευρώ, το 1ο δίμηνο του 2015 ξεπερνά ήδη τις προβλέψεις με 163.000 ταξινομήσεις, θέτοντας τις βάσεις για ένα νέο ρεκόρ.

H Skoda στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων της λανσάροντας νέα μοντέλα μέσα στο 2015, όπως είναι η νέα Superb, η οποία διακρίνεται για την κομψή της σχεδίαση και ενθουσιάζει με την τεχνολογική της υπεροχή, θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το ερχόμενο καλοκαίρι. Στην αυξητική πορεία των πωλήσεων συμβάλλει ήδη η νέα Fabia 3ης γενιάς, η οποία από τον Ιούνιο θα λανσαριστεί και στην ελληνική αγορά. Σαν ισχυρά ατού προτάσσει την ελκυστική σχεδίαση, ευρυχωρία, αποδοτικούς κινητήρες και την καλή σχέση αξίας/τιμής.

Στους επόμενους μήνες η Skoda έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα ειδικών εκδόσεων, όπως της πανίσχυρης Octavia RS 230, της νέας Fabia Monte Carlo και των επετειακών Edition για τα Fabia, Rapid, Octavia και Yeti. Όλα τα μοντέλα της φίρμας σχεδιάζονται, εξελίσσονται και κατασκευάζονται σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρ του ομίλου VW. Στα επόμενα χρόνια οι ιθύνοντες της μάρκας προβλέπουν την αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων της μάρκας στα τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v