Opel OnStar: Ασφάλεια και συνδεσιμότητα

Η νέα υπηρεσία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η Opel Onstar, λανσάρεται στην Ευρώπη με στόχο να κάνει προσιτές τις premium τεχνολογίες στο κοινό.
Opel OnStar: Ασφάλεια και συνδεσιμότητα
του Σπύρου Ρέκκα

Η Opel κάνει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της επικοινωνίας όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο μας. Η επικοινωνία δεν έχει σχέση μόνο με την ενημέρωση μας και την επαφή με τα social media αλλά και κυρίως με την παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης. Με πάνω από επτά εκατομμύρια ικανοποιημένους χρήστες ήδη σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Μεξικό, η Opel ανακοίνωσε στην 85η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης (5-15 Μάρτιου) την πρόθεσή της να λανσάρει την υπηρεσία Opel OnStar σε όλη τη γκάμα επιβατικών οχημάτων της από τον Αύγουστο του 2015.

Σε πρώτη φάση, η Opel OnStar θα λανσαριστεί σε 13 Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν περισσότερες. Στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της εταιρίας να κάνει προσιτές τις premium τεχνολογίες σε ένα ευρύτερο κοινό, οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ολόκληρη τη γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών της Opel OnStar καθώς και το Wi-Fi hotspot υψηλών ταχυτήτων, δωρεάν τους πρώτους 12 μήνες μετά την εγγραφή.

Με ταχύτητες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μέχρι 10 φορές υψηλότερες από 3G τεχνολογίες, αυξημένη απόκριση και δυνατότητα ταυτόχρονης υποστήριξης φωνής και δεδομένων, μία ενσωματωμένη σύνδεση 4G LTE θα εξελίξει τρομερά τις δυνατότητες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας μέσα στο όχημα. Η τεχνολογία συνδεσιμότητας 4G LTE επιτρέπει ένα Wi-Fi hotspot με σύνδεση μέχρι και επτά συσκευών μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο. Οι επιβάτες θα μπορούν να παραμένουν σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους μέσω των social media, να παρακολουθούν ταινίες ή τηλεόραση με την αγαπημένη τους εφαρμογή και να παίζουν παιχνίδια, ή ακόμα και να εργάζονται από απόσταση. Η τεχνολογία 4G LTE είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση μέσα στο αυτοκίνητο καθώς ενσωματώνεται στο ηλεκτρικό του σύστημα και περιλαμβάνει δύο εξωτερικές κεραίες για μεγιστοποίηση της κάλυψης και της συνδεσιμότητας. Οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να έχουν smartphone για να χρησιμοποιούν συνδεδεμένες υπηρεσίες. Η 4G LTE αρχικά θα λανσαριστεί σε τρεις αγορές, Γερμανία, Βρετανία και Ολλανδία και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες χώρες σε μετέπειτα στάδιο.

Εκτός από τις ψυχαγωγικές και επαγγελματικές υπηρεσίες της, η Opel OnStar έχει ενεργό ρόλο και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπου μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές – ανεξάρτητα αν το ζητήσει ο ίδιος ο χρήστης ή όχι. Εάν κάποιος αερόσακος ενεργοποιηθεί, η Opel OnStar λαμβάνει αυτόματη προειδοποίηση. Στη συνέχεια ένας σύμβουλος επικοινωνεί με το όχημα για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται βοήθεια. Εάν δεν υπάρξει απάντηση, μία ομάδα έκτακτης ανάγκης αποστέλλεται άμεσα στο όχημα.

Επιπλέον, σύμβουλοι OnStar στο high-tech κέντρο εξυπηρέτησης Opel OnStar στο Luton του Λονδίνου είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Πιέζοντας το μπουτόν SOS, οι χρήστες της Opel OnStar μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη όποτε κρίνουν απαραίτητο, για παράδειγμα εάν γίνουν μάρτυρες ενός ατυχήματος. Τα μπουτόν της Opel OnStar θα βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα ή στο μεσαίο καθρέπτη σε κάποια μοντέλα. Επιπλέον, το νέο σύστημα περιλαμβάνει υπηρεσίες οδικής βοήθειας.

Οι ιδιοκτήτες smartphone θα μπορούν να συνδέονται με το όχημά τους από απόσταση με μία εφαρμογή για smartphone. Αυτή θα τους επιτρέπει: Επικοινωνία με την OnStar από οπουδήποτε. Ανάκτηση σημαντικών πληροφοριών του οχήματος όπως: κατάσταση λαδιού ή πίεση ελαστικών. Κλείδωμα / ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου από απόσταση. Εντοπισμό οχήματος online. Ενεργοποίηση κόρνας και αλάρμ. Γρήγορο κατέβασμα προορισμών στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου. Εύκολη διαχείριση των ρυθμίσεων του Wi-Fi hotspot του αυτοκινήτου. Άμεσος εντοπισμός οχήματος. Επιπλέον, η Opel OnStar θα βοηθά τον ιδιοκτήτη και την αστυνομία στον εντοπισμό ενός κλεμμένου οχήματος. Με τη λειτουργία υποστήριξης κλεμμένου οχήματος, η Opel OnStar θα μπορεί να συνεργάζεται στενά με την αστυνομία με σκοπό την ταχεία και ασφαλή επιστροφή του αυτοκινήτου στο νόμιμο ιδιοκτήτη του. Με το Remote Ignition Block, η υπηρεσία Opel OnStar θα μπορεί να στέλνει εξ αποστάσεως σήμα που εμποδίζει την εκκίνηση του οχήματος όταν γίνει αναφορά κλοπής.

Η υπηρεσία Opel OnStar δύναται να στέλνει επίσης στους συνδρομητές κάθε μήνα ένα email Διάγνωσης του Οχήματος με τα σημαντικότερα δεδομένα και πληροφορίες. Επιπλέον, αίτημα διαγνωστικού ελέγχου μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με ένα μπουτόν, ώστε ο οδηγός να ξεκινά ξέγνοιαστα ένα μεγάλο ταξίδι. Οι συνδρομητές της Opel OnStar στην Ευρώπη θα έχουν απόλυτο έλεγχο των δεδομένων τους και των υπηρεσιών Opel OnStar που λαμβάνουν. Πριν την ενεργοποίηση των υπηρεσιών απαιτείται να συμφωνήσουν με τους όρους και τις προϋποθέσεις. Επιπλέον, θα μπορούν να επιλέξουν εάν επιθυμούν να εμφανίζεται η τρέχουσα θέση τους – πιέζοντας το Μπουτόν Privacy η θέση τους θα αποκρύπτεται. Ανεξάρτητα εάν η θέση είναι καλυμμένη ή φανερή, η Opel OnStar δεν θα χρησιμοποιείται για να παρακολουθήσει τον οδηγό, αλλά αποκλειστικά για την παροχή υπηρεσιών. Σε περίπτωση όπως ενεργοποίησης ενός αερόσακου, η Opel OnStar θα παρακάμπτει ‘εξ ορισμού’ τη λειτουργία της κάλυψης ώστε να αποστέλλεται βοήθεια στο σωστό μέρος, το ταχύτερο δυνατόν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v