Νέο Peugeot 108 από 10.240 ευρώ

Το νέο αυτοκίνητο πόλης της γαλλικής φίρμας εφοδιάζεται με νέας γενιάς κινητήρες, είναι φιλικό στα smartphones και λανσάρεται με άτοκο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Νέο Peugeot 108 από 10.240 ευρώ
του Σπύρου Ρέκκα

Η Peugeot λανσάρει ένα νέο αυτοκίνητο πόλης. Πρόκειται για το 108, που κατασκευάζεται σε πεντάθυρο, τρίθυρο ή κάμπριο αμάξωμα. Είναι ευέλικτο χάρη στις συμπαγείς του διαστάσεις, διευκολύνοντας την οδήγηση στην πόλη. Εφοδιάζεται με νέας γενιάς αποδοτικούς τρικύλινδρους κινητήρες που διασφαλίζουν χαμηλό κόστος χρήσης.

Έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει κάποιες λειτουργίες των Smartphones χάρη στη μεγάλη οθόνη αφής 7’’ Mirror Screen χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές MirrorLink ή AppInCar. Ο οδηγός απολαμβάνει ένα μοντέρνο ταμπλό με το βλέμμα του να εστιάζει στο κυκλικό πίνακα οργάνων που εσωκλείει το ταχύμετρο και μια επίσης στρόγγυλη οθόνη LCD που φιλοξενεί το δείκτη καυσίμου και την ένδειξη για την εξωτερική θερμοκρασία. Ψηφιακό είναι και το στροφόμετρο που βρίσκεται αριστερά του ταχύμετρου, σε σχήμα μπάρας, ενώ από την άλλη μεριά υπάρχουν τα πράσινα βελάκια (Gear Shift Indicator) που υποδεικνύουν στον οδηγό την βέλτιστη αλλαγή σχέσεων.

Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής διάστασης 7’’ η οποία πλαισιώνεται μερικά εκατοστά χαμηλότερα από τον διακόπτη εκκίνησης του κινητήρα (Engine Start Stop) και το εργονομικά τοποθετημένο μπουτόν των αλάρμ. Όλοι οι διακόπτες για το σύστημα κλιματισμού βρίσκονται συγκεντρωμένοι γύρω από μία LCD οθόνη σε μία επιφάνεια τραπεζοειδούς σχήματος. Πίσω από το τιμόνι, με χειριστήρια για το ηχοσύστημα και το σύστημα ανοιχτής ακρόασης, υπάρχει το χειριστήριο για τον περιοριστή ταχύτητας. Ο διακόπτης για το άνοιγμα του καλύμματος στο στόμιο πλήρωσης καυσίμου, τα χειριστήρια για τους εμπρός εξωτερικούς ηλεκτρικούς καθρέπτες, όπως και οι διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα, βρίσκονται σε ιδιαίτερα βολική θέση για τον οδηγό ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Στην έκδοση κάμπριο, ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το χέρι του και να πιέσει τον διακόπτη για να αναδιπλωθεί η ηλεκτροκίνητη υφασμάτινη οροφή και να αποκαλυφθεί ένα παράθυρο προς τον ουρανό με πλάτος 80 εκ. και μήκος 76 εκ. Επιπρόσθετα, το άνοιγμα μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιαδήποτε ενδιάμεση θέση: μέχρι τα εμπρός καθίσματα, μέχρι τα πίσω, κ.λπ. Ένας ανεμοθραύστης ξεπροβάλλει αυτόματα κάθε φορά που η οροφή ανοίγει ώστε να μειωθεί η περιδίνηση του αέρα στην καμπίνα.

Ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει το δικό του ξεχωριστό νέο 108 μέσω ελκυστικών θεματικών επιλογών και χρωματικών συνδυασμών. Τι χρώμα προτιμάτε την οροφή; Μαύρη, γκρι ή μωβ; Κάθε πελάτης έχει την δυνατότητα συνδυασμού με το χρώμα αμαξώματος που επιθυμεί. Συγκεκριμένα, το νέο 108 προτείνει επτά θεματικούς συνδυασμούς εξατομίκευσης και τρεις για το εσωτερικό (ειδικά αυτοκόλλητα διακοσμούν το αμάξωμα, πρωτότυπα καλύμματα τους εξωτερικούς καθρέπτες, αυτοκόλλητα διακόσμησης του ταμπλό, ειδικά πατάκια, ειδικό περίβλημα για το κλειδί).

Το νέο 108 είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Με μήκος 3,47 μέτρα και πλάτος στα 1,62 μέτρα είναι ιδανικό για την κίνηση μέσα στην πόλη, με μικρό κύκλο στροφής (στα 9,6 μέτρα) που διευκολύνει στους επιτόπιους ελιγμούς. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 243 λίτρα. Με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω διαιρούμενων καθισμάτων (σε αναλογία 50/50), η αποθηκευτική ικανότητα φθάνει τα 868 λίτρα, ενώ το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης που απέχει μόλις 77 εκ. από το έδαφος διευκολύνει την φόρτωση αντικειμένων ή αποσκευών με μεγάλο βάρος. Παρά τις μικρές εξωτερικές του διαστάσεις, το νέο 108 εξασφαλίζει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες.

Το νέο Peugeot 108 διαθέτει γκάμα από τρεις αποδοτικούς τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 που απαλλάσσουν από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας σε όλες τις εκδόσεις:

• VTi, 68 ίππων, 5-τάχυτο μηχανικό, 95 γρ.CO2/χλμ., μέση κατανάλωση 4,1λτ./100 χλμ.
• VTi, 68 ίππων, 5-τάχυτο αυτοματοποιημένο μηχανικό, 97 γρ. CO2/χλμ., μέση κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ.
• Νέος PureΤech 1.2 VTi, 82 ίππων, 5-τάχυτο μηχανικό, 99 γρ. CO2/χλμ., μέση κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 10.240 ευρώ, όπου περιλαμβάνεται το όφελος της κρατικής απόσυρσης. Υπάρχει δυνατότητα άτοκης χρηματοδότησης 48 μηνών, μηνιαία δόση 108 ευρώ και 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Το νέο άτοκο πρόγραμμα χρηματοδότησης ισχύει σε όλο το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Peugeot. Περισσότερες πληροφορίες στο www.peugeot.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v