Mercedes AMG GT: Για λίγους και εκλεκτούς

Το νέο σπορ μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κοιτάζει στα μάτια την Porsche 911 και εντυπωσιάζει με τον κινητήρα και το μοντέρνο αμάξωμά του.
Mercedes AMG GT: Για λίγους και εκλεκτούς
του Σπύρου Ρέκκα

Η πρώτη Mercedes στην ιστορία ήταν αγωνιστικό αυτοκίνητο και ο σημερινός απόγονός της αναβαθμίζει αυτή την παράδοση. Με τη νέα Mercedes AMG GT, η εταιρεία sport αυτοκινήτων Mercedes-AMG κινείται προς μία νέα, κορυφαία κατηγορία sport αυτοκινήτων.

Το μοντέλο GT είναι το δεύτερο sport αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε εξολοκλήρου από τη Mercedes AMG. Ο σχεδιασμός με τον εμπρός κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα με διάταξη transaxle και η έξυπνη, ελαφριά κατασκευή από αλουμίνιο αποτελούν τη βάση για μία άκρως δυναμική εμπειρία οδήγησης. Ο επίσης νέος, εξελιγμένος κινητήρας AMG 4 V8 biturbo υπογραμμίζει τις χαρακτηριστικές οδηγικές επιδόσεις της AMG. Πρόκειται για τον πρώτο κινητήρα sport αυτοκινήτου σε εσωτερικά τοποθετημένους στροβιλοσυμπιεστές ("hot inside V") και λίπανση ξηρού κάρτερ, ο οποίος διατίθεται σε δύο βαθμίδες απόδοσης ισχύος: ως GT ισχύος 462 ίππων και GT S ισχύος 510 ίππων. Η νέα έκδοση GT συνδυάζει δυναμική οδήγηση και κορυφαίες επιδόσεις αγωνιστικού επιπέδου με αξιοθαύμαστη καθημερινή πρακτικότητα και αποδοτικότητα που θέτει νέα πρότυπα σε αυτήν την κατηγορία.

Με αναλογία ισχύος προς βάρος της τάξεως των 3,08 κιλών ανά ίππο, η Mercedes AMG GT S ανεβαίνει με αυτοπεποίθηση στο βάθρο των νικητών της κατηγορίας της. Με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως 3,8 δευτερόλεπτα από 0 στα 100 χλμ/ώρα και τελική ταχύτητα 310 χλμ./ώρα, υπόσχεται επιδόσεις γνήσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η έκδοση GT αποδεικνύει επίσης ότι η οικονομική λειτουργία και οι υψηλές επιδόσεις μπορούν να συμβαδίζουν με κατανάλωση 9,3 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος NEDC).

Η "Edition 1" είναι μία ιδιαίτερα σπορ έκδοση της Mercedes-AMG GT S. Ο ξεχωριστός συνδυασμός σπορτίφ στοιχείων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της μαγνητίζει τα βλέμματα:

• Αεροδυναμικό πακέτο σε μαύρο (μεγαλύτερο splitter εμπρός με ομαλή μετάβαση προς τα πτερύγια εκτροπής του αέρα (flics) στις πλαϊνές εισαγωγές αέρα της μπροστινής ποδιάς, πτερύγια εκτροπής αέρα στους εμπρός θόλους τροχών, δυναμικός μαύρος διάκοσμος στα πλευρικά μαρσπιέ, σταθερή πίσω αεροτομή).
• Οροφή από ανθρακονήματα.
• Πακέτο Night (μαύρη μάσκα ψυγείου "diamond" με γρίλια σε γυαλιστερό μαύρο, πτερύγια στα εμπρός φτερά σε γυαλιστερό μαύρο, περιβλήματα εξωτερικών καθρεπτών σε γυαλιστερό μαύρο, διακοσμητική λωρίδα στο διαχύτη (diffuser) σε γυαλιστερό μαύρο, τρίγωνα πλαϊνά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ με θερμομονωτικά φυμέ κρύσταλλα (ανάλογα με τη χώρα), μαύρες λεπτομέρειες στην απόληξη του σωλήνα εξάτμισης.
• Ζάντες αλουμινίου 10 ακτίνων σε μαύρο με γυαλιστερό φινίρισμα, και με ελαστικά διαστάσεων 265/35 R 19 σε 9.0 J x 19
(εμπρός) και 295/30 R 20 σε 11 J x 20 (πίσω).

Στο εσωτερικό κυριαρχεί γνήσια αγωνιστική ατμόσφαιρα:

• Επενδύσεις από μαύρο δέρμα nappa με κόκκινες διακοσμητικές ραφές.
• Καθίσματα AMG performance με ενσωματωμένο οδηγό ζώνης ασφαλείας σε μαύρο δέρμα nappa/μικροΐνες DINAMICA με κόκκινες διακοσμητικές ραφές.
• Πακέτο εσωτερικού Black Diamond.
• Τιμόνι AMG performance σε μικροΐνες DINAMICA με επίπεδο κάτω τμήμα, ένδειξη στο κέντρο επάνω, κόκκινες διακοσμητικές ραφές, κεντρικό πλαίσιο χρωμίου με επιγραφή "Edition 1" και ασημί χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων αλουμινίου

Το λανσάρισμα της AMG GT στην αγορά ξεκινά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η διάθεση των μοντέλων στην αγορά θα ξεκινήσει με την έκδοση Mercedes AMG GT S στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2015, και θα ακολουθήσουν η έκδοση GT και η διάθεσή τους σε άλλες αγορές. Τιμές, Mercedes AMG GT S 200.200 ευρώ και Mercedes-AMG GT 172.100 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v