Νέο Volvo XC90: Η επόμενη ημέρα στα μεγάλα SUV

Τα πρώτα, επίσημα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Volvo για το νέο της «μεγαθήριο» στα SUV, το εντυπωσιακό XC90.
Νέο Volvo XC90: Η επόμενη ημέρα στα μεγάλα SUV
του Σπύρου Ρέκκα

Η Volvo αναβαθμίζει τη γκάμα της με ταχύτατους ρυθμούς και δημιουργεί νέα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών τα οποία απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Σήμερα η σουηδική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα στοιχεία και φωτογραφίες από το μεγαλύτερο SUV της γκάμας της.

Το Volvo XC90, συνδυάζει την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση με το προσεγμένο εσωτερικό φινίρισμα την υψηλή ποιότητα και τους άπλετους χώρους. Επίσης διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, νέες τεχνολογίες κινητήρων, υψηλές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου. Στο πλαίσιο ενός επενδυτικού προγράμματος 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μετά από τρία χρόνια εξέλιξης, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της μάρκας.

«Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες ημέρες στην ιστορία μας. Δεν λανσάρουμε απλά ένα νέο μοντέλο, επαναλανσάρουμε τη μάρκα μας. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Volvo. Το νέο XC90 ανοίγει τον δρόμο για μια σειρά από συναρπαστικά νέα μοντέλα που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια», δηλώνει ο Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρος και CEO του Volvo Car Group.

Το νέο XC90 έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία στην 87χρονη ιστορία της μάρκας. Θα είναι το πρώτο από τα αυτοκίνητά της που θα φέρει το νέο, πιο επιβλητικό σήμα της μάρκας, με το βέλος στην πάνω δεξιά γωνία του κύκλου να ευθυγραμμίζεται με τη διαγώνιο που διατρέχει τη μάσκα. Σε συνδυασμό με τα φώτα ημέρας (Day Running Lights) σε σχήμα πλαγιαστού «T», που οπτικά παραπέμπουν στο πιο σημαντικό σύμβολο της ιδιαίτερα πλούσιας σκανδιναβικής παράδοσης, στο «σφυρί του Θεού Θώρ», το νέο σήμα της Volvo καθιερώνει ένα νέο, ιδιαίτερα δυναμικό πρόσωπο για την επερχόμενη γενιά μοντέλων της μάρκας.

«Η συνολική εντύπωση, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, έχει ισχυρή σύνδεση με τα βασικά στοιχεία του σουηδικού lifestyle: ευρυχωρία, απόλαυση του φωτός και εστίαση στην ευεξία», είπε ο Τόμας Ίνγκενλατ, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars.
Εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες 2.000 κ.εκ. Drive-E. Κορυφαίο στη γκάμα είναι το XC90 Twin Engine, σε plug-in υβριδική έκδοση, το οποίο συνδυάζει έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με υπερσυμπιεστή και turbo, και έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας περίπου 400 ίππων με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) περίπου 60 γραμ/χλμ. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι το πρώτο στον κόσμο επταθέσιο plug-in υβριδικό SUV.
 
Διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό ότι πιο σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα ασφάλειας υπάρχει σήμερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ανάμεσά τους, δύο τεχνολογίες ασφάλειας που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον κόσμο: ένα σύστημα προστασίας σε περίπτωση εκτροπής από το δρόμο και αυτόματο φρενάρισμα σε διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα. Σε περίπτωση εκτροπής του αυτοκινήτου από το δρόμο, το Νέο Volvo XC90 αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας εμπρός, συγκρατώντας τους επιβαίνοντες στη θέση τους. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με τεχνολογία που φρενάρει το αυτοκίνητο αυτόματα αν ο οδηγός στρίψει απρόσεκτα διασταυρούμενος με όχημα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, με αυξημένο κίνδυνο για τα δύο οχήματα.

Το εσωτερικό του είναι το πολυτελέστερο που έχει σχεδιαστεί ποτέ για ένα Volvo. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η οθόνη αφής που μοιάζει με tablet στην κεντρική κονσόλα, η οποία αποτελεί την καρδιά ενός εντελώς νέου συστήματος ελέγχου του αυτοκινήτου. Το σύστημα δεν χρησιμοποιεί κουμπιά, προσφέροντας στον οδηγό έναν πρωτοποριακό τρόπο ελέγχου του αυτοκινήτου και πρόσβαση σε μια σειρά από διαδικτυακά προϊόντα και υπηρεσίες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v