O Γιάννης Ιακωβίδης στο τιμόνι της Seat

Νέος διευθυντής της Seat Τεχνοκάρ ΑΒΕΕ, ανακηρύχτηκε ο κ. Γιάννης Ιακωβίδης. Δείτε τι είπε για την τοποθέτησή του στο τιμόνι της εταιρείας.
O Γιάννης Ιακωβίδης στο τιμόνι της Seat
του Σπύρου Ρέκκα

Ο κ. Γιάννης Ιακωβίδης είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής της Seat Τεχνοκάρ ΑΒΕΕ, του Επίσημου Εισαγωγέα Αυτοκινήτων SEAT στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Θ. Βασιλάκη. Ο κ. Ιακωβίδης διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων. Το τελευταίο διάστημα κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην ΤΕΟRΕΝ MOTORS, επίσημου εισαγωγέα της Renault & Dacia στην Ελλάδα. Σπούδασε Οικονομικά και για τρία χρόνια κατείχε την θέση του Γενικού Γραμματέα στον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Εμπόρων Αυτ/των.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Seat Τεχνοκάρ ΑΒΕΕ του Ομίλου Θ. Βασιλάκη, κ. Γιώργος Βασιλάκης, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Ιακωβίδη στη θέση του Γενικού Διευθυντή δήλωσε: «Σε μια δύσκολη περίοδο για την αγορά αυτοκινήτου, επενδύουμε σε ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία και επιτυχημένη πορεία στον κλάδο μας, με σκοπό όχι μόνο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της εταιρείας μας, αλλά και την αξιοποίηση όλων των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης. Καλωσορίζω τον κ. Ιακωβίδη στην εταιρεία μας και είμαι σίγουρος ότι με τον πλούτο της εμπειρίας και τις γνώσεις του, θα συμβάλλει στην υλοποίηση των στρατηγικών μας επιδιώξεων».

Ο κ. Γιάννης Ιακωβίδης δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και πρόκληση για μένα να εργασθώ σε μία τόσο σημαντική εταιρεία όπως η SEAT. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Γιώργο Βασιλάκη για τη θέση που μου εμπιστεύθηκε και πιστεύω ότι σύντομα, με τη συνεργασία όλων των συναδέλφων μου και των αντιπροσώπων της εταιρείας μας, θα φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η Seat είναι η μοναδική εταιρεία στον κλάδο της με δυνατότητες πλήρους φάσματος δραστηριοτήτων για σχεδιασμό, ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία αυτοκινήτων στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγει πάνω από το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε 75 χώρες. Το 2013 σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις της Seat ανήλθαν σε 355.000 οχήματα.

Στο Seat Group εργάζονται 13.500 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη - Zona Franca, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Ibiza και Leon, μεταξύ των άλλων μοντέλων της μάρκας. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παράγει το Alhambra στην Palmela (Πορτογαλία), το Mii στην Bratislava (Σλοβακία) και το Toledo στη Mladá Boleslav (Τσεχία) σε εργοστάσια του Volkswagen Group.

Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, απασχολώντας περίπου 900 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για τον νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία. Στα πλαίσια της δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος, η Seat αναλαμβάνει να στηρίζει την κύρια δραστηριότητα της στα βασικά κριτήρια της αειφορίας, δηλαδή την μείωση των εκπομπών CO2, την ενεργειακή απόδοση καθώς και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των πόρων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v