Επιτραπέζια παιχνίδια: Κάλλιο… έξι και στο χέρι

Περιπέτεια, στρατηγική, αγωνία, χαβαλές, ατόφια ψυχαγωγία. Με γνώμονα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά επιλέξαμε έξι επιτραπέζια παιχνίδια σκέτο… κόλλημα για να κάνετε δώρο στους φίλους ή στον εαυτό σας αυτές τις γιορτές.
Επιτραπέζια παιχνίδια: Κάλλιο… έξι και στο χέρι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δώρο γενεθλίων, εορτών, δώρο για φίλους, δώρο για… πάρτη σας. Τα επιτραπέζια είναι μια αγορά παντός καιρού με «εγγυημένα» αποτελέσματα διασκέδασης για εσάς και την παρέα σας. Αμφιβάλλετε; Ξεχάστε για λίγο τα παραδοσιακά (και ολίγον τι ξεπερασμένα) Taboo, Trivial Pursuit και Scramble και ανακαλύψτε μαζί μας έξι αγαπημένα, παρεΐστικα και άκρως εθιστικα παιχνίδια για να τα (επιτρα) παίξετε.

7 Wonders
Στο παιχνίδι καλείστε να ηγηθείτε μιας από τις επτά μεγάλες πόλεις της Αρχαιότητας, να εκμεταλλευτείτε τις πρώτες ύλες της γης σας, να πάρετε μέρος στην αέναη πορεία της προόδου, να αναπτύξετε εμπορικές σχέσεις και να επιδείξετε τη στρατιωτική σας δύναμη. Ο κάθε παίκτης αναλαμβάνει τον δικό του πολιτισμό (λαό), οδηγώντας τον σε τρεις διαφορετικές εποχές. Χτίζετε κτίρια που θα βοηθήσουν τον πολιτισμό σας (οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά κτλ.), με τον κάθε πολιτισμό να έχει το δικό του θαύμα (Κολοσσός της Ρόδου, Κρεμαστοί Κήποι κλπ). Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ γρήγορο, παίζεται κυρίως με κάρτες και εύκολο στην εκμάθηση, ενώ από τα μεγάλα του «συν» είναι το γεγονός ότι μπορείτε να το παίξετε το ίδιο εύκολα με δύο ή και με επτά παίκτες στον ίδιο χρόνο. Σημειώστε, πως βραβεύτηκε με το βραβείο Καλύτερου Παιχνιδιού για το 2011.

Info
Διάρκεια: ~30’
Παίκτες: 2-7 (προτείνεται με 4)
Τιμή: 40€ από εδώ.

Εscape - The curse of the temple
Ο ναός στον οποίο βρίσκεστε εσείς και οι αρχαιολόγοι φίλοι σας θα γκρεμιστεί ολοσχερώς και εσείς έχετε μόλις δέκα λεπτά (πραγματικού χρόνου!) για να ξεφύγετε. Πώς θα το κάνετε αυτό; Ρίχνοντας τα ζάρια και ανοίγοντας νέα δωμάτια, μαζεύοντας διαμάντια τα οποία θα σας διευκολύνουν στο να ξεκλειδώσετε την τελική έξοδο και σπάζοντας τις κατάρες οι οποίες παραμονεύουν (σχεδόν) σε κάθε δωμάτιο. Προσοχή όμως! Για να κερδίσετε το παιχνίδι θα πρέπει όλοι οι παίκτες να καταφέρουν να φτάσουν και να βγουν από την έξοδο του ναού, αλλιώς όλοι οι παίκτες χάνουν. Το συνεργατικό παιχνίδι που κατάφερε να μαζέψει περίπου 58 χιλιάδες δολάρια στο Kickstarter και προκάλεσε φρενίτιδα σε χιλιάδες παίκτες από όλον τον κόσμο είναι εξαιρετικά γρήγορο, αγωνιώδες και πρωτότυπο σαν σύλληψη. Στην έκδοση που προτείνουμε οι κανόνες είναι στα γαλλικά, αλλά μπορείτε να κατεβάσετε τους αγγλικούς από εδώ. Επίσης και τα τέσσερα soundtrack του παιχνιδιού με την αντίστροφη μέτρηση υπάρχουν online εδώ

Info
Διάρκεια: 10’
Παίκτες: 1-5 (προτείνεται για 4)
Τιμή: 39€ (χωρίς μεταφορικά) από εδώ.

Briefcase
Στον κόσμο του Briefcase, 2-4 παίχτες αναλαμβάνουν ως στελέχη επιχειρήσεων να χτίσουν τη δική τους εταιρική αυτοκρατορία. Από χρηματιστηριακές μέχρι καζίνο κι από πανεπιστήμια μέχρι ποδοσφαιρικές ομάδες(!), φιλόδοξοι επιχειρηματίες θα μπεγλερίσουν τις εταιρίες σα χάντρες, με απώτερο και μοναδικό σκοπό την οικονομική κυριαρχία. Φυσικά, τα διλήμματα θα είναι πολλά και αγωνιώδη, ενώ το timing των αποφάσεων σας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία σας. Ανοίξτε το χαρτοφύλακά σας, σχεδιάστε καλά το επιχειρηματικό σας πλάνο και πάνω απ’ όλα, απολαύστε το εξαιρετικό αυτό παιχνίδι. Το Briefcase αποτελεί το πρώτο ελληνικό παιχνίδι, το οποίο δημιουργήθηκε μέσω πλατφόρμας χρηματοδότησης και συγκεκριμένα μέσω του Indie Go-Go. Οι δημιουργοί του Νίκος Σακάλογλου και Σωτήρης Τσαντίλας, μίλησαν στο In2life σε παλαιότερο αφιέρωμα. Δείτε εδώ την συνέντευξή τους

Info
Διάρκεια: ~45’
Παίκτες: 2-4 (προτείνεται 3 ή 4)
Τιμή: 36€ (χωρίς μεταφορικά) από την Κάισσα.

Souvlaki Wars
Ακόμα μια ελληνική παραγωγή, όπου ο κάθε παίχτης αναλαμβάνει ένα σουβλατζίδικο και προσπαθεί από τη μία να προσελκύσει πελάτες, αφετέρου να τους εξυπηρετήσει. Ποιος θα είναι ο νικητής; Ο κυρ Μιχάλης με την οικογενειακή ταβέρνα “Η Πίτα της Θεσσαλίας”; Ο Jean-Paul ιδιοκτήτης του ιδιαίτερα ποιοτικού “Le Souvlache”; Θα προτιμήσει άραγε ο κόσμος τη γνωστή αλυσίδα “Γύρος Express” ή θα καταλήξει στο γνωστό “βρώμικο” του Θανάση που έχει τα πιο νόστιμα σουβλάκια; Τα προγνωστικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σουβλάκια, πίτες, πατάτες, αναψυκτικά, αλλά και ανυπόμονοι πελάτες, πεινασμένοι οπαδοί, Άραβες που μπορεί να στραβώσουν, διαγωνισμοί Eurovision, αλλά και βραδιές Champions League. Έχοντας 30'-45' στα χέρια τους, επιχειρηματικό όραμα, άντε και λίγο πείνα, 2-4 παίχτες έχουν τη δυνατότητα να ντυθούν σουβλατζήδες και να "επιχειρήσουν" με θεμιτά, αλλά και αθέμιτα μέσα, στο δίκαιο αγώνα κατά της λιγούρας. Δείτε την συνέντευξη του δημιουργού Βαγγέλη Μπαγιαρτάκη στο In2life.

Info
Διάρκεια: ~30’
Παίκτες: 2-4 (προτείνεται για 4)
Τιμή: 9,99€ από εδώ.

Λίθινη εποχή
Στη Λίθινη Εποχή, οι παίκτες μαζεύουν τροφή, σπάνε πέτρες και αναζητούν χρυσό στα ποτάμια. Κάνουν ανταλλαγές, αναπτύσσουν τα χωριά τους και έτσι ανεβαίνουν πολιτισμικά. Σε αυτό το συναρπαστικό αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξης, η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην τύχη και τη στρατηγική θα αναδείξει το νικητή, καθώς οι παίκτες ανταγωνίζονται για την τροφή σε αυτή την προϊστορική εποχή. Πρόκειται για ένα άκρως ευχάριστο, οικογενειακό παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερα δύσκολους κανόνες, η μέση διάρκεια του οποίου δεν είναι ούτε πολύ μεγάλη σε σημείο να βαρεθείτε ούτε πολύ μικρή ώστε να μην προλάβετε να μπείτε στο κλίμα του.

Info
Διάρκεια: ~60’
Παίκτες: 2-4 (προτείνεται για 4)
Τιμή: 40€ από εδώ.

King of Tokyo
Μάχες, ξύλο με τις... πατούσες και επίδειξη (ειδικών) δυνάμεων με φόντο την κατεστραμμένη πόλη του Τόκυο. Στο King of Tokyo μπαίνετε στην θέση των μεταλλαγμένων γιγάντιων ρομποτικών τεράτων και εξωγήινων τα οποία μάχονται μεταξύ τους, με απώτερο σκοπό να κυριαρχήσουν και να γίνουν ο νέος Βασιλιάς του Τόκυο. Ρίχνοντας τα ζάρια επιτίθεστε στους αντιπάλους, μαζεύετε ενέργεια για να αγοράσετε ειδικές κάρτες με ιδιότητες, αναρρώνετε και κερδίζετε πόντους καταστροφής. Ο παίκτης που θα καταφέρει να μαζέψει πρώτος είκοσι πόντους καταστροφής ή απλά παραμείνει ο τελευταίος επιζών, στέφεται Βασιλιάς της πόλης. Επικές μάχες, σε ένα σύντομο και άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι.

Info
Διάρκεια: ~30’
Παίκτες: 2-6 (προτείνεται για 4 ή 5)
Τιμή: 25€ χωρίς μεταφορικά από εδώ ή 40€ από το Playscape (Αχαΐας 23, Πανόρμου – Αμπελόκηποι, Τηλ: 210 6132541)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v