Μαγαζιά για να αγοράσεις vintage παιχνίδια

Αν ψάχνεις να βρεις τα παλιά σου Transformers, G.I. Joe, Χελωνονιντζάκια, Polly Pocket και επιτραπέζια, ξέρουμε πού πρέπει να πας.
Μαγαζιά για να αγοράσεις vintage παιχνίδια
Είναι βέβαιο ότι μεγαλώνοντας αναπολείς όλο και περισσότερο την παιδική σου ηλικία. Τότε, που οι μόνες σου έγνοιες ήταν πότε θα παίξεις με τα παιχνίδια και τα φιλαράκια σου και πώς θα προλάβεις να δεις όλα τα παιδικά που έδειχνε η τηλεόραση. Για αυτό πονάει η καρδούλα σου όταν θυμάσαι πως η μάνα σου πέταξε την κούτα με τα παιχνίδια σου μαζί με κάτι φραμπαλάδικα μπιμπελό που είχε στο σαλόνι. Μην στεναχωριέσαι όμως. Τα vintage toys ευτυχώς ζουν ακόμη ανάμεσα μας και μπορείς να τα βρεις σε κάποια μαγαζιά που έχουν ακόμη τον αγνό κι αμόλυντο χαρακτήρα των 80s και 90s παιχνιδάδικων.

Zartan’ s Toy Store

Πιττακού 14, Νέα Ιωνία, τηλ.: 21 0277 3867

Εδώ και κάποια χρόνια το Zartan’s Toy Store στη Νέα Ιωνία έχει γίνει στέκι των vintage παιχνιδολάγνων καθώς στα ράφια του μπορείς να βρεις όλη τη γκάμα των παιχνιδιών που λάτρεψες όταν ήσουν παιδί. Transformers, G.I. Joe, Τερατομάχοι, Σκετίστες, Χελωνονιντζάκια, Polly Pocket, Mighty Max, MASK, Masters of the Universe και πόσα ακόμη παρελαύνουν από τα μάτια σου, ταξιδεύοντάς σε κάποια χρόνια πίσω. Παράλληλα υπάρχουν deluxe εκδόσεις κι επανακυκλοφορίες σειρών παιχνιδιών, για αυτούς που είναι λάτρεις της κουτάτης συσκευασίας χωρίς τσαλακώματα και σκισίματα.

Παιχνοδρόμιο

Πανδώρου 73, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 3043 1271

Τα Κάτω Πετράλωνα είναι μια πολύ αγαπημένη μας γειτονιά μιας και μας δίνει πολλές αφορμές για να βγούμε για φαγητό, ποτό, καφέ κι ό,τι άλλο προκύψει. Αν θες ρε παιδί μου να βρεις κι εκείνο το παιχνίδι που είχε ο ξάδερφος σου και ποτέ δεν κατάφερες να αγοράσεις, ίσως το βρεις στο Παιχνοδρόμιο.

Όλες οι σειρές παιχνιδιών που μεγαλούργησαν τη δεκαετία του 80 και του 90, άπειρα επιτραπέζια κι αμέτρητα video-games για ρετρό κονσόλες «απειλούν» το μηνιάτικο σου μιας και έχεις αφήσει καιρό πίσω τις εποχές που έπαιρνες χαρτζιλίκι. Το ευγενέστατο προσωπικό θα σε καθοδηγήσει ανάλογα με το τι ψάχνεις ενώ αν θες θα σου παρέχει και εκτίμηση για την αξία των παιχνιδιών που έχεις ήδη στην κατοχή σου.

Vintage Toy Mania

Ζεφύρων 1, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 3029 5931

Το Vintage Toy Mania, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της Vintage Toy άνοιξης που ξεκίνησε στις αρχές των 2010s και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πολλά μαγαζιά πλέον, επανεκδόσεις αλλά και εκθέσεις με χιλιάδες κόσμο στην Τεχνόπολη.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν παιχνιδοναό με αμέτρητα παιχνίδια που είναι βέβαιο ότι θα κάνουν trigger στο νοσταλγικό σημείο της καρδούλας σου. Marvel, DC, Transformers, G.I. Joe, Τερατομάχοι, Αγρίμια, Matchbox, Lego, Playmobil, Star Wars, Spawn, Movie Maniacs, Masters of the Universe, WWF παλαιστές, Silverhawks, Beast Wars και πολλά, πολλά ακόμη που θα σε βάλουν σε δίλημμα (μη σου πούμε και τρίλημμα) για το τι θα πρωτοαγοράσεις. Φρόντισε να μην κουβαλάς πολλά χρήματα μαζί σου, γιατί είναι βέβαιο ότι θα τα αφήσεις εκεί.

K and K Toys Collectibles

Διοβουνιώτου 16, Αιγάλεω, τηλ.: 21 1740 4213

Σε έναν μικρό δρόμο στο αγαπημένο μας Αιγάλεω το K and K Toys Collectibles έχει έρθει εδώ και λίγο καιρό για να φέρει έναν vintage toys αέρα και στα δυτικά προάστια. Παρά τη δεδηλωμένη αδυναμία στους G.I. Joe στο Κ and K έχει μπόλικη παιχνιδοπραμάτεια που θα κάνει τα μεγάλης ηλικίας αγοράκια και κοριτσάκια να δακρύσουν από νοσταλγία. Πολύ συχνά στο κατάστημα υπάρχουν και βαρβάτες εκπτώσεις (της τάξεως του 20-25%) που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να βάλεις στο σαλόνι σου εκείνο το παιχνιδάκι που είχες λιμπιστεί μικρός/η αλλά δεν κατάφερες δυστυχώς να αποκτήσεις.

Vam Toys,

Ασκληπιού 40, Λάρισα τηλ.: 241 4 00 30 20

Επειδή βιντατζοπαιχνηδάδες δεν υπάρχουν μόνο στην Αθήνα το Vam Toys στη Λάρισα κρατά ψηλά τη σημαία των vintage toys δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να διαλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία. Εδώ μπορείς να βρεις και κουτάτες ή καρτελάτες συσκευασίες από τη μακρινή δεκαετία του 90, αλλά και μεταχειρισμένα παιχνίδια σε εξαιρετική κατάσταση. Το ηλεκτρονικό του κατάστημα είναι εξαιρετικό εύχρηστο και καλό είναι να το παρακολουθείς καθώς ανανεώνεται συνεχώς με νέα καλούδια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v