10 όμορφες ιδέες για να κάνετε το σπίτι σας πιο cozy

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τους χώρους του σπιτιού σας πιο cozy για να μη θέλετε να… ξεκουνήσετε όλο τον χειμώνα από την ζεστασιά τους.
10 όμορφες ιδέες για να κάνετε το σπίτι σας πιο cozy
Έχετε δει εκείνες τις υπέροχες φωτογραφίες ντιζαϊνάτων χώρων με γωνιές διαβάσματος, χουχουλιαστούς καναπέδες, cozy σαλόνια και υπνοδωμάτια τόσο ατμοσφαιρικά και οικεία που δεν θα σας έκανε καρδιά να σηκωθείτε; Σας έχουμε νέα: Αυτοί οι χώροι δεν υπάρχουν μόνο σε ιλουστρασιόν περιοδικά και ονειρικούς πίνακες του Pinterest. Μπορείτε να τους δημιουργήσετε και στο σπίτι σας, μόνοι σας, με πολύ απλούς τρόπους. Δείτε πώς:

Ντύστε έναν τοίχο του δωματίου σας με κουρτίνα

…δεν χρειάζεται να έχει παράθυρο, απλώς καλύπτετε έναν ολόκληρο τοίχο με κουρτίνα υφάσματος και σχεδίου που θα προσθέσει ζεστασιά στον χώρο σας.

Κρεμάστε φωτογραφίες

…με όμορφα καδράκια, που θα δημιουργήσουν μία οικεία ατμόσφαιρα και μια σπιτική, φιλική διάθεση.

Βάλτε μια πολυθρόνα στο υπνοδωμάτιο

…ή άλλο έπιπλο για να κάθεστε – είναι αυτό που ξαφνικά προσθέτει την αίσθηση της άνεσης και την έξτρα διάθεση… κουλουριάσματος στον πιο προσωπικό σας χώρο.

Επενδύστε στα ριχτάρια

…συνδυάζοντάς τα, όπως στην παραπάνω φωτογραφία, με αντίστοιχου σχεδίου μαξιλάρια, ακόμα και σε μίνιμαλ καναπέδες ή σαλόνια.

Βάψτε τον χώρο πιο σκουρόχρωμο

…κι όμως, οι τόνοι του γκρίζου μπορεί να ακούγονται μονότονοι, αλλά αναδεικνύουν πολύ, μέσω της αντίθεσης, έναν cozy χώρο – ειδικά αν το συνδυάσετε με λευκά έπιπλα και μεταλλικά αντικείμενα.

Δημιουργήστε μια γωνιά διαβάσματος

…με ένα μονό κρεβάτι, έναν απλό καναπέ ή μία ξύλινη επιφάνεια, την οποία θα καλύψετε με μαξιλάρες, ριχτάρια ή κουβερτούλες. Με ένα φωτιστικό, έχετε δημιουργήσει την αγαπημένη σας χειμωνιάτικη γωνιά στο σπίτι.

Κουβέρτες, κουβέρτες, κουβέρτες!

…πάρτε από την φωτογραφία μία ιδέα για το πώς μπορείτε να προσθέσετε έξυπνα στο χώρο σας «χουχουλιάρικες» κουβέρτες σαν διακοσμητικά που «ζεσταίνουν» το μάτι.

Απολαύστε την… χνουδωτή υφή

…προσθέστε τεχνητή γούνινη επένδυση στις καρέκλες σας και επιλέξτε χνουδωτά χαλιά για τους χώρους σας, τέτοια που να χαίρεστε απλώς και μόνο να ακουμπάτε.

Και πολλαπλασιάστε την!

…μην αρκείστε σε ένα χαλί. Δημιουργήστε πολλά επίπεδα, π.χ. πρώτα με μία ουδέτερη μοκέτα και στη συνέχεια με μία πιο χνουδωτή βελέντζα. Οι συνδυασμοί χρωμάτων και υφών θα κάνουν ακόμη πιο άνετη την αίσθηση και στο πόδι… και στο μάτι.

Μεταφέρετε το κρεβάτι σας… στα ουράνια

…δεν είναι δύσκολο να προσθέσετε ουρανό ή κουνουπιέρα στο κρεβάτι σας. Για ακόμη πιο cozy και ονειρικό αποτέλεσμα, προσθέστε λιτά φωτάκια.

Πηγή φωτογραφιών: Pop Sugar
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v