Multiple... chairs! Stylish τραπεζαρία;

Μπορούμε να κάνουμε την τραπεζαρία μας στιλάτη. Ναι. Αλλά και αυθεντική. Και άνετη. Δείτε πώς.
Multiple... chairs! Stylish τραπεζαρία;
Τι βαρετό να είσαι καλεσμένος σε κάποιο φιλικό σπίτι, να είσαι καθηλωμένος σε μια άβολη καρέκλα τραπεζαρίας που να μην σε αφήνει να απολαύσεις την παρέα και να σκέφτεσαι την άνεση του καναπέ.

Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε βαρετούς οικοδεσπότες, άνοστο φαγητό και ανιαρές βραδιές;
Χμ! Ας μην το πάμε τόσο μακριά.

Ο χώρος της τραπεζαρίας όμως, μπορεί να αποκτήσει ενδιαφέρον, σε δόσεις που εσείς θα καθορίζετε και να δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που θα θυμάται κάποιος για καιρό. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο του σπιτιού που φιλοξενεί φιλικές και οικογενειακές στιγμές, για αυτό οφείλει να προσφέρει αισθητική αλλά και λειτουργικότητα.

Πως;

Αποφύγετε μια “στημένη” τραπεζαρία με “σεταρισμένες” καρέκλες, που θυσιάζουν την άνεση των επισκεπτών στο βωμό του design.

Αφιερώστε στο χώρο του φαγητού έναν φωτεινό χώρο του σπιτιού, όχι απαραίτητα στην συνέχεια της κουζίνας, και δώστε άλλη διάσταση στην αισθητική του τολμώντας με διαφορετικές καρέκλες ως προς το ύφος, το χρώμα και το υλικό τους.


Έτσι, κάνετε σαφή την πρόθεσή σας να οικειοποιηθείτε οι ίδιοι τον χώρο σας και καλείτε και τους άλλους να το κάνουν.

Αφήστε την επιλογή του καθίσματος στον επισκέπτη σας και θυμηθείτε ότι απευθύνεστε σε διαφορετικές προσωπικότητες, ηλικίες και διαθέσεις.

Βάλτε χρώμα στο χώρο, διαλέγοντας καρέκλες σε έντονους χρωματισμούς, μέσα από ένα ισορροπημένο mix&match.

Oh, granny...

Διαλέξτε κάποιο κομμάτι vintage (χρησιμοποιήστε τα παλιά έπιπλα της γιαγιάς, γιατί όχι;) στον αντίποδα κάποιων contemporary και εισπράξτε τα εύσημα των φίλων σας.

Ευχαριστούμε το studio LILA architect + designer με έδρα την Αθήνα για τις συμβουλές. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v