Λαχταριστές συνταγές με κοτόπουλο

Ινδικό, με κορν φλέικς, γλυκόξινο ή με πορτοκάλι; Δείτε 4 συνταγές με κοτόπουλο που θα σας κάνουν να γλείφετε τις… φτερούγες σας.
Λαχταριστές συνταγές με κοτόπουλο
Είναι θρεπτικό. Είναι χαμηλό σε λιπαρά. Είναι νόστιμο. Μαγειρεύεται εύκολα. Ό,τι θα θέλαμε από ένα κρέας το βρίσκουμε στο κοτόπουλο. Βαρεθήκατε τις κλασσικές συνταγές φούρνου και τηγανιού;

Δείτε πώς θα το απολαύσετε σε τέσσερις νόστιμες παραλλαγές.

Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα

Υλικά: Για τη σάλτσα-> ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ και έξτρα χυμό, 1 σκ. σκόρδο, 2 κρεμμύδι μικρό, ξεφλουδισμένο, μία μεγάλη χούφτα μαϊντανό μόνο τα φύλλα του, 1 μικρό τσίλι, χωρίς τα σπόρια, 3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ, 2 κ.σ. μηλόξυδο, 1 πρέζα ζάχαρη. Για το κοτόπουλο -> 6 μπούτια κοτόπουλο, 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο, 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών, 1 μικρό τσίλι, χωρίς τους σπόρους, ρύζι για σερβίρισμα

Εκτέλεση: Για την πικάντικη σάλτσα -> Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια , 2 κ.σ. νερό βραστό και 1 πρέζα αλάτι. Χτυπάμε και δοκιμάζουμε για τη γεύση. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ ακόμα. Για το κοτόπουλο -> Τρίβουμε τα μπαχαρικά, το τσίλι και 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι πάνω στο κοτόπουλο. Βάζουμε το 1/3 από τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για το λιγότερο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει τραγανό και το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και λίγο ρύζι. Συνταγή από εδώ.

Κοτόπουλο με κρούστα κορν φλέικς

Υλικά: 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, 2 φλιτζάνια κορν φλέικς, 2 αυγά, 3 κ.σ. μουστάρδα, ½ φλιτζάνι αλεύρι, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι, αλάτι

Εκτέλεση: Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και τα αλατίζουμε. Χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές μουστάρδα. Βάζουμε τα κορν φλέικς σε μία σακούλα και τα πιέζουμε με τα χέρια σας για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αυγά και τέλος από τα κορνφλέικς. Τα πιέζουμε απαλά για να κολλήσουν στο κοτόπουλο. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά περίπου. Για την σάλτσα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα και το μέλι. Συνταγή από εδώ. 

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι

Υλικά: 2 κ.σ. σουσαμέλαιο, 1 κρεμμύδι, 2 χρωματιστές πιπεριές, 10 μικρά καλαμπόκια, 1 καρότο, 1 συσκευασία ανανά (400 γρ.), 400 γρ. ντομάτες κοσκασέ, 1½ φλ. ζάχαρη, 1½ φλ. λευκό ξίδι, 2 κ.σ. σόγια, 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, 1 κ.σ. κορν φλάουρ, 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, ½ φλ. αλεύρι, ½ φλ. κορν φλάουρ, 1 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ, ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής, 1 κ.γ. ζάχαρη, 1 φλ. κρύο νερό ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, καθώς και όλα τα λαχανικά. Στραγγίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μπουκιές. Τον προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σόγια και το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε για 25'.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό ανανά. Τα προσθέτουμε στην γλυκόξινη και βράζουμε για 2'-3 ´ να πυκνώσει ελαφρά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι να γίνει λείο. (Αν το βάλουμε για 30' στο ψυγείο είναι το ιδανικό). Βουτάμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το τηγανίζουμε σε λάδι 4'-5' από κάθε πλευρά  μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως με την γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι. Συνταγή από εδώ.

Κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Υλικά: 4 φιλέτα κοτόπουλο, μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 4 κ.σ. μπαλσάμικο, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο, 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 2 κ.γλ. ξερό δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. φρέσκο, μισό φλιτζάνι ζωμό κότας, ρύζι, σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο για συνοδευτικό

Εκτέλεση: Υπολογίζουμε από ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλου για κάθε άτομο. Για 4 φιλέτα κοτόπουλου λοιπόν, ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 4 κ.σ. μπαλσάμικο και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο. Σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο, στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Το γυρίζουμε για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 2 κ.γλ. ξερό δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. φρέσκο και τελειώνουμε με μισό φλιτζάνι ζωμό κότας. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δυναμώνουμε τη φωτιά για να μειωθεί η σάλτσα μέχρι να πήξει. Το συνοδεύουμε με ρύζι και σοταρισμένο σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο. Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v