Υπέροχες δραστηριότητες για γονείς και παιδιά

Θέατρα, μουσεία και χώροι περιπέτειας και παραμυθιού σας περιμένουν για παιχνίδι και γνώση μαζί με τα πιτσιρίκια.
Υπέροχες δραστηριότητες για γονείς και παιδιά

Αναρρίχηση ή μήπως δημιουργικό παιχνίδι ενώ εσείς απολαμβάνετε το καφεδάκι σας; Θέατρο ή επιστημονικές ανακαλύψεις από τα ίδια τους τα χέρια στη ρομποτική;  Έχουμε τις καλύτερες ιδέες για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα πιτσιρίκια μέσα από τις πιο διασκεδαστικές χειμερινές δραστηριότητες.

Βρείτε το κλειδί του Σολ!

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη καλεί πιτσιρίκια από 6 ετών να λύσουν ένα πρωτότυπο μυστήριο: να βρουν το Κλειδί του Σολ που έχει εξαφανιστεί. Αποκαλύπτονται καλά κρυμμένα μυστικά και συνωμοσίες που οι μικροί ντεντέκτιβ θα πρέπει να βάλουν σε μια σειρά για να εξιχνιάσουν την υπόθεση σε ένα μουσικό… θρίλερ. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ. Περισσότερα εδώ

Μικροί αναρριχητές

Για τα… υπερκινητικά πιτσιρίκια η αναρρίχηση αποτελεί ιδανική αφορμή για άθληση και ψυχαγωγία. Must προορισμός εντός Αττικής το The Wall στην Παλλήνη, το οποίο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιδιά από 4 ετών. Πέρα από αναρρίχηση (με κόστος 15 ευρώ/ώρα), τα παιδιά μπορούν να επιδοθούν σε Bungee Τραμπολίνο, παιχνίδια με σχοινιά, αλλά και σε διαδρομές με ποδήλατα go kart. 

Παιδότοπος για μικρούς – και μεγάλους

Τα παιδιά διασκεδάζουν ποιοτικά κι εσείς απολαμβάνετε το καφεδάκι σας άνετοι. Κάπως έτσι συνδυάζετε ξεκούραση (για εσάς) και ξεκούραση (για εκείνα) σε παιδότοπους – καφέ της πόλης. Στο Καφέ Σαν Παραμύθι στο Περιστέρι για παράδειγμα, κουκλοθέατρο, κατασκευές και ιδιαίτερα παιχνίδια θα ενθουσιάσουν τα παιδιά ενώ εσείς πίνετε τον καφέ σας είτε στον ιδιαίτερα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο είτε στην αυλή. Το κόστος για τη συμμετοχή στο παιχνίδι είναι 5 ευρώ με χυμό ή κέικ.

Λιλιπούτειοι επιστήμονες

Θέλετε τα πιτσιρίκια να αναπτύξουν οικειότητα με την ρομποτική και να μάθουν να κατασκευάζουν μόνα τους από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες μηχανές; Μια επίσκεψη στα Ρομποτάκια στη Γλυφάδα και η συμμετοχή σε κάποιο από τα σεμινάρια που προσφέρει ο χώρος θα τα μετατρέψουν σε μίνι επιστήμονες. Τα παιδιά από 4 ετών που είναι επίδοξοι επιστήμονες, μπορούν να ακονίσουν το μυαλό τους αποκτώντας βασικές γνώσεις μαθηματικών και φυσικής ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που μαθαίνουν στο σχολείο. Για τα σεμινάρια και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, δείτε εδώ.

Ιανουάριος για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Το ΚΠΙΣΝ εμπλουτίζει το πρόγραμμα του Ιανουαρίου με δωρεάν διαδραστικές εκδηλώσεις για παιδιά κι εσείς έχετε μπόλικες αφορμές για να τα πάτε μια βόλτα από εκεί: κύκλος εργαστηρίων για κατασκευή θερμοκηπίου και παρατήρηση φυτών (Σάββατα 21 και 28/1), εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης (Σάββατα 21, 28/1 και Κυριακές 22, 29/1) και δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα έργα της Niki de Saint Phalle με κεντρικό θέμα τη μητέρα (Κυριακές 22, 29/1). Περισσότερα εδώ.  

Μικροί σινεφίλ

Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού KinderDocs που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη και ξεκινά τις προβολές του την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 μικρού μήκους αλλά και 2 μεγάλου μήκους ευρωπαϊκά ντοκιμαντέρ, τα οποία καταπιάνονται με θέματα σημερινά, που ψυχαγωγούν αλλά και προβληματίζουν τα παιδιά και τους συνοδούς τους και προβάλλονται στην αρχική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου: 3€ (παιδιά ) 6€ (ενήλικες). Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και επιλέξτε ταινία εδώ

Όλοι στο Μουσείο!

Παραμύθια, χρώματα και κατασκευές περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης για διασκέδαση, γνώση και παιχνίδι. Την Κυριακή 22/1 παιδιά και γονείς θα παρακολουθήσουν τη μεταμόρφωση της ζέβρας και των άλλων ζώων στη μαγική σπηλιά, κατασκευάζοντας πορτραίτα των ζώων, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 29/1 τα παιδιά περιπλανιούνται σε ένα λαχταριστό σπίτι, ενώ την Κυριακή 22 και το Σάββατο 28/1 εμπνέονται από τον πίνακα του Τσαρούχη «Οι Τέσσερις Εποχές» και συνθέτουν πορτραίτα από φρούτα. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v