Σούπερ ιδέες για διασκέδαση με τα πιτσιρίκια

Γιορτινά πάρκα ή κατασκευές στο σπίτι; Βραδιές με gaming ή μια ημέρα στο λούνα πάρκ; Ψυχαγωγικές ιδέες για να περάσετε καλά με τα πιτσιρίκια.
Σούπερ ιδέες για διασκέδαση με τα πιτσιρίκια
Τα σχολεία έχουν κλείσει, και αυτό τους δίνει μπόλικο ελεύθερο χρόνο. Εσείς πάλι, έχετε τιμήσει τη φετινή σας άδεια και περνάτε περισσότερες στιγμές μαζί τους. Πώς θα ενισχύσετε την κάθε μέρα με ψυχαγωγικές προτάσεις;

Δείτε παρακάτω μερικές άκρως διασκεδαστικές προτάσεις για ψυχαγωγικό χρόνο με τα παιδιά σας.

Πάμε παγοδρόμιο;

Η πιο κατάλληλη περίοδος για τόλουπ και άξελ πάνω στον πάγο με τα πιτσιρίκια είναι τα Χριστούγεννα. Τα παγοδρόμια ξεφυτρώνουν… από δω και από εκεί και τα πέδιλα φοριούνται για σλάλομ στον πάγο από μικρούς και μεγάλους. Στο κέντρο της πόλης, παγοδρόμια θα βρείτε στο εμπορικό κέντρο Athens Heart, στο αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ και στο Μέγαρο Μουσικής. Στα προάστια, ξεχωρίζουν το παγοδρόμιο στο Φλοίσβος Εξπρές στη γνωστή Μαρίνα, και το παγοδρόμιο στο χριστουγεννιάτικο χωριό Φρόλι που έχει στηθεί εδώ και μερικές ημέρες στο Άλσος Κηφισιάς.

Επιστήμη για παιδιά

Αναρωτηθήκατε ποτέ – και τα πιτσιρίκια μαζί σας – τι στην ευχή ήταν εκείνο το άστρο που οδήγησε τους μάγους της Βηθλέεμ; Μάλλον ήρθε η ώρα να τους λύσετε τυχόν απορίες (και δικές σας), με μια επίσκεψη στο Πλανητάριο, όπου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου παρουσιάζεται το «Άστρο των Χριστουγέννων» για παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω. Περισσότερα εδώ.

Μια ημέρα στο λούνα πάρκ

Σε εξίσου γιορτινό κλίμα, πάρκα διασκέδασης για πιτσιρίκια και σταθερές αξίες ψυχαγωγίας στην πόλη επιστρατεύουν άγιους βασίληδες, διασκεδαστικά παιχνίδια, ξωτικά και άφθονη παραμυθένια ατμόσφαιρα για να διασκεδάσετε μαζί με τα πιτσιρίκια. Το Allou Fun park στον Κηφισό, για παράδειγμα, έχει δωρεάν είσοδο και ενισχύει τη γκάμα παιχνιδιών του με τα King, Baseball, Smash και No Limit Fun 5D, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου, περισσότερα εδώ.  Το Santa Klaus Kingdom από την άλλη πλευρά, επιστρέφει το MEC Παιανίας μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και σας καλεί σε έναν τεράστιο χώρο α ζήσετε τη μαγεία με 40 παιχνίδια και ένα μόνο εισιτήριο. Περισσότερα εδώ

Χειροτεχνίες

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να περάσετε ευχάριστο χρόνο με το πιτσιρίκι κατ’ οίκον είναι να φτιάξετε μαζί εύκολα και διασκεδαστικά έργα τέχνης από απλά υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι: χριστουγεννιάτικα ρολά από χαρτί υγείας, ζωγραφική πάνω σε ένα παλιό σεντόνι, δεντράκια από χαρτόνι, χειροποίητες γιρλάντες, ψαράκια στον τοίχο από πλαστικά πιατάκια και πεταλούδες από τούλι είναι μερικές μόνο DIY ιδέες. Δείτε περισσότερες εδώ, εδώ και εδώ. 

Μικροί σεφ

Οι γιορτές είναι η ιδανική περίοδος να εμπλέξετε τα πιτσιρίκια στα μαγειρέματα του σπιτιού – η ιδέα ότι θα έχουν όσα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και πίτες θέλουν, αφού θα έχουν βοηθήσει και τα ίδια να τα ετοιμάσουν, θα τα κάνει να αγαπήσουν πιο εύκολα την διαδικασία του μαγειρέματος, που με τη σειρά του θα τα βοηθήσει να μυηθούν στις αρετές της οργανωτικότητας, της ακρίβειας και της δημιουργικότητας. Δείτε μερικές συνταγές εδώ, εδώ και εδώ.

Κυνήγι θησαυρού στο σπίτι

Καταρτίστε μια λίστα με μικρά ασυνήθιστα αντικείμενα που θα έχετε κρύψει μέσα στο σπίτι (ένα παλιό γραμματόσημο, μια φωτογραφία της γιαγιάς κ.ο.κ.) – βάλτε έναν μίνι-διαγωνισμό στα πιτσιρίκια για το ποιος μπορεί να βρει τα περισσότερα αντικείμενα, και το σπίτι αμέσως… θα γίνει μια άκρως ψυχαγωγική αρένα. Έχετε βέβαια κατά νου πως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για συγύρισμα στη συνέχεια.

Επιτραπέζια

Επιλέξτε το αγαπημένο τους από τα επιτραπέζια παιχνίδια – ή αν δεν έχετε στο σπίτι, επιλέξτε κάποια από τις δεκάδες προτάσεις της Κάισσας ανά ηλικία, και περάστε μια βραδιά με επιτραπέζια, σπιτικό ποπκορν και χριστουγεννιάτικες μελωδίες να παίζουν στο φόντο.  

Βραδιά video games και πίτσας

Ο καλύτερος συνδυασμός για να τα ξετρελάνετε είναι να τους στήσετε μια ψυχαγωγική βραδιά που να συνδυάζει τα αγαπημένα τους video games, το κάλεσμα φίλων και την κατανάλωση σπιτικής πίτσας. Για παιχνίδια μπορείτε να πάρετε ιδέες από εδώ, για κάθε κονσόλα, ενώ σούπερ λαχταριστές συνταγές για πίτσα θα βρείτε εδώ

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v