8 παιδικές παραστάσεις που αξίζουν

Οι τρεις σωματοφύλακες, ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο Όσκαρ Ουάιλντ ανεβαίνουν στις παιδικές σκηνές της Αθήνας, και υπόσχονται γέλιο, συγκίνηση και τροφή για σκέψη.
8 παιδικές παραστάσεις που αξίζουν
Γέλιο και συγκίνηση, τροφή για σκέψη και κουβέντα, και παραγωγές που εγγυώνται ότι οι εποχές που οι μεγάλοι μισοκοιμούνταν στις θέσεις τους για να δουν ένα θέατρο τα πιτσιρίκια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα παιδικά θέατρα της Αθήνας έχουν πλέον πράγματα να πουν σε όλους. Το δύσκολο είναι να διαλέξετε πού θα (πρωτο)πάτε. Αλλά γι’ αυτό, εμείς είμαστε εδώ.

Ένας δράκος… μα ποιος δράκος; στο Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59, τηλ.: 210 77 11 333
Ηλικίες: από 6 ετών
Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ ανέργων



Η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος βάζοντας την δική τους γνώριμη πινελιά διασκευάζουν το Δράκο του Γιεβγκένι Σβάρτς, δημιουργώντας μια σκηνική σύνθεση για μικρούς –και όχι μόνο– θεατές, με καυστικό χιούμορ, παιγνιώδεις ανατροπές που μπλέκουν το παραμύθι, την παραβολή και τη σάτιρα. Η υπόθεση του έργου θα μπορούσε να είναι η κλασική υπόθεση κάθε παραμυθιού: Ο γενναίος ιππότης Λανσελότος που ξεκινά να σώσει την κόρη του βασιλιά από τα δόντια του δράκου. Τα πράγματα, όμως, εδώ δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται.

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας στο Εθνικό Θέατρο
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210 5288170-171
Ηλικίες: από 6 ετών



Ο πρίγκιπας του Όσκαρ Ουάιλντ ήταν ευτυχισμένος όσο ζούσε, προφυλαγμένος από έγνοιες και σκοτούρες, πίσω από τον φράχτη ενός παλατιού. Τώρα που πέθανε κι έγινε χρυσό άγαλμα, δεν είναι καθόλου ευτυχισμένος. Για την ακρίβεια, κλαίει κάθε βράδυ, για την φτώχεια και την δυστυχία που βλέπει από ψηλά. Μέχρι που ένα μικρό χελιδόνι έρχεται και κουρνιάζει στα πόδια του. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο σε μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης. Σκηνοθετεί ο Άρης Τρουπάκης.

Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο στο Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59, τηλ.: 210 77 11 333
Ηλικίες: από 4 ετών
Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ ανέργων



Αν δεν το είδατε πέρυσι… σπεύστε. Η μαγική παράσταση του Θεάτρου Πόρτα, όπου οι κολοκύθες γίνονται άμαξες, τα ποντίκια άλογα, τα παλιά παπούτσια γυάλινα γοβάκια, ο χορός γίνεται αφήγηση και η αφήγηση κοντσέρτο, συνεχίζεται για δύο ακόμα παραστάσεις (την Δευτέρα 26/12 και την Κυριακή 8/1 στις 15.00). Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης.

Η τελευταία μαύρη γάτα στο Θέατρο Άλφα - Ιδέα
Πατησίων 37, Πολυτεχνείο, τηλ.: 210 5238742
Ηλικίες: από 6 ετών
Εισιτήρια: 8€ παιδικό, 10€ ενηλίκων



Η ιστορία της Τελευταίας Μαύρης Γάτας είναι η ιστορία μιας πολυμήχανης, ευέλικτης και εφτάψυχης γάτας. Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο εθνικός μας παραμυθάς, πλάθει έναν μυθικό, αλλά πειστικό κόσμο, μια περιπέτεια με αγωνιώδεις καταδιώξεις και σπαρταριστούς χαρακτήρες. Αντιμετωπίζει, όπως πάντα, τα παιδιά σαν ωρίμους ανθρώπους με φαντασία, κρίση και ξεκάθαρη σκέψη. Την παράσταση σκηνοθετούν οι Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Ο Εμίλ και οι Ντετέκτιβ στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου
Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ: 212 2540300
Ηλικίες: από 5 ετών
Εισιτήρια: από 11€



Το πολυδιαβασμένο παιδικό βιβλίο του Έριχ Καίστνερ μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, σε διασκευή της Μιμής Ντενίση, με πρωταγωνιστές τους Αντώνη Λουδάρο, Ναταλία Δραγούμη, Νεφέλη Ορφανού, Ανδρέα Κωνσταντινίδη, και Αλέξανδρο Καλπακίδη, μεταξύ άλλων. Η υπόθεση ακολουθεί τον μικρό Εμίλ και τους φίλους του, που καταδιώκουν τον κύριο Σανταχιόνι, τον οποίο υποψιάζονται ως κλέφτη των χρημάτων του Εμίλ. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία καταδίωξης, ένα αστυνομικό έργο για παιδιά, με χιούμορ και δράση.

Ολόγυρα, ολότελα, ολόιδιοι στο Θέατρο Άνεσις
Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ: 2107488881
Ηλικίες: από 4 ετών
Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ παιδικό



Μια κωμωδία για όλες τις ηλικίες που θίγει το «καυτό» ζήτημα του bullying με τρόπο ευφάνταστο, απολαυστικά ψυχαγωγικό, συγκινητικό αλλά και εμπνευσμένα διδακτικό. Το «Ολόγυρα, ολότελα, ολόιδιοι» είναι η ιστορία ενός αγοριού-θύματος bullying, που εύχεται να ήμασταν όλοι ίδιοι… και καταλήγει να ζει σε έναν πολύ βαρετό κόσμο. Ο Θεόδωρος Κανδηλιώτης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Σύλβια Δελικούρα, Κατερίνα Τσάβαλου, Έλενα Ασημακοπούλου, Ολυμπία Σκορδίλη, και Ερνέστο Βουτσίνο.

Οι Τρεις Σωματοφύλακες στο Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτου 9, κέντρο, τηλ.: 21 0364 8303
Ηλικίες: από 7 ετών
Εισιτήρια: 12€



Φιλόδοξη παραγωγή, που υπόσχεται να μας μεταφέρει στον 17ο αιώνα, μέσα από μια περιπέτεια με εξαίρετες μουσικές συνθέσεις, καταιγιστική δράση και δεξιοτεχνικές ξιφομαχίες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια εποχής, οι μάσκες, τα καπέλα και οι υψηλής ευκρίνειας βίντεο - προβολές συμπληρώνουν τη δράση και φτιάχνουν ατμόσφαιρα εποχής. Σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Τα ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς, τηλ.: 21 0414 3300
Ηλικίες: από 5 ετών
Εισιτήρια: 12€



Με υπότιτλο «όλοι είμαστε ξένοι, κάπου» αυτή η τρυφερή διασκευή του γνωστού έργου του Τζόναθαν Σουίφτ διηγείται το ταξίδι της μικρής φοβισμένης Γκιουλ, που ταξιδεύει μακριά από την πατρίδα της παρέα με το alter ego της, τη ζωηρή Ιβέρ. Οι δυο τους τελικά θα ανακαλύψουν ότι τα μάτια δεν βλέπουν τον κόσμο –τον δημιουργούν. Σκηνοθετεί ο Πάρις Μέξης και πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Δενδρινός, Λήδα Καπνά, Κωνσταντίνος Κουνέλλας, Γιάννης Λατουσάκης, Κατερίνα Λάττα, Έλενα Μεγγρέλη, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Αθηνά Σακαλή.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v