Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά στην Αθήνα

Οκτώ παιδικά προγράμματα και summer camps στην Αθήνα για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και γνώσεις όλο το καλοκαίρι.
Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά στην Αθήνα
Τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά… δεν κρατιούνται μέχρι να έρθει η ώρα που θα πάτε διακοπές; Έχουμε οκτώ υπέροχες, και άκρως εποικοδομητικές ιδέες για να τα κρατήσετε απασχολημένα στην καλοκαιρινή Αθήνα. Μουσεία, θέατρα και εργαστήρια της πόλης ετοιμάζουν καλοκαιρινά camps και εκπαιδευτικά προγράμματα γεμάτα γνώσεις, παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς Αθηναίους.

«Γνωρίζω την κεραμική παράδοση της χώρας μου»
Το Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής (Μελιδώνη 4, Κεραμεικός) πραγματοποιεί δωρεάν θερινά προγράμματα για παιδιά ανέργων, σε τέσσερις εβδομαδιαίους κύκλους ως τις 15/7 (καθημερινά 10.00-14.00), ένα πρόγραμμα γεμάτο πηλό και άλλες εικαστικές δραστηριότητες στο φιλόξενο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου του μουσείου. Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών και συνδυάζει μάθηση και ψυχαγωγία, γνώσεις για την παραδοσιακή κεραμική του τόπου με την εξάσκηση της φαντασίας.

Με τέχνη αυτό το καλοκαίρι
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9, Πλάκα) πραγματοποιεί καλοκαιρινό camp για παιδιά 5-10 ετών, που χωρίζεται σε δύο περιόδους των δύο εβδομάδων, γεμάτες εικαστικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, επισκέψεις σε άλλα μουσεία, παιχνίδια, ηχοϊστορίες, γνωριμία με συγγραφείς παιδικών βιβλίων και εξερευνήσεις στην Πλάκα. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 250€ για την κάθε περίοδο δύο εβδομάδων (10% έκπτωση σε αδέρφια και ανέργους).



Καλοκαίρι στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας
Ως τις 29 Ιουλίου, καθημερινά από τις 8.30 ως τις 16.30, τα παιδιά 5-12 ετών μπορούν να «ταξιδεύουν» με τις συλλογές του Παιδικού Μουσείου (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα), με στόχο να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, θα ταξιδέψουν στον χρόνο, μέσα από συλλογές ρούχων, στην ιστορία, μέσα από συλλογές αγγείων, στην Ελλάδα, μέσα από συλλογές χαρτών και αναμνηστικών, στη φύση, μέσα από βόλτες στον Εθνικό Κήπο και στον κόσμο, μέσα από συλλογές σημαιών, παιχνιδιών και εθίμων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσκεψη σε άλλα μουσεία της Πλάκας και θα υλοποιείται κάθε εβδομάδα (από Δευτέρα ως Παρασκευή) για έξι περιόδους, ως τις 29/7. Σημειώστε ότι στις 10/7 θα πραγματοποιηθεί και το νέο οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χαρτογράφοι στον Εθνικό Κήπο» για παιδιά Γ’-Ε’ Δημοτικού, ένα παιχνίδι με χάρτες… έξω από τις σχολικές τάξεις. Η οικονομική συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα είναι 7€ το άτομο, 6€ για αδέλφια. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2103312995.

Summer Camp στο Μουσείο Πειραμάτων
Σε ένα χώρο σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, το Μουσείο Πειραμάτων (Συβρισσαρίου 6, Καισαριανή) διοργανώνει, καλοκαιρινό ημερήσιο πρόγραμμα τις ώρες, που οι γονείς βρίσκονται στη δουλειά. Οι μικροί επιστήμονες συμμετέχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων, με πειράματα, παιχνίδια και εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από εμψυχωτές υψηλής εκπαιδευτικής και επιστημονικής κατάρτισης. Κάθε ημέρα στο summer camp επιφυλάσσει εκπλήξεις από μία διαφορετική επιστήμη, ενώ τα πειράματα και οι δραστηριότητες είναι διαφορετικά κάθε εβδομάδα – περιλαμβάνονται ομαδικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, εξορμήσεις στη φύση και κατασκευές, από τις 8 το πρωί ως τις 16.00. Το ημερήσιο κόστος ανέρχεται στα 25€ (ή 22€ για αδέρφια) και το εβδομαδιαίο κόστος στα 110 και 100€ αντίστοιχα.

Καλοκαιρινό πρόγραμμα Εργαστηρίου θεάτρου Πόρτα
Το Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα (Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι) οργανώνει καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 6-11 ετών, διάρκειας δύο εβδομάδων (διαθέσιμες περίοδοι πλέον από αυτή την εβδομάδα ως τις 8/7, καθημερινά 9.30-13.30). Στόχος του εργαστηρίου είναι η επικοινωνία των παιδιών μέσα από θεατρικές δραστηριότητες και παιχνίδια, για να γνωρίσουν με τρόπο δημιουργικό τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει. Αυτό θα το καταφέρουν ακούγοντας παραμύθια από την Ξένια Καλογεροπούλου, παίζοντας ρόλους και παιχνίδια θεάτρου, δοκιμάζοντας το σώμα τους μέσα σε ασκήσεις κίνησης και ρυθμού, μέσα από ήχους της φύσης και μουσικές, ξαπλώνοντας κάτω από τα δέντρα και παίζοντας τριγύρω τους παραδοσιακά παιχνίδια, ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας «τα απαραίτητα» της εξερεύνησης, κάνοντας πικ-νικ σε κοντινά δασάκια και κήπους και φυτεύοντας στον μικρό κήπο του Εργαστηρίου. Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 120-250€ αναλόγως περιόδου.



Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Τα παιδιά 4-8 ετών εξερευνούν τις συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4 / Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1), με πρωταγωνιστή τον κινέζο καλλιτέχνη Ai Weiwei, αλλά και κυκλαδίτες, κύπριους και αθηναίους πολίτες της αρχαιότητας. Το Summer Camp πραγματοποιείται σε έξι πενθήμερους κύκλους συναντήσεων ως τις 29/7 (Δεύτερα ως Παρασκευή 10.00-13.00) και το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την 1η ημέρα τα παιδιά ταξιδεύουν στις Κυκλάδες μέσα από υλικά, εργαλεία και ειδώλια. Την 2η μέρα ακολουθούν τα ίχνη του Ηρακλή. Την 3η μέρα ταξιδεύουν στη Μεσόγειο με τη βοήθεια κύπριων εμπόρων. Την 4η μέρα περιδιαβαίνουν στην αρχαία Αθήνα και την 5η μέρα εξερευνούν τα έργα του Ai Weiwei. Το κόστος συμμετοχής είναι 80€ (65€ για αδέρφια) – κρατήσεις στο 2107294220.

Πολύχρωμα Σάββατα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Αυτόν τον Ιούλιο, το Μουσείο Σχολικής Ζωής (Τριπόδων 23, Πλάκα) πραγματοποιεί βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 2-5 ετών τα Σάββατα 2 και 9/7, στα οποία τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων μέσα από αφηγήσεις, κατασκευές, χορό και τραγούδι. Η διάρκειά τους είναι 60 λεπτά και το κόστος συμμετοχής στα 12€ (10% έκπτωση για αδέρφια) – στην τιμή περιλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο μουσείο. Πληροφορίες στο 2103250341.



Καλοκαιρινά πρόγραμματα-Summer Camps στην Τεχνόπολη
Εβδομαδιαία camps ως τις 15 Ιουλίου πραγματοποιεί η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου αυτό το καλοκαίρι (Πειραιώς 100, Γκάζι). Κάθε εβδομάδα, οργανώνεται και ένας διαφορετικός εκπαιδευτικός κύκλος με παιχνίδια από όλο τον κόσμο, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, ζωγραφική, χορό κ.α. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών, που θα απασχολούνται καθημερινά για μία εβδομάδα από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120€ (εκπτώσεις σε αδέρφια). Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε εβδομάδας εδώ – περισσότερες πληροφορίες στο 2103475535.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v