Οι δωρεάν παιδικές δραστηριότητες του καλοκαιριού

Αφηγήσεις, φεστιβάλ, εργαστήρια ρομποτικής και ένα σωρό ακόμα δωρεάν καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα πιτσιρίκια στην Αθήνα.
Οι δωρεάν παιδικές δραστηριότητες του καλοκαιριού

Τα σχολεία έκλεισαν ή όπου να'ναι κλείνουν, τα πιτσιρίκια… αράζει και εμείς σαν γονείς ψάχνουμε τις δραστηριότητες της πόλης όπου μπορούν να συμμετέχουν, να μάθουν, να διασκεδάσουν, να παίξουν. Για να ακριβολογούμε, ψάχνουμε τις δωρεάν δραστηριότητες, μιας και όπως και να το κάνουμε τα πράγματα είναι κάπως… στένα εν όψει καλοκαιριού.

Δείτε παρακάτω μερικές άκρως ενδιαφέρουσες, δωρεάν και εποικοδομητικές αφορμές για μάθηση και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους.

Μικροί και μεγάλοι γιορτάζουν την ημέρα Γονιμότητας

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου  από τις 17:00 η «Αγορά» (Στοά Καλατράβα) στο Ολυμπιακό Στάδιο πλημμυρίζει με μοναδικές στιγμές, γέλιο και παιχνίδι. Οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των 4.000τ.μ υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών σύμφωνα με την ηλικία τους. Φουσκωτά, μπαλάκια, τσουλήθρες και άλλες πολλές εκπλήξεις στο Baby Park, μηχανάκια, αλογάκια, φουσκωτά κάστρα και τσουλήθρες στο Playground, Caroussel, τραμπολίνο, αλλά και ηλεκτρικό τρενάκι στο Luna Park, είναι μερικά μόνο από τα παιχνίδια που θα απασχολήσουν τα πιτσιρίκια.

Για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά στο Adventure Field θα υπάρχει πύργος αναρρίχησης, τοξοβολία και Bunge τραμπολίνο, ενώ στο Energy Games θα μπορούν να «προπονηθούν» στο φουσκωτό ποδόσφαιρο και basket και να εκτονώσουν όλη την ενέργειά τους σε παιχνίδια δράσης. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και η hi-tech area με ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά παιχνίδια για γονείς και παιδιά.

Στο Junior Theater, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, κλόουν, animater, θέατρο σκιών και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα θα βρίσκονται επί σκηνής ανά 30 λεπτά, ενώ στην σκηνή Meet & Greet area οι νεαροί καλεσμένοι, μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αλλά και να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους παιδικούς ήρωες.

Info: Τετάρτη 15 Ιουνίου, 17:00-21:00 στο ΟΑΚΑ. Πληροφορίες : www.imeragonimotitas.gr

Ρομποτική για παιδιά στα Public

Μια εξαιρετική αφορμή για παιδιά 7-12 ετών να μάθουν τα μυστικά της ρομποτικής είναι η Ημερίδα που διοργανώνει το Public Συντάγματος. Ένα δομημένο εργαστήριο ρομποτικής, όπου τα παιδιά με καθοδήγηση, ενεργή ενασχόληση και βιωματική προσέγγιση, συνδυάζουν έμπρακτα πληροφορική, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά. Στόχος και μέσο του εργαστηρίου είναι το ρομπότ και πώς αυτό χτίζεται σύμφωνα με τις προγραμματιστικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές απαιτήσεις κατά περίπτωση.

Info: Σάββατο 11 Ιουνίου στις 12:00. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 2 ώρες. Πληροφορίες/εγγραφές: Καραγιώργη Σερβίας 1, Τηλέφωνο: 210 3246210.

«Γνωρίζω την κεραμική παράδοση» από το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Μια εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στην πόλη προτείνει το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής για το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεσσάρων κύκλων γεμάτο πηλό και afisaάλλες εικαστικές δραστηριότητες που πραγματοποιείται στον φιλόξενο χώρο του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Μελιδώνη και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά στις 21 Ιουνίου και ο τελευταίος στις 11 Ιουλίου.

Info: To πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν και απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών είναι η επίδειξη κάρτας ανεργίας του γονιού και οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103318491-2.


Φως και Τέχνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Φως, γραμμές και χρώματα γεμίζουν το εργαστήριο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο παιδιά 5-9 ετών εξερευνούν τις αμέτρητες δυνατότητες της τέχνης. Αντλώντας έμπνευση από καλλιτέχνες που έχουν χρησιμοποιήσει τα ίδια μέσα, τα πιτσιρίκια πειραματίζονται με το φως του ήλιου και τις σκιές που δημιουργεί και, με τη χρήση προβολικού, σχεδιάζουν όλοι μαζί μια νέα ομαδική σύνθεση.

Info: Κυριακή 12 Ιουνίου στις 17:30.  Διάρκεια εργαστηρίου: 17.30-19.00. Συμμετοχή με κράτηση θέσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή μέσω email στο [email protected].

«Στο βάθος Κήπος» στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α. Τρίτσης

Για κάθε Κυριακή του Ιουνίου, η «Έδρα» μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «Έκφραση» υλοποιεί το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος…Κήποςσ!» για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η γνωριμία με τα λαχανικά και την καλλιέργειά τους, τα αρωματικά φυτά και οι χρήσεις τους, τα καρποφόρα δέντρα, η βιολογική καλλιέργεια, η φυσική καλλιέργεια  είναι μερικά από τα θέματα των δραστηριοτήτων. Κεντρικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος, η σύνδεση της τροφής με τη γη, η θεραπευτική επαφή με τη φύση και η καλλιέργεια της πεποίθησης ότι όλοι μπορούν να γίνουν μικροί κηπουροί και στην πόλη. Η προσέγγιση των θεμάτων γίνεται μέσα από τα μονοπάτια της δημιουργικής έκφρασης και του βιωματικού παιχνιδιού. Στο πρόγραμμα τα πιτσιρίκια έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα περιβάλλοντος και φυτικής παραγωγής, μέσω βιωματικών εφαρμογών, παιχνιδιών και δράσεων στον υπέροχο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης.

Info: Κάθε Κυριακή του Ιουνίου στις 11.00. Σημείο συνάντησης: Κτίριο Natura. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Υπεύθυνη Πολιτιστικών, κα. Μαριτίνα Κονταράτου, 6942056334, email: [email protected]. Περισσότερα εδώ

Φεστιβάλ Αφήγησης από το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση»

Εννέα βραδιές αφήγησης, εννέα αφηγητές, εννέα Παρασκευές έως την 1η Ιουλίου, στις 8:00 το βράδυ στο Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» για να ακούσουν τα παιδιά παραμύθια με αλάτι και νερό, ζάχαρη και κανέλα, παραμύθια λαϊκά που… θεραπεύουν, παραμύθια για την αγάπη.

Info: Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 8653960 – εσωτερικό 111, από τις 10:00 έως τις 16:00, από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v