Εστιατόρια κατάλληλα για ανηλίκους: Τα παιδία… τρώγει

Έξοδος για φαγητό μαζί με τα παιδιά; Κάντε τους το χατίρι και επιλέξτε ένα από τα εστιατόρια που τα σέβονται. Δείτε πού θα βρείτε παιδικά μενού, καρεκλάκια για μωρά και προσωπικό φιλικό προς τους μικρούς γευσιγνώστες.
Εστιατόρια κατάλληλα για ανηλίκους: Τα παιδία… τρώγει
Από την στιγμή που η οικογένειά σας «ενισχύθηκε» με νέα μέλη, οφείλετε να τα υπολογίζετε στις εξόδους σας. Το να τρώμε έξω είναι πάντα ευχάριστο, αλλά όταν τα πιτσιρίκια της παρέας δεν έχουν κάτι πιο ενδιαφέρον να ασχοληθούν από το να σκίζουν τραπεζομάντιλα (η καλύτερη περίπτωση) ή και να γκρινιάζουν αδιάκοπα απαιτώντας επιστροφή στο σπίτι, το γεύμα δεν είναι τόσο απολαυστικό όσο φαινόταν στην αρχή για όλα τα μέλη της οικογένειας. Υπάρχει λύση ή θα ξαναφάτε κανονικά όταν γίνουν... οκτώ; Δείτε ποια εστιατόρια φροντίζουν τους λιλιπούτειους πελάτες τους με ειδικά μενού, παιχνιδιάρικους χώρους και δραστηριότητες για παιδιά.

Wagamama
Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να αρχίσουν τα μικρά σας να μυούνται σε διαφορετικές γεύσεις. Όταν οι (άπω) ανατολίτικες συνταγές συναντούν την kid friendly πολιτική, τα παιχνίδια με μαρκαδόρους και τα ειδικά παιδικά μενού των Wagamama, τότε το συγκεκριμένο εστιατόριο μπαίνει στην «εμπροσθοφυλακή» των κατάλληλων για παιδιά καταστημάτων. Ο παιδικός κατάλογος περιλαμβάνει απλές, νόστιμες και θρεπτικές ιδέες με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles, ενώ με την επιλογή του «Super Noodler», μπορείτε να διαλέξετε ένα μίνι γεύμα, ένα αναψυκτικό και ένα επιδόρπιο. Το εστιατόριο βρίσκεται στο εμπορικό Golden Hall, όπου θα βρείτε και ειδικούς χώρους βρεφικής φροντίδας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ (τιμές 15-25 ευρώ). 

TGI Friday’s
Ποιο παιδί δεν λατρεύει τις Παρασκευές; Η γνωστή αμερικανική αλυσίδα (Thank God It’s) Friday’s συμμερίζεται τον πόθο τους και φέρνει το πνεύμα της Παρασκευής στα εστιατόριά της, δείχνοντας να υπολογίζει τους μικρούς πελάτες. Διαθέτει ικανοποιητική ποικιλία στο παιδικό μενού, αφού τα ανήλικα μέλη της οικογένειάς σας θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε fajitas κοτόπουλου, πέννες με σως μαρινάρα, mini burgers συνοδευμένα με την πιο υγιεινή επιλογή της σάλτσας ντομάτας, chicken fingers και «ανήλικα» επιδόρπια παγωτού. Επιπλέον, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι οι λάτρεις των… πόσιμων γεύσεων, καθώς τα Friday’s διαθέτουν ειδική λίστα με παιδικά «κοκτέιλς» όπως το δημοφιλές Banana Kong (μπανάνα, φράουλα, σιρόπι σοκολάτα, γάλα, παγωτό βανίλια και sherbet πορτοκάλι), το Strawberry Sunrise (χυμός πορτοκάλι, φράουλα και sherbet πορτοκάλι) και το Shirley Temple (κεράσι με Sprite).
Οι χώροι είναι καθαροί, ενώ το προσωπικό είναι χαρακτηριστικά ευδιάθετο και διαθέσιμο να διασκεδάσει τα μικρά παιδιά. Τα μπαλόνια, οι ειδικές εκπλήξεις-υπερπαραγωγή σε περιπτώσεις γενεθλίων και οι ζωγραφικές περιπέτειες στις οποίες μπορούν να επιδοθούν τα παιδιά δίνουν πολλά συν στην κατηγοριοποίηση των Friday’s ως kid-friendly.
Δείτε την λίστα με τις διευθύνσεις των εστιατορίων TGI Friday’s εδώ. (ενδεικτική τιμή κατ’ άτομο 15-20 ευρώ). 

La Pasteria
Αυτοχαρακτηρίζονται «οικογενειακά ιταλικά εστιατόρια». Δεν θα μπορούσαν να αγνοήσουν την «ψυχή» της οικογένειας, τα ζωηρά πιτσιρίκια σας. Εκεί, λοιπόν, θα βρείτε διαθέσιμα παιδικά καρεκλάκια, καθώς και γεύσεις που ταιριάζουν με τα ανήλικα γαστριμαργικά γούστα.
Νόστιμες μακαρονάδες μαγειρεμένες "σαν στο σπίτι σας" για να έχουν τα μικρά σας την οικεία αίσθηση των ζυμαρικών της μαμάς, ζουμερό μοσχαράκι, φρέσκιες ιταλικές σαλάτες, όμορφο ανεπίσημο περιβάλλον και λογικές τιμές θα ικανοποιήσουν και εσάς και τα παιδιά σας (ενδεικτική τιμή 15-25 ευρώ κατ’ άτομο). Δείτε τις διευθύνσεις και το μενού των εστιατορίων La Pasteria εδώ

Meat Me
Για τους μικρούς κρεατοφάγους, τα εστιατόρια Meat Me έχουν, εκτός από ειδικό καρεκλάκι στα μέτρα τους, ειδικό μενού, το οποίο περιλαμβάνει κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές, κοτόπουλο πανέ με πατάτες τηγανιτές και μακαρόνια με κιμά –τα δημοφιλέστερα εδέσματα δηλαδή των παιδικών μας χρόνων. Στα εστιατόρια της αλυσίδας που βρίσκονται σε μεγάλα εμπορικά κέντρα (Golden Hall, The Mall), οι «φρέσκοι» γονείς θα βρουν στις τουαλέτες του κέντρου ειδικό χώρο για αλλαγή και καθαρισμό μωρού. Δείτε τις διευθύνσεις των τεσσάρων εστιατορίων Meat Me εδώ (τιμές: 15-25 ευρώ). 

Hard Rock Café (Φιλελλήνων 18, τηλ: 2103252758)
Ταιριάζει το «σκληρό ροκ» σε οικογενειακές εξόδους για φαγητό; Μια χαρά συνδυάζεται, όταν πρόκειται για τα Hard Rocking burgers του εστιατορίου. Μπορεί για άλλη μια φορά να εμφανίζεται στο παρόν δημοσίευμα όνομα διεθνούς αλυσίδας και να σας ξενίζει η τυποποίηση, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πως οι συγκεκριμένες εταιρίες δείχνουν να υπολογίζουν και με το παραπάνω τα παιδιά σας. Το Hard Rock Café διαθέτει παιδικά καρεκλάκια, fun ατμόσφαιρα και μενού για ανήλικους ουρανίσκους και παιχνιδιάρικα χέρια –πρωτοστατούν τα BBQ drum sticks από κοτόπουλο, με τα οποία τα παιδιά θα εξασκηθούν στις μουσικές τους επιδόσεις λίγο πριν τα καταβροχθίσουν. Σαλάτα με κοτόπουλο ψημένο στον φούρνο, Cheesy mac (στριφογυριστά μακαρόνια με τυρί, τα «αγαπημένο κάθε Lil’Rocker» σύμφωνα με το κατάστημα), cheeseburger, hot dog και μερικές ακόμη γεύσεις περιμένουν τους πεινασμένους της οικογένειας. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ (τιμές 15-20 ευρώ).

IKEA restaurants
Όταν θέλετε να συνδυάσετε τα ψώνια για το δωμάτιο του και για όλο το σπίτι με το νόστιμο φαγητό, τα ΙΚΕΑ πάντα αποτελούν μια σίγουρη και οικονομική επιλογή. Αφού χάσετε όλη σας την ενέργεια στους διαδρόμους του καταστήματος, μπορείτε να την αναπληρώσετε στο εστιατόριο, όπου εκτός φυσικά από τα παιδικά καρεκλάκια και τα εκατοντάδες άλλα παιδάκια με τα οποία το δικό σας θα βρει κοινά ενδιαφέροντα, θα βρείτε τα –super hit- σουηδικά κεφτεδάκια με τις μοναδικές σάλτσες του ΙΚΕΑ, φρέσκιες σαλάτες, και πολλές παιδικές γεύσεις για να χαρούν τα μικρά σας με την καρδιά τους, χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι σας (τιμές 7-15 ευρώ). Απλώς, χρειάζεται υπομονή, καθώς τα πλήθη… συρρέουν για μία πεντάδα κεφτεδάκια.

Γκαλερί του Μεζέ (Δημοσθένους 18 & Μ. Αλεξάνδρου, Περιστέρι)
Η πιο γευστική γκαλερί του Μπουρναζίου διαθέτει βρώσιμα έργα τέχνης ελληνικής κουζίνας. Νόστιμα μαγειρευτά, «σπιτικές» πίτες και γεύσεις που ξαφνιάζουν θα κερδίσουν αρχικά εσάς, αλλά, ταυτόχρονα, θα σας κάνουν να ξεχάσετε εκείνα τα δολοφονικά βλέμματα που ρίχνουν πολλοί καταστηματάρχες σε πελάτες με παιδιά. Στην Γκαλερί του Μεζέ, οι πηγές μας λένε πως οι ανήλικοι «φιλότεχνοι» έχουν ειδική μεταχείριση, μικρά καρεκλάκια, ευχάριστα πειράγματα και έναν κήπο που παραπέμπει σε πλατεία χωριού, την οποία μπορούν να απολαύσουν όταν σπάσουν τα χειμωνιάτικα κρύα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ (ενδεικτικές τιμές: 15-25 ευρώ).

Ruby Tuesday
Άλλη μία γευστική επιχείρηση εξ Αμερικής, τα εστιατόρια Ruby Tuesday αποτελούν αγαπημένο χώρο για τα παιδία, καθώς το επιβλητικό αλλά οικείο περιβάλλον, η καλή εξυπηρέτηση και το φρέσκο του salad bar δεν θα αφήσουν εύκολα ασυγκίνητους τους μικρούς της παρέας σας, προσφέροντάς τους παράλληλα πολλές επιλογές υγιεινού φαγητού. Το menu των Ruby Tuesday μπορείτε να δείτε εδώ (ενδεικτική τιμή κατ’ άτομο 15-25 ευρώ).

Roma Pizza
Από τα πιο δημοφιλή εδέσματα για τα παιδιά είναι αναμφίβολα η πίτσα. Τα εστιατόρια της Roma Pizza διαθέτουν για χάρη τους ειδικό Smile Menu, που περιλαμβάνει παιδική πίτσα (ζαμπόν σνακ, τυρί γκούντα, σάλτσα ντομάτας) ή κοτομπουκιές με πατάτες ή burger, συνδυασμένα με χυμό ή αναψυκτικό στην τιμή των 6 ευρώ. Σε όσα καταστήματα της αλυσίδας διαθέτουν ειδική αίθουσα, αυτή διατίθεται δωρεάν για παιδικά πάρτι με δώρο έκπληξη. Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ και για το δίκτυο καταστημάτων πατήστε εδώ.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας

Αν γνωρίζετε κάποιο εστιατόριο που "υπολογίζει" τα μικρά σας, μην το κρατάτε για τον εαυτό σας! Περιμένουμε τις δικές σας ιδέες στα σχόλια κάτω από το δημοσίευμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v