Πυτζάμες και homewear: Cocooning με στιλ

Αν το ιδανικό σαββατοκύριακο για εσάς περιλαμβάνει ζεστά πυτζαμάκια, αφράτες παντόφλες και άνετα homewear, περιηγηθείτε στο ρεπορτάζ μας για τα πιο χαριτωμένα της εγχώριας (και μη) αγοράς, και επιλέξτε το δικό σας στιλ για χειμωνιάτικο cocooning.
Πυτζάμες και homewear: Cocooning με στιλ
Ιδανικό κυριακάτικο πρωινό: Ανοίγεις τα μάτια, τα τρίβεις λίγο για να διαπιστώσεις καλύτερα πως αυτές οι χρυσές λωρίδες που ίπτανται μέσα από την κουρτίνα είναι ο ήλιος (πρέπει να είναι περασμένες 12, σκέφτεσαι). Χουζουρεύεις λίγο κάτω από το πάπλωμα απολαμβάνοντας την απαλή αίσθηση από τις πυτζάμες σου. Αποφασίζεις να σηκωθείς. Χώνεις ρομποτικά τα πόδια μέσα στις αφράτες παντόφλες σου και απλώνεις το χέρι ψαχουλευτά για την ρόμπα σου που θα σε ζεστάνει προσωρινά μέχρι να ανάψεις το καλοριφέρ και να ετοιμαστεί ο καφές. Καταλήγεις στην φαρδιά πολυθρόνα του σαλονιού, έχεις ανοίξεις τα πατζούρια και τις κουρτίνες και επιτρέπεις στον ήλιο να εισβάλλει στον χώρο, δημιουργώντας το κατάλληλο φυσικό φως για την εφημερίδα που σε περιμένει διπλωμένη δίπλα στην κούπα. Χουχουλιάζεις μέσα στις ζεστές βαμβακερές πυτζάμες, τεντώνεσαι και χαμογελάς για την υπέροχη μέρα που μόλις ξεκίνησε…

Δεν χρειάζονται πολλά για να ξεκινήσει κανείς κάπως έτσι τη μέρα του. Μία μέρα αφιερωμένη στο cocooning, στην χαλάρωση στο σπίτι. Και όταν πρόκειται για χαλάρωση, τα ζεστά πυτζαμάκια και τα cozy ρούχα για το σπίτι είναι το πιο απαραίτητο (και μοναδικό ίσως) αξεσουάρ για το οποίο αξίζει να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω από τον χρόνο και την προσοχή μας. Τι θα χρειαστούμε, λοιπόν, από homewear για το χειμωνιάτικο cocooning του σαββατοκύριακου; (Δείτε στο Photo Gallery τα περισσότερα σχέδια των επιλογών μας).

Ανδρικά
Πυτζάμες

* Μεταξωτές πυτζάμες από τα Harrods: Η απόλυτη πολυτέλεια. Μαύρες πυτζάμες, από 100% μετάξι, με μακριά μανίκια, λάστιχο στη μέση, κουμπιά στην μπλούζα. Ενώ θα τις παραλάβετε μέσα σε έναν μαύρο μεταξωτό φάκελο, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να τις μεταφέρετε. Μπορείτε να τις αγοράσετε από το on-line κατάστημα των Harrods και η τιμή τους, χωρίς τα έξοδα μεταφοράς, είναι στα 114 ευρώ.

* Βαμβακερές πυτζάμες από τα All Saints: Στο βρετανικό κατάστημα ρούχων και αξεσουάρ, βρήκαμε το σετ ανδρικών πυτζαμών που αποτελείται από παντελόνι και μπλούζα, τα οποία πωλούνται και χωριστά. Είναι αρκετά μακριές και άνετες, ώστε να μπορείτε να τις φοράτε όλη μέρα στο σπίτι, ενώ είναι μπεζ με λεπτές μπλε ρίγες. Επισκεφθείτε το on-line κατάστημα της εταιρίας για να τις δείτε καλύτερα και να τις παραγγείλετε. Η τιμή τους είναι στα 102 ευρώ ολόκληρο το σετ (χωρίς τα έξοδα μεταφοράς), και υπάρχουν όλα τα μεγέθη.

* Βερμούδα για το σπίτι από τα Intimissimi: Πολύ πιο οικονομικές πυτζάμες, και δη παντελόνια και βερμούδες για το σπίτι, θα βρείτε στην ιταλική αλυσίδα καταστημάτων Intimissimi. Η συγκεκριμένη της φωτογραφίας έχει κωδικό όνομα Pantalone Corto και θα την βρείτε σε κάποιο από τα καταστήματα της εταιρίας τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Οι τιμές στις ανδρικές πυτζάμες κυμαίνονται από 20 έως 40 ευρώ, ανάλογα με το σχέδιο που θα επιλέξετε.

* T-shirt για τον ύπνο Calvin Klein: Τα homewear του οίκου Calvin Klein (καθώς και τα εσώρουχα) φημίζονται για την άριστη ποιότητα και την τέλεια εφαρμογή τους. Αν είστε από τους τύπους που στον ύπνο φοράτε μόνο ένα φανελάκι, το συγκεκριμένο, από 93% βαμβάκι και 7% Lycra είναι ιδανικό. Το βρήκαμε στο on-line κατάστημα www.yoox.com, διατίθεται σε μπλε και χακί, ενώ υπάρχει ακόμα σε όλα τα μεγέθη. Η τιμή του αν το αγοράσετε από εδώ είναι στα 24 ευρώ (χωρίς τα έξοδα μεταφοράς). Εναλλακτικά θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα εσωρούχων που εμπορεύονται προϊόντα Calvin Klein.

* Σετ πυτζάμες Julipet από το Yoox: Αν πάλι είστε από τους τύπους που φορούν πυτζάμες, στο www.yoox.com βρήκαμε επίσης αυτό το σετ του ιταλικού οίκου ανδρικών εσωρούχων Julipet, από 100% βαμβάκι, μακρυμάνικες και με μακρύ παντελόνι, σε απόχρωση του μελιτζανί με ρίγες. Η μπλούζα κουμπώνει με κουμπιά και το παντελόνι έχει λάστιχο. Η τιμή του σετ είναι στα 78 ευρώ με την έκπτωση (χωρίς τα έξοδα μεταφοράς) και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

* Σετ πυτζάμες από το Zara Home: Ό,τι πιο κλασικό στις ανδρικές πυτζάμες το βρήκαμε στο on-line κατάστημα του Zara Home. 100% βαμβακερές, σε χρώμα μελανζέ και με μπλε λεπτομέρειες στο τελείωμα, είναι αρκετά μακριές και άνετες για μία χαλαρή μέρα στο σπίτι. Η τιμή τους είναι στα 45,90 ευρώ (χωρίς τα έξοδα μεταφοράς) και μπορείτε να τις αγοράσετε από εδώ ή από οποιοδήποτε κατάστημα Zara Home στην Ελλάδα (μπορείτε να τα βρείτε εδώ).

Γυναικεία
Πυτζάμες
* Homewear-φόρμα από το All Saints: Ό,τι πιο ευκολοφόρετο και άνετο, το σετ αυτό για το σπίτι που αποτελείται από παντελόνι και φανελάκι είναι φτιαγμένο από είναι οικολογικά επεξεργασμένο βαμβάκι, για να είναι ακόμα πιο υγιεινό για το δέρμα. Θα το βρείτε στην γκρι απόχρωση της φωτογραφίας και αν επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα (όπου μπορείτε να το αγοράσετε) θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τις λεπτομέρειες στις ραφές και το στιλ. Η τιμή του σετ είναι στα 73 ευρώ.

* Σετ πυτζαμάκια Calvin Klein: Αν προτιμάτε κάτι δροσερό και κομψό για τον ύπνο, θα το βρείτε στις συλλογές εσωρούχων Calvin Klein. Από εκεί επιλέξαμε το κάπρι παντελόνι με το ασορτί τοπάκι, από πολυτελές απαλό modal ύφασμα, με λεπτομέρειες από δαντέλα και ανήκει στην συλλογή Mix Flirty. Μπορείτε να το αγοράσετε ως σετ ή χωριστά. Η αρχική τιμή του σετ είναι στα 68 ευρώ. Θα το βρείτε στα καταστήματα που πωλούν εσώρουχα και πυτζάμες του οίκου, ενώ περισσότερα σχέδια μπορείτε να δείτε στο site των Calvin Klein Underwear.

* Πυτζαμάκια Intimissimi: Και στα γυναικεία εσώρουχα-πυτζάμες, τα καταστήματα Intimissimi έρχονται πρώτα στις επιλογές μας, χάρη στα χαριτωμένα τους σχέδια και τις εξαιρετικές τιμές τους. Από την χειμερινή συλλογή επιλέξαμε το σχέδιο της φωτογραφίας, με την καρό πυτζάμα και το βαμβακερό φούτερ με τον φιόγκο κάτω από το στήθος. Ό,τι καλύτερο για ένα σ/κ στο σπίτι. Οι τιμές των πυτζαμών της εταιρίας κυμαίνονται από 20 έως 40 ευρώ και καταστήματα της αλυσίδας θα βρείτε εδώ.

* Πυτζάμες La Redoute: Για εύκολες, γρήγορες και οικονομικές αγορές και στα homewear, το La Redoute έχει και εδώ τον πρώτο λόγο. Ξεχωρίσαμε το σετ της φωτογραφίας, πολύ θηλυκό, από 100% βαμβάκι, το οποίο αποτελείται από τρία μέρη, το τοπ με τα ρυθμιζόμενα τιραντάκια και την δαντέλα κάτω από το στήθος, την ζακέτα που δένει μπροστά και το παντελόνι με το λάστιχο στη μέση. Μπορείτε να αγοράσετε το σετ on-line από το site της La Redoute με 31,70 ευρώ.

* Νυχτικό Paul Frank: Ο Paul Frank είναι φίλος μας και στο σπίτι. Το πιο χαριτωμένο πιθηκάκι της αγοράς έχει και πολύ χαριτωμένα homewear, όπως το νυχτικό της φωτογραφίας. Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο σέξι έχετε φορέσει ποτέ, αλλά είναι πολύ μαλακό, από 100% βαμβάκι, ζεστό με τα μακριά μανίκια του και οπωσδήποτε γλυκούλι, αφού είναι γεμάτο καρδούλες. Μπορείτε να το βρείτε στο Paul Frank Store (Κυριαζή 14-16, Κηφισιά, τηλ. 210 8010009) και στο αντίστοιχο κατάστημα στον πρώτο όροφο του The Mall (τηλ. 210 6300025) και η αρχική τιμή του είναι στα 28 ευρώ.

* Νυχτικό Oysho: Χαριτωμένα σχέδια σε πυτζάμες και εσώρουχα αλλά και πολύ καλές τιμές θα βρείτε και στα καταστήματα Oysho. Από εκεί επιλέξαμε το πολύ ρομαντικό, λευκό νυχτικό της φωτογραφίας, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα αμέτρητα καταστήματα της αλυσίδας σε όλη την Ελλάδα (δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις εδώ). Οι τιμές των πυτζαμών στο Oysho κυμαίνονται από 15 έως 30 ευρώ.

* Παντελόνι πυτζάμας Ted Baker: Το σχέδιο λέγεται Loola και πρόκειται για ένα υπέροχο παντελόνι πυτζάμας, το οποίο θα προτιμήσουν όσοι επιλέγουν το mix-and-match και στις πυτζάμες τους. Είναι από 95% μετάξι και 5% ελαστάνη και έχει όμορφα σχέδια με πεταλούδες. Επειδή είναι μάλλον απίθανο να το βρείτε στο κατάστημα του Ted Baker, στο Golden Hall, σας προτείνουμε να το αγοράσετε από το on-line κατάστημα του οίκου (από εδώ) με περίπου 62 ευρώ (χωρίς τα έξοδα αποστολής). Στο site αυτό θα δείτε πολλά ακόμα σχέδια πυτζαμών.

* Ολόσωμο πυτζαμάκι από το Zara Home: Ό,τι πιο χαριτωμένο βρήκαμε στο ρεπορτάζ μας, αυτό το ολόσωμο πυτζαμάκι ύπνου είναι πολύ βολικό αλλά και δροσερό (απαιτείται δηλαδή ζεστό πάπλωμα τώρα τον χειμώνα). Η σύνθεσή του είναι βαμβάκι και μετάξι, οι τιράντες είναι ρυθμιζόμενες και δένει με ένα λεπτό κορδονάκι στη μέση. Το δε κουφετί χρώμα του το κάνει ακόμα πιο ρομαντικό. Η τιμή του είναι στα 34,90 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Ρόμπες
* Ρόμπα John Galliano: Στο www.yoox.com βρήκαμε μία πρωτότυπη ρόμπα του οίκου Galliano, από 100% Polyester σε υφή σατέν. Είναι κοντή αλλά έχει μακριά φαρδιά μανίκια και θα ταιριάζει ιδανικά με την εφημερίδα σας (που αναφέραμε στην αρχή). Μπορείτε να την αγοράσετε από εδώ και η τιμή της είναι στα 180 ευρώ με την έκπτωση (χωρίς τα έξοδα μεταφοράς). Μπορείτε να την αγοράσετε από εδώ.

* Ρόμπα Harrods: Ό,τι πολυτελέστερο μπορεί να σας αγκαλιάσει το πρωί όταν ξυπνάτε. Η κασμιρένια ρόμπα των Harrods, με λεπτομέρειες από μετάξι, είναι αρκετά μακριά και ζεστή, ενώ διατίθεται σε βαθύ κόκκινο χρώμα. Η τιμή της είναι στα 680 ευρώ (χωρίς τα έξοδα μεταφοράς) και μπορείτε να την αγοράσετε από εδώ.

Παντόφλες
* Κλειστές παντόφλες-κουνελάκια Funky Fish: Αφράτες και πολύ ζεστές, οι παντόφλες των Funky Fish θα δώσουν την πιο χαρούμενη νότα στο σύνολο των homewear σας. Η τιμή τους είναι στα 14,95 ευρώ και θα τις βρείτε στα καταστήματα Funky Fish σε όλη την Ελλάδα. (Για τις ακριβείς διευθύνσεις δείτε εδώ).

* Παντόφλες Freudian από το Ouaou.gr: Οι πιο άνετες και διασκεδαστικές παντόφλες με τον πατέρα της ψυχανάλυσης να ανοιγοκλείνει το στόμα ανάλογα με την κίνηση των δαχτύλων μας στο ouaou.gr. Διατίθενται σε τρία μεγέθη, η τιμή τους είναι στα 28,95 ευρώ και μπορείτε να τις αγοράσετε από εδώ.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v